Hofleverancier Duetz bestaat al sinds 1857, heeft zes winkels en een webshop. In 2018 kwam hier ook herenmodemerk Adam Brandstore bij met twintig winkels en een webshop. De labels bestrijken zowel de bovenkant, als het betere midden-genre van de markt. Pim en Astrid Duetz willen met het familiebedrijf de transitie maken naar het digitale tijdperk.

Geschreven door Brigitte Welcker
leestijd 3 min

Hofleverancier Duetz maakt een transitie naar het digitale tijdperk.

Pim Duetz over Duetz en de samenwerking met Floryn.

Chief digital & e-commerce Officer Pim Duetz staat samen met zijn vrouw Astrid als vierde generatie aan het roer bij Duetz. In 2018 kwam hier ook Adam Brandstore bij. Uiteindelijk wil de ondernemer binnen vijf jaar hét omnichannel platform van de mannenmode worden. Wat deze merken zo bijzonder maakt, is dat er een sterke focus is op digitalisering. 

Case-Studies-Ondernemer-Deutz
Pim Duetz bij Duetz in Zeist

Een omnichannel businessmodel

Pim Duetz vertelt: “We waren al drie jaar vóór corona begonnen met het proces van digitaliseren en het omschakelen naar een omnichannel businessmodel. Dat komt erop neer dat de consument overal dezelfde plezierige servicegraad en ervaring beleeft. Ongeacht of hij via zijn telefoon op onze website zit, via één van de marketplaces of social media bij ons terecht komt of in de winkel is. Dat legt ons nu geen windeieren, onze webshops gaan door het dak.”

"We willen tot de top behoren, offline èn online."

Pim Deutz, Duetz en Adam Brandstores

Innovatieplannen

Om nog sneller te kunnen groeien en meer armslag te krijgen voor strategische stappen, besloot Pim op zoek te gaan naar investeerders. Dat bleek nog niet zo eenvoudig. “Investeerders staan momenteel niet in de rij om te investeren in retailbedrijven. We zullen eerst aan de markt moeten laten zien dat ons model werkt en dat we de corona-crisis overleven.”

Omdat traditionele banken vooral kijken naar de afgelopen twee jaar, werd het bijzonder lastig om financiering te krijgen. Bij Floryn bleek er gelukkig meer mogelijk. “Floryn kijkt heel anders naar zo’n innovatieve businesscase dan de traditionele banken”, vertelt Pim. “Zij durfden verder te kijken dan de cijfers en een slag dieper te gaan door in te zoomen op het innovatieve businessmodel en de toekomstverwachting.” Via deze weg kwamen Duetz en Adam Brandstores toch in aanmerking voor een krediet.

Case-Study-Product-Duetz-01
Sfeerimpressie bij Duetz in Zeist
Case-Study-Product-Duetz-02

Meer binding met de klant

Pim heeft mooie plannen voor de toekomst met zijn twee merken. Zo wil hij graag nog meer inzetten op online. Ook ziet hij een nieuwe rol voor de fysieke winkels voor zich. “Onze winkels worden meer servicepunten en showrooms waar je persoonlijk advies kunt krijgen. Dat willen we ook in de webshops realiseren: de klant persoonlijk begeleiden tijdens het koopproces. Daarmee krijg je binding met je klant en het brengt de retouren omlaag.”

Tot slot is duurzaamheid een belangrijk thema voor Duetz en Adam Brandstores. Pim vertelt: “Een belangrijk aandachtspunt voor de komende vijf jaar is het klimaatneutraal produceren van de kleding die we verkopen. We willen tot de top behoren, offline èn online.”

Jouw financiering binnen 24 uur geregeld

Financier je ambities met een zakelijk krediet of zakelijke lening van Floryn. We kijken graag met je mee!