award trophy star 1 (From Streamline App : https://app.streamlineicons.com) Exported from Streamline App (https://app.streamlineicons.com)

Wij helpen jouw klant met flexibel zakelijk krediet

Zo haalt jouw klant het beste uit zijn onderneming.
Van €10.000 tot €3 miljoen.
Partner worden Klant aanmelden

BMKB-C krediet vraag je op dezelfde manier aan als zakelijk krediet. Krediet aanvragen

Wij zijn geen bank, maar ondernemers

Dat is een andere manier van denken, durven en doen. Niet voor niets zijn wij een van de snelstgroeiende kredietverstrekkers van Nederland. We combineren slimme technologie met hard werken en een neus voor zaken. Wij helpen ondernemers bij het realiseren van hun ambities. Zoals de bank dat vroeger nog deed.

Over ons

Samen kom je verder

Floryn werkt graag samen met andere financiële dienstverleners. Inmiddels zijn al meer dan 500 partners bij ons aangesloten waaronder adviseurs, financieringsspecialisten, accountants en brancheverenigingen. Samen kunnen we de beste oplossing en service bieden voor je klant. Krediet met toegevoegde waarde noemen we dat.

Een partner aan het woord

Ons product

Met ons doorlopend krediet van €10.000 tot €3 miljoen neem je met één klik geld op, groeit het kredietlimiet met je bedrijf mee en kun je op ieder moment boetevrij extra aflossen.

Benodigde gegevens
Bij een kredietlimiet tot €150.000 zijn alleen de bankafschriften van de afgelopen 6 maanden benodigd. Voor grotere kredieten vragen we aanvullende documenten.

Kosten
De debetrente is vanaf 2% en wordt bepaald aan de hand van de hoogte van de financiering en de risicoclassificering. Bij kredieten onder de €150.000 is er tevens een opnamevergoeding. Bij kredieten boven de €150.000 gelden eenmalige afsluitkosten en een vaste kredietprovisie per kwartaal.

Voor wie is ons krediet geschikt?

Net als jij, houden we niet van onduidelijkheid. Daarom zijn we graag helder over welke ondernemers we kunnen helpen. Hieronder de belangrijkste criteria:

 Minimaal gemiddeld €10.000 omzet per maand

 Ten minste 6 maanden in business

 De kredietbehoefte is maximaal 1,5x de maandomzet

 
Lees alles wat je moet weten over ons zakelijk kredietFactsheet downloaden

Waarom partners kiezen voor Floryn

duidelijkheid
Direct duidelijkheid

Omdat je je klant snel van advies wilt voorzien, zorgen we ervoor dat je aanvraag binnen 24 uur verwerkt is. Ook als je er meerdere aanvragen tegelijk doet.

makkelijk-aanvragen
Makkelijk aanvragen

Om een kredietaanvraag in te dienen heb je geen account nodig en hoef je geen ingewikkelde wachtwoorden te onthouden. Vul je simpelweg de gegevens van je klant en die van jezelf in en wij doen de rest.

vergoeding
Vergoeding of korting

We vinden het fijn als je een klant aanbrengt. We geven je graag een vergoeding voor je moeite, of geven korting aan je klant. Je mag zelf kiezen.

We werken al samen met meer dan 500 partners, waaronder:
credion exact worldfirst financieringsgilde knab payt loanstreet by sparkholder claassen, moolenbeek & partners

Veelgestelde vragen

Partner worden

Hoe word je partner?

Om partner te worden is een partnerovereenkomst niet noodzakelijk, je hebt ook geen inloggegevens nodig. Je kunt hier eenvoudig via de website een voorstel voor je klant aanvragen. Uiteraard is het wel zo handig om eerst kort kennis te maken.

Meld je aan als partner
Hoeveel aanvragen moet ik indienen om partner te kunnen worden?

Het maakt ons niet uit of je nu één of twintig aanvragen indient. Er is geen minimum om partner te worden.

Hoe zit het met vergoedingen of kortingen?

Voor elke klant die je aandraagt ontvang je een vergoeding of een korting voor je klant. De hoogte hiervan is afhankelijk van de grootte van het krediet. Je hebt recht op een vergoeding zodra je klant een financiering bij ons heeft lopen en zijn eerste opname heeft gedaan. Neem contact met ons op voor de voorwaarden.

Hoe kunnen we onze samenwerking vastleggen?

Mocht je onze samenwerking vast willen leggen dan is dit uiteraard mogelijk, we hebben hiervoor een overeenkomst. Laat het ons weten indien je hier gebruik van wilt maken.

Over Floryn

Wie zit er achter Floryn?

Floryn werd in 2016 opgericht door Sven van der Biezen, Marijn van Aerle en Gion van den Bogaert. Zij zijn ondernemers, net als onze klanten. Daardoor kunnen we met Floryn precies inspelen op wat onze klanten nodig hebben. Achter het bedrijf staan sterke aandeelhouders zoals Peak Capital (bekend van o.a. The Fork en Catawiki) en Kalo Bagijn (oprichter van Binckbank en Brand New Day).

Meer over ons
Wat maakt Floryn anders dan andere kredietverstrekkers?

Floryn is een online kredietverstrekker. Wij bieden een flexibel krediet welke meegroeit met de omzet van het bedrijf. Aangevraagd in 3 minuten en binnen 24 uur geregeld. Geheel online, van aanvragen tot ondertekening. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, zonder dat je ergens aan vast zit.

Hoe het werkt

Klant aanmelden

Hoe draag ik een klant aan?

Je kunt online een voorstel aanvragen voor je klant. Je vult enkele gegevens in en uploadt de zakelijke bankafschriften van de afgelopen 6 maanden van je klant. Op basis daarvan nemen wij binnen 24 uur contact op met jou of je klant om de mogelijkheden te bespreken.

Ik wil zelf contactpersoon blijven als ik een klant aandraag, kan dat?

Ja dat is mogelijk. Bij het aanvragen van een voorstel voor je klant kun je aangeven met wie wij contact op mogen nemen. Je kunt hierbij kiezen om zelf contactpersoon te blijven of aangeven dat wij direct contact opnemen met je klant. Als de klant akkoord gaat met het voorstel en een financiering bij Floryn afsluit, wordt de klant automatisch contactpersoon.

Hoe verloopt het proces nadat ik een aanvraag heb ingediend?

Nadat de aanvraag is goedgekeurd ontvangt de klant een e-mail met inloggegevens voor zijn persoonlijke account en kan hiermee een wachtwoord instellen. Vervolgens geeft zijn persoonlijke account inzicht in de volgende stappen welke doorlopen moeten worden om gebruik te kunnen maken van het krediet:

  • Door een foto te maken van een legitimatiebewijs en deze te uploaden is identificatie eenvoudig geregeld.
  • De klant wordt via Twikey doorgeleid naar zijn eigen internetbankieren waar hij akkoord kan geven voor een zakelijke SEPA incassomachtiging.
  • Via Twikey wordt bij de grootbanken de bankrekening direct geverifieerd. Afhankelijk van welke bank kan het zijn dat er gevraagd wordt om € 0,01 over te maken.
  • De overeenkomst en eventuele borg kunnen via DocuSign online ondertekend worden, er hoeft niets geprint te worden.
  • Na het doorlopen van deze stappen kan de klant direct geld opnemen.

Product

Wat is het voordeel voor mijn klant?

Het zakelijk krediet van Floryn is ontwikkeld voor en door ondernemers. Daarom weten we als geen ander waar je klant behoefte aan heeft. De voordelen voor jouw klant: 

- Met één klik geld opnemen in een persoonlijk account

- Beoordeling enkel op basis van bankafschriften tot €150.000

- Kredietruimte groeit mee met de omzet 

- Jaarlijkse rente vanaf 2%

- Online inzicht in zijn geldzaken 

- Op elk moment boetevrij extra aflossen 

- Binnen 24 uur een geregeld

Bekijk ons product
Wat zijn de voordelen t.o.v. factoring?
  • Wij nemen het debiteurenbeheer niet uit handen, debiteuren weten niet dat een bedrijf een krediet bij ons heeft lopen.
  • Wij vragen niet om individuele facturen;
  • Debiteuren hoeven niet verplicht in Nederland gevestigd te zijn, uitgangspunt is binnen Europa (daarbuiten is bespreekbaar);
  • Wij hebben geen minimaal factoringspercentage, wij bieden een krediet waarbij flexibel opgenomen kan worden waardoor er rentekosten worden bespaard.
Biedt Floryn nog andere financieringsproducten aan?

Wij bieden een flexibel krediet waarbij de ondernemer zelf beslist waarvoor dit wordt gebruikt. Het krediet kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld de aankoop van inventaris, het opvangen van debiteuren, het inkopen van voorraad of het aannemen van personeel. Wij bieden geen hypotheken of lease producten aan.

Hoe snel heeft een bedrijf toegang tot het krediet?

Nadat alle documenten compleet zijn aangeleverd en de aanvraag voltooid is, ontvangt u binnen één werkdag uitsluitsel. In het geval van goedkeuring kunt u direct over het krediet beschikken.

Partners aan het woord

We streven ernaar om binnen 3 jaar 100 miljard euro te innen voor onze klanten

Sanne De Vries - Payt

Payt levert slimme cloud software op het gebied van debiteurenbeheer. Hiermee profiteren klanten van snellere betalingen en meer overzicht. Duizenden organisaties in 9 landen maken dagelijks gebruik van Payt - en hun debiteuren bereiken ze in meer dan 150 landen.

Lees meer

Ambities van ondernemers waarmaken

Sep Visser - FinanceFinder

Sep is eigenaar van FinanceFinder. Hij helpt ondernemers met groeien en het realiseren van ambities door het vinden van een geschikte financiering. Hij werd partner van Floryn omdat het zowel voor Sep als voor de klant voordelen biedt.

Lees meer
partner-managers-zakelijk-krediet

Vragen? Wij staan altijd voor je klaar

Wil je meer weten over onze financieringen of service, of wil je weten wat we voor jouw klant(en) kunnen betekenen? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee! Bel 073 8080 280 of mail naar partners@floryn.com