De alternatieve financiering van nu

Een zakelijke lening helpt jouw onderneming vooruit. Je kunt lange betaaltermijnen overbruggen, projecten voorfinancieren of groeien. Kortom: de ambities voor jouw bedrijf realiseren.

Helaas krijgen veel bedrijven bij de bank geen lening meer. Maar gelukkig is er een alternatief: een zakelijke lening bij Floryn. Dat is zakelijke financiering van nu. Voor ondernemers van nu.

Direct jouw mogelijkheden weten?

alternatieve-financiering-floryn

Bekend van:

 • rtlz
 • fd
 • bnr nieuwsradio
 • quote
 • de ondernemer

Voordelen van een alternatieve financiering van nu

Een groot voordeel van alternatieve financieringen is dat je, als ondernemer, meer middelen hebt om te investeren in de groei van je bedrijf. Benieuwd wat de voordelen van bedrijfskredieten van Floryn zijn, vergeleken met traditionele banken?

Sneller dan de bank

In 2 minuten aangevraagd, binnen 24 uur geregeld. Zonder stapels documenten.

Flexibel geld opnemen

Zo simpel als rood staan. Rente betaal je alleen over het opgenomen bedrag.

Looptijd bepaal jij

Gebruik het krediet doorlopend en zo lang als jij het wil. Er is geen minimale of maximale looptijd.

Krediet groeit mee

Je kredietlimiet groeit automatisch mee met de omzet van je bedrijf.

Aflossen zonder zorgen

Terugbetalen gaat automatisch en extra aflossen kan op elk moment en is altijd kosteloos.

Beste service

Klanten geven ons een 4,8/5 voor onze snelle en persoonlijke service.

keyboard-with-hands-1

Een alternatieve financiering van nu

Je hebt een eigen bedrijf en je barst van de ambitie voor mooie plannen. Om deze ambities waar te kunnen maken, heb je geld nodig. Waar haal je dat vandaan? Er zijn zoveel mogelijkheden dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Een zakelijke lening is een ideale manier om de ambities voor jouw bedrijf te financieren. Veel mensen denken bij zakelijk lenen gelijk aan de bank. Maar dat is niet de enige optie. Er zijn meerdere partijen die jou een zakelijke lening willen verstrekken, we noemen dat ‘alternatieve financieringen’, zoals die van Floryn!

 • €280M+ Verstrekte leningen
 • 4.230 Geholpen MKB'ers
 • 77.181 Verwerkte aanvragen

Waar kan ik een zakelijke lening voor gebruiken?

Als ondernemer heb je ambities. Om te groeien, optimaliseren of je klanten nog beter te kunnen helpen. Dan komt wat extra kredietruimte goed van pas. We geven je enkele voorbeelden waarop onze klanten hun alternatieve financiering bij Floryn gebruiken. Hoe jij je financiering inzet, bepaal je natuurlijk zelf.

lange_betaaltermijnen_factoring

Lange betaaltermijnen overbruggen

Een groot probleem bij MKB'ers: klanten die laat betalen. Je hebt wel recht op het geld, maar het staat nog niet op je rekening. Vervelend! Daardoor kom je in de knel met je cashflow of is het lastig om een nieuw project aan te nemen.

100M-InvoiceFinance-Team-1650

Groei en uitbreiding

Groei en uitbreiding vraagt om een investering. Om extra personeel aan te nemen, grote projecten aan te kunnen nemen of je product of software verder te ontwikkelen.

simone-seo

Investeren in apparatuur

Soms heeft je bedrijf het gewoon nodig: een nieuwe machine, bedrijfsauto, inventaris of software. Zodat je verder kunt met ondernemen. Met een alternatieve financiering investeer je in de toekomst van je bedrijf.

In drie stappen een alternatieve financiering

1

Aangevraagd in 2 minuten

Vul je gegevens in. Geef aan hoeveel financiering je wilt en koppel je bankrekening in onze beveiligde omgeving.

2

Binnen 24 uur geregeld

Met slimme technologie rekenen we uit wat je kunt lenen. Vervolgens ontvang je een aanbod en hebben we contact.

3

Direct geld opnemen

Na akkoord neem je eenvoudig geld op via jouw persoonlijke omgeving. Het bedrag wordt dezelfde dag overgemaakt.

Veelgestelde vragen over alternatieve financieringen

 • e hebt een eigen bedrijf en je wil graag vooruit. Binnenkort heb je een mooi project en daarvoor wil je alvast materiaal aanschaffen. Of misschien ben je wel toe aan een nieuwe bedrijfsauto.

  Om dit voor elkaar te krijgen, heb je geld nodig. Waar haal je dat vandaan? Er zijn zoveel mogelijkheden dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

  Een zakelijke lening is een ideale manier om de ambities voor jouw bedrijf te financieren.

  Veel mensen denken bij zakelijk lenen gelijk aan de bank. Maar dat is niet de enige optie. Er zijn meerdere partijen die jou een zakelijke lening willen verstrekken. Wat zijn andere mogelijkheden? En wat kost dat? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten.

  Check je mogelijkheden
 • Een zakelijke lening is een manier om geld te lenen zodat je kan investeren in je bedrijf. Het wordt ook wel een zakelijke financiering of zakelijk krediet genoemd. Het geld wat je leent kun je gebruiken om op korte termijn je ideeën en ambities waar te maken. Je sluit de lening af voor een bepaalde periode en tijdens die periode los je het openstaande bedrag in kleine delen af. Na de looptijd is de lening voorbij en kun je niet zomaar opnieuw geld opnemen. Wil je dat wel, dan moet je opnieuw een lening aanvragen. Wil je liever geld opnemen en aflossen wanneer je wil en wanneer je het nodig hebt? Dan is een flexibel zakelijk krediet beter voor jouw bedrijf.
 • Een zakelijke lening kun je voor veel verschillende doelen gebruiken. Je kunt het gebruiken om te groeien met je bedrijf, maar ook om onderhoud te betalen of extra personeel aan te nemen. Meestal gebruik je een zakelijke lening voor een eenmalig grote aanschaf. Je krijgt namelijk in 1 keer een groot bedrag, wat je daarna aflost.

  Een aantal mogelijke doelen:

  • Aanschaf of onderhoud bedrijfspand
  • Extra personeel aannemen
  • Voorraad inkopen
  • Projecten voorfinancieren
  • Investeren in nieuw apparatuur 
 • De kosten van een zakelijke lening lopen erg uiteen. Over het algemeen betaal je rente over het openstaande bedrag. Per bank of financierder verschilt de rente erg. Bij de bank liggen de kosten tussen de 2% en 20% rente, een groot verschil! Wat je precies betaalt, hangt helemaal af van jouw bedrijf en de situatie waarin je je bevindt.

  Ook bij Floryn is het mogelijk om een zakelijke lening af te sluiten. Je kunt al een lening afsluiten vanaf 5,9% per jaar. Benieuwd wat jij kunt lenen met je bedrijf? Doe de QuickScan en ontdek vrijblijvend jouw mogelijkheden.

 • Om een zakelijke lening te krijgen, moet je bedrijf aan een aantal eisen voldoen. De precieze eisen verschillen per partij. Zo zal de bank een stuk strenger zijn dan een andere financierder. De meeste financierders vragen het volgende van je:

  1. Je bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
  2. Je hebt een BTW-nummer
  3. De jaarcijfers van je bedrijf
  4. Het bedrijfsplan
  5. Bankafschriften van de afgelopen 6 maanden

  Dat is een hoop papierwerk! Liever sneller en zonder gedoe een zakelijke lening aanvragen? Bij Floryn regel je online binnen 5 minuten je aanvraag. Het enige wat je hoeft aan te leveren:

  • Bankafschriften van de afgelopen 6 maanden
 • Meestal gaan ondernemers als eerst naar hun bank, om daar een zakelijke lening af te sluiten. De grote banken bieden verschillende leningen en dit kan dus een goede optie zijn.

  Helaas geeft de bank niet zomaar geld aan je mee. De laatste jaren worden de eisen steeds strenger en dat maakt het voor jou als ondernemer lastig. Zo moet je stapels documenten aanleveren. Daarnaast mag je geen BKR registratie hebben en moet je kunnen aantonen hoe jij de lening terug gaat betalen. Gelukkig zijn er alternatieven. 

 • Heb jij een BKR registratie? Geen paniek. Bij veel financierders kun je nog steeds terecht. Een BKR registratie staat namelijk op jouw persoonlijke naam, niet op die van je bedrijf. Je bedrijf en BKR registratie staan dus los van elkaar. De bank is hier een uitzondering op, zij kijkt ook naar je persoonlijke situatie. Voor een bedrijfskrediet met een BKR registratie moet je dus op zoek naar alternatieven.

 • Om een zakelijke lening aan te vragen bij de bank, kun je een afspraak maken bij de plaatselijke bank.

  Een andere manier is om online binnen 5 minuten krediet aan te vragen. Je vult dan een paar gegevens in over jouw bedrijf, zoals de naam en je verwachte omzet. Vervolgens krijg je gelijk te zien wat jouw mogelijkheden zijn: of de kans groot is dat je een lening krijgt, wat het verwachte rentepercentage is en hoeveel geld je op kunt nemen. Als je wil dat jouw aanvraag snel wordt behandeld, upload je gelijk je bankafschriften van de afgelopen 6 maanden. Dat is alles, meer is er niet nodig!

 • Als je een aanvraag hebt gedaan, gaat de financierder kijken wat de kredietwaardigheid van jouw bedrijf is.

  Floryn bepaalt jouw kredietwaardigheid alleen op basis van je bankafschriften van de afgelopen 6 maanden. Geen gedoe met jaarcijfers en ondernemingsplannen dus. Wij maken gebruik van nieuwe technologie om de gegevens te analyseren, zodat wij jou zo snel mogelijk verder kunnen helpen. Op basis van de analyse en jouw situatie bepalen we hoeveel we jou kunnen verstrekken. Dit laten we je binnen 24 uur al weten!

 • Als je aanvraag is goedgekeurd, is het natuurlijk eerst tijd om dat even te vieren. Gefeliciteerd! Wij nemen direct contact met je op, zodat je gelijk aan de slag kunt. Je krijgt van ons inloggegevens om in jouw persoonlijke account te kunnen. Dat account is jouw beveiligde omgeving waar je makkelijk geld op kunt nemen en bij kunt houden wanneer de volgende incasso is. Wel zo makkelijk!

 • Zakelijke leningen zijn er in verschillende looptijden. Zo kun je al een lening van 1 maand afsluiten, maar ook van 12 jaar. Je kunt dit dus volledig afstemmen op jouw behoefte!

  Bij Floryn kun je elke dag weer bepalen of je MKB krediet op wil nemen en of je wil aflossen. Je betaalt in wekelijkse termijnen binnen 6 maanden af, maar tijdens die wekelijkse termijnen kun je ook weer nieuw krediet opnemen als je dat wil. Zo maken we het voor jou zo makkelijk mogelijk en groeit je krediet mee met je bedrijf. 

 • Of je een boete krijgt of niet, is afhankelijk van je financierder. Vroeger betaalde je ook bij de bank standaard een boete als je eerder wilde aflossen. Gelukkig zijn de banken hier iets flexibeler mee geworden en is het soms mogelijk om eerder af te lossen.

  Bij Floryn begrijpen we volkomen dat je eerder wil aflossen. Waarom wachten als het nu ook kan? Bij ons betaal je daarom ook nooit een boete als je eerder aflost.

 • Geen paniek! Snel geld ontvangen is makkelijker dan je denkt. Als je je aanmeldt voor een zakelijke lening bij Floryn, kun je binnen 24 uur al geld op je bankrekening krijgen. Daarbij zit je niet vast aan allerlei regeltjes. Je kunt namelijk dagelijks opzeggen en zelf bepalen wanneer je geld wil of niet. 

  Benieuwd hoeveel jij kan lenen en wat de kosten zijn voor jouw bedrijf? Doe de quickscan en ontvang direct een indicatie.