PSD2-koppeling voor partners

Met de PSD2-koppeling heb je volledige controle over jouw gegevens. Je regelt eenvoudig je financiële zaken en bepaalt zelf wie jouw data wel en niet mag inzien. Wel zo fijn.
 • Geheel digitale en veilige koppeling met de bank van jouw klant

 • Geen bergen papierwerk, maar gegevens delen via één druk op de knop

 • De cashflow van jouw klant binnen handbereik middels het financieel dashboard

macbook-dashboard-20210806 (1)
Nu nog efficiënter

Zakelijk krediet aanvragen zonder gedoe met stapels documenten, maar met één druk op de knop.

Veiliger dan ooit

Veilig en digitaal bankgegevens delen zonder PDF-bestanden. Direct van de klant naar Floryn!

Inzicht en overzicht

Een financieel dashboard waar alleen jij en jouw klant bij kunnen. Direct inzicht in de staat van je bedrijf.

Wat is PSD2?

PSD2 is de Europese wet voor betalingsverkeer. Hiermee kunnen derde partijen toegang krijgen tot je betaalrekening, saldo en afschriften. Naast banken kunnen hierdoor nu ook andere financiële partijen diensten aanbieden. Zo kan iemand zonder stapels papierwerk een auto leasen, uitgaven bijhouden in een app of een lening afsluiten.

Jij bepaalt!

Jouw klant bepaalt wie toegang heeft tot de betaalgegevens. Dit kan een andere bank zijn of een fintech bedrijf. Alle partijen die toegang vragen moeten een vergunning hebben van DNB (De Nederlandsche Bank) of een andere toezichthouder binnen de Europese Unie. PSD2 regelt het toezicht en zorgt ervoor dat de eigenaar de baas is en blijft over de data.

Eenvoudig de koppeling maken in drie stappen

 • 1

  Start een financieringsaanvraag

  Vul het online formulier in met de gegevens via je partnerportal. De klant kan nu de koppeling maken met de bank!

 • 2

  De klant logt in bij de bank

  De klant logt in via internetbankieren. Eenmaal ingelogd kan de klant Floryn toegang geven tot de betaalgegevens.

 • 3

  De koppeling is gemaakt!

  Je hoeft verder niets meer te doen. Jij, als partner van Floryn, krijgt direct inzage in het financieel dashboard. 

Mockup-iPad-dashboard

Hoe werkt PSD2?

PSD2 bestaat uit verschillende diensten rondom het initiëren van betalingen en het delen van (rekening)informatie. Deze diensten creëren alternatieven voor bijvoorbeeld iDeal, creditcard of Paypal. Bij rekeninginformatiediensten gaat het niet om transacties, maar om de informatie.

Bij Floryn hebben we bijvoorbeeld een handig dashboard, waarmee je direct kan zien hoe een bedrijf er financieel voor staat. Als partner van Floryn krijg je het gehele aanvraagproces toegang tot dit dashboard. Zodra jouw klant een financiering afsluit bij Floryn, is dit dashboard alleen nog zichtbaar voor de klant.

foto-laptop-iphone

Wat kan Floryn met toegang?

Floryn heeft een vergunning voor rekeninginformatiedienst 8. Dit betekent dat we alleen bankdata van de zakelijke rekening kunnen inzien. De data blijft van jouw klant, wordt niet gedeeld met derden en niet gebruikt voor marketingdoeleinden. De informatie gebruiken we alleen voor:

 • Een overzichtelijk dashboard met al de betaalgegevens. Zo zie je in één oogopslag hoe het bedrijf ervoor staat.

 • Veilige rechtstreekse koppeling met de bank. Je hoeft als financieel expert niet langer handmatig bankafschriften aan te leveren.

Veelgestelde vragen over PSD2

 • PSD2
 • PSD2 en Floryn
 • PSD2 is de Europese wet voor betalingsverkeer. Hiermee kun je derde partijen toegang geven tot je betaalrekening, saldo en afschriften. Naast banken kunnen hierdoor nu ook andere financiële partijen diensten aanbieden. Zo kun je zonder stapels papierwerk een auto leasen, je uitgaven bijhouden in een app of een lening afsluiten. Meer weten over PSD2? Kijk dan op www.psd2bankieren.nl.

   
 • Via PSD2 kunnen naast banken ook andere partijen diensten aanbieden. Omdat banken niet langer de enige zijn die bepaalde diensten mogen aanbieden, gaan bedrijven concurreren, innoveren en betere diensten aanbieden. PSD2 zorgt voor een betere consumentenbescherming en meer veiligheid in het Europese betalingsverkeer. Daarnaast maakt PSD2 nieuwe diensten mogelijk. Lees hierover meer op www.psd2bankieren.nl

 • Op dit moment kunnen we rechtstreeks koppelen met ABN, Rabobank en ING. Meer banken en koppelingen volgen snel. Heb je een andere bank? Uiteraard is en blijft het ook mogelijk om een PDF te uploaden met je betaalgegevens.

   
 • Met PSD2 wordt alles makkelijker en overzichtelijker. Waar je voorheen handmatig bankgegevens moest downloaden om ze met ons te delen, gaat dit nu rechtstreeks. Dit scheelt tijd en gedoe en is ook nog eens een stuk veiliger.

   
 • PSD2 is veilig. Alle partijen die toegang vragen moeten een vergunning hebben van DNB (De Nederlandsche Bank) of een andere toezichthouder binnen de Europese Unie. PSD2 stelt strenge veiligheidseisen, regelt het toezicht en zorgt ervoor dat jij de baas bent en blijft over jouw data. Via een rechtstreekse en versleutelde verbinding met de bank kun je data uitwisselen. Dit is veel veiliger dan het downloaden en e-mailen van bestanden.

 • Nee, je hoeft niets te doen met of via de bank. Als je een kredietaanvraag doet via onze website kun je tijdens het proces inloggen via internetbankieren en direct alles regelen.

 • Floryn heeft een vergunning voor rekeninginformatiediensten (Dienst 8). Dit betekent dat we alleen gegevens van je zakelijke rekening kunnen inzien. Dit zijn je transacties, je saldo en de naam van je rekening. Je data wordt niet gedeeld met derden en niet gebruikt voor marketingdoeleinden.

   
 • Zodra je Floryn toegang geeft tot je betaalgegevens, gebruiken wij informatie voor het behandelen van je kredietaanvraag en het verbeteren van onze dienstverlening. Lees voor meer informatie onze Privacyverklaring.

   
 • Nee. Floryn heeft een vergunning voor rekeninginformatiediensten (Dienst 8). Dit betekent dat we alleen gegevens van je zakelijke rekening kunnen inzien.

 • Na toestemming kan Floryn gedurende 90 dagen rekeninginformatie inzien. We kunnen - afhankelijk van je bank - tot maximaal een jaar terug transacties inzien. Je kan de toestemming om gegevens zien op elk gewenst moment weer intrekken.

   
 • Floryn bewaart je gegevens zolang je aanvraag in behandeling is en als je klant wordt. Wordt je aanvraag afgewezen of ben je niet langer klant, dan bewaren we de gegevens nog 15 maanden. Je kunt altijd een verzoek indienen om de gegevens te laten verwijderen. Lees meer informatie in onze Privacyverklaring.

 • Floryn heeft een vergunning voor het uitoefenen van het bedrijf van betaaldienstverlener (PSD2 - WFT 2:3a). Dit kun je ook inzien op de website van DNB.

 • Als je een kredietaanvraag doet via onze website kun je inloggen via internetbankieren. Eenmaal ingelogd kun je Floryn toegang geven tot je betaalgegevens. Dit werkt net zo eenvoudig als betalen via iDeal.

   

  Aanvraag starten
 • Ja, je kan te allen tijde de toestemming intrekken. Dit regel je gemakkelijk zelf via de portal van je bank, maar wij kunnen het ook voor je doen. Stuur dan even een mail naar privacy@floryn.com.

Verhalen van partners van Floryn