award trophy star 1 (From Streamline App : https://app.streamlineicons.com) Exported from Streamline App (https://app.streamlineicons.com)
normal

"Drie keer over de kop"

- Roel van der Wal, Drone Flight Company

De drone markt breidt uit, en ondernemer Roel van der Wal speelt daarop in. Het succes bewijst zich: zijn bedrijf groeide met 290%. Maar daarna liep hij tegen een probleem: lange betaaltermijnen blokkeren verdere groei. Ontdek zijn verhaal.

Probleem

De onderneming groeide hard, maar lange betaaltermijnen blokkeren verdere groei.

Doel

Extra trainingen en opleidingen ontwikkelen en uitbreiden.

Resultaat

Het eerste kantoor in België openen en verder uitbreiden naar het buitenland.

Meer met drones

Bij drones denk je waarschijnlijk al snel aan fantastische videobeelden vanuit de lucht. Mooie witte stranden, dichte bossen of drukke steden. Maar met een drone kun je veel meer. De functionaliteiten maken ons leven makkelijker én veiliger.

Veiliger?

Veiliger, ja. Roel van der Wal, eigenaar van Drone Flight Company legt het je uit. “Drones kunnen worden ingezet om inspecties te doen bij windmolens, om vermiste personen op te zoeken, een veiligheid surveillance uit te voeren, om calamiteiten zoals een dijkdoorbraak te voorkomen of bij medische noodgevallen.”

Hier liggen kansen

Om een drone voor dit soort doeleinden in te zetten, is het handig en vaak noodzakelijk om een training te doen. Drie jaar geleden zag Roel hier kansen liggen en startte Drone Flight Company. “Wij ontwikkelen en verzorgen trainingen, opleidingen en workshops gericht op het veilig en verantwoord vliegen met een drone. Bedrijven die een drone willen inzetten voor hun werkzaamheden zijn ook verplicht om een licentie of certificaat te hebben. Bij ons leren ze zowel de theorie als de toepassing.”

Bijna 3 keer over de kop

Dat er behoefte was aan de trainingen die Roel verzorgt, wijzen de cijfers wel uit. “In 2017 groeiden we met 290%, waarbij we veelal de overheid als klant hebben.”

Hoewel die groei erg mooi is, zit er een nadeel aan de klant als overheid. “Ze heeft erg lange betaaltermijnen, tot wel 90 dagen. Dat zit de groei van Drone Flight Company in de weg. Om die groei wel te kunnen financieren, zijn we bij Floryn (voorheen InvoiceFinance) uitgekomen. Met de financiering hebben we extra trainingen en opleidingen kunnen ontwikkelen en uitbreiden. De drone markt is nu namelijk nog een niche, maar het wordt veel groter.”

Roel had weinig twijfels voordat hij met Floryn (voorheen InvoiceFinance) in zee ging. “Het was de beste en meest flexibele keuze. We kunnen eerder aflossen als we willen, of meer opnemen als dat nodig is. Die flexibiliteit is heel fijn. Daarnaast is mijn accountmanager snel en transparant.”

Klanten over heel de wereld

De markt voor drones breidt steeds meer uit, en ook Drone Flight Company heeft grote plannen. “We willen uitbreiden naar het buitenland. Dit jaar openen we een kantoor in België en we krijgen nu al bedrijven van over de hele wereld die bij ons trainingen volgen. Er zit dus veel potentie.”

Drie keer over de kop
Drie keer over de kop
Drie keer over de kop

Jouw zakelijk krediet binnen 24 uur geregeld

Nu al vanaf 2% rente per jaar. Doorlopend geld opnemen en aflossen wanneer jij wil.
Krediet aanvragen Mijn mogelijkheden