Het coronavirus: vraag en antwoord voor ondernemers

Lees meer >

Binnen 24 uur geregeld
Flexibel geld opnemen
Vanaf 4,91% rente per jaar

"Drukwerk over de hele wereld"

- Jaap van Ens, Brandstuff

Jaap kan helemaal zijn ei kwijt als ondernemer. Maar ondernemen gaat niet alleen over rozengeur en maneschijn. Hij krijgt namelijk ook te maken met klanten die laat betalen. Maar orders daarvoor laten schieten? Dat nooit!

Probleem

Een klant verlengde zijn betalingstermijn, terwijl het project wel voorgefinancierd moest worden.

Doel

Het project aannemen en Brandstuff verder ontwikkelen.

Resultaat

Een grote klant binnengehaald en verdere stappen kunnen zetten met Brandstuff.

Smullen van mooi drukwerk

Jaap van Ens smult van mooi drukwerk: een boek met meerdere pagina’s of het gebruik van apart materiaal zoals metaal of stof in combinatie met papier. “Er is speciale techniek voor nodig om het haarscherp te drukken, daar houd ik van.”

Jaap zit al 20 jaar in de grafische wereld en heeft inmiddels zijn eigen print & process bedrijf: Brandstuff. Voordat hij zijn onderneming begon, regelde hij de inkoop van drukwerk in het buitenland. Daar zag hij mooie kansen liggen. “Veel bedrijven kopen drukwerk centraal in, bijvoorbeeld in Engeland. Voor een vestiging in Parijs verschepen ze het drukwerk vervolgens naar Frankrijk, omdat ze geen verstand hebben van drukwerk in het buitenland. Dat is natuurlijk niet erg efficiënt. Daarom ben ik mijn netwerk in het buitenland gaan uitbreiden, en zo ontstond Brandstuff.”

Met zijn bedrijf verzorgt hij nu drukwerk over de hele wereld. “Een opdracht laat ik via mijn connecties altijd lokaal drukken en via het binnenland transporteren. Dat is veel efficiënter, zowel transport- als druktechnisch gezien.”

De meest irritante stress

Maar ondernemen gaat niet alleen over rozengeur en maneschijn. Hij krijgt namelijk ook te maken met klanten die laat betalen. Maar orders daarvoor laten schieten? Dat nooit! “Een klant had zijn betaaltermijn van 14 naar 90 dagen opgeschoven, terwijl ik zijn order al wel moest bestellen en betalen bij de drukker. Ik wilde de opdracht toch kunnen aannemen, dus ben op zoek gegaan naar een oplossing. Geld stress is daarnaast de meest irritante stress die er is.”

Hoewel hij eerst aan factoring dacht, zag hij in wat voor nadelen dat had. “Alles werd dan overgenomen, mijn facturatie en het klantcontact. Terwijl mijn kracht juist ligt bij het onderhouden van een goed netwerk. Ik heb dat graag zelf in de hand. Gelukkig zag ik dat het er bij Floryn (voorheen InvoiceFinance) anders aan toe gaat.”

Jaap besloot het gewoon te proberen en vroeg een krediet aan via de website. “Het leek even te mooi om waar te zijn. Binnen een dag geld op je rekening? Dat zou wel heel fijn zijn. Maar uiteindelijk ging alles goed en ben ik snel geholpen. Dat is echt een dikke plus.”

Stappen zetten

De order kon geplaatst worden bij de drukker en Jaap hoefde zich geen zorgen meer te maken over de betaaltermijn van zijn klant. “Ik heb nu ook ruimte om meer aan marketing te doen en stappen te zetten naar nieuwe klanten. Daar ben ik nu volop mee bezig.”

Drukwerk over de hele wereld
Drukwerk over de hele wereld
Drukwerk over de hele wereld

Jouw zakelijk krediet binnen 24 uur geregeld

Nu al vanaf 4,91% rente per jaar. Doorlopend geld opnemen en aflossen wanneer jij wil.
Krediet aanvragen Mijn mogelijkheden