Wij werken reeds samen met 500+ partners

 • worldfirst
 • financieringsgilde
 • credion-black
 • payt-1
 • claassenmoolenbeek1
 • financefinder
Mockup-iPad-dashboard02 (1)

Waarom Floryn?

Financieren met Floryn is slim financieren. Bij Floryn geloven we dat je geen stapels papierwerk wilt aanleveren of eindeloze gesprekken kunt hebben. Daar heb jij geen tijd voor. Financieren kan snel en slim. Met behulp van onze technologie geven wij je direct inzicht in de situatie van jouw klant. Op deze manier kun je inhoudelijk advies geven, kansen identificeren en toegevoegde waarde bieden.

Om het nog makkelijker te maken, groeit onze financiering automatisch mee met de omzet van jouw klant. Zo kunnen we samen nóg meer ondernemers helpen bij het realiseren van hun ambities.

Alle voordelen als partner van Floryn

Bij Floryn ontvang je als partner altijd de beste en snelste service en scherpe rentes. Daarnaast krijg je binnen enkele minuten inzage in de financiële situatie van jouw klant met ons financieel dashboard. Dit wordt mogelijk gemaakt door de unieke PSD2 koppeling.

Ontdek wat Floryn voor jou kan betekenen, download de infographic of lees meer over de PSD2 koppeling.

Financieel Dashboard voor Partners

Floryn biedt als enige financier in Nederland een financieel dashboard. Met dit dashboard krijg je direct inzicht in de situatie van jouw klant. Zo bespaar je tijd en gaat je financieringsaanvraag veel sneller. Wil je meer weten?

Snel en slim geregeld in een paar stappen

 • 1

  Jij doet de aanvraag

  Upload slechts 6 maanden bankafschriften, dan kunnen wij aan de slag

 • Wij bellen je
  binnen 2 uur

  We nemen snel contact met je op om de opties te bespreken voor jouw klant

 • 2

  Wij voltooien
  de aanvraag

  We laten de aanvraag beoordelen en sturen je binnen 24 uur een aanbod

 • Je klant tekent
  het contract

  Je klant ontvangt een contract en wordt verzocht zich te identificeren

 • 3

  Wij maken
  het geld over

  Wij maken het geld dezelfde dag over en de klant gaan opnemen

De Floryn voordelen voor partners

Eenvoudig aanvragen
Eenvoudig aanvragen

Om een aanvraag in te dienen, heb je geen account nodig. Vul je simpelweg de gegevens van je klant en die van jezelf in en wij doen de rest.

Snel en slim geregeld
Snel en slim geregeld

Wij begrijpen dat jij jouw klant snel wilt helpen. Dankzij onze slimme technologie kunnen wij dit binnen 24 uur voor je regelen.

Direct iemand aan de lijn
Direct iemand aan de lijn

Wij zijn een fintech bedrijf, maar hechten veel waarde aan persoonlijk contact. Binnen 2 uur na je aanvraag nemen we contact met je op.

PSD2 vergunning van DNB
PSD2 vergunning van DNB

Door middel van data- en risicomodellen creëren we op een veilige manier realtime inzichten door de data uit de bankafschriften.

Scherpe rentes
Scherpe rentes

Wij bieden competitieve rentes ten opzichte van banken. Al vanaf 4,7% per jaar. Uiteraard is dit afhankelijk van de situatie van jouw klant.

Vergoeding of korting
Vergoeding of korting

We willen samen ondernemers helpen om te groeien. We geven je daarom graag een vergoeding, of geven een korting aan je klant. De keuze is aan jou.

Veelgestelde vragen van partners

 • De kosten zijn afhankelijk van de omvang, looptijd en risicoprofiel van je financiering alsmede het product dat je bij ons hebt afgesloten. Uiteraard betaal je alleen rente over je uitstaand saldo. 

  De debetrente is vanaf 4,7% per jaar en wordt bepaald aan de hand van de hoogte van de financiering en de risicoclassificering. We kunnen het krediet aanbieden met een vaste opnamevergoeding van 2% of een vaste kredietprovisie van 0,5% per kwartaal. Voor de vaste kredietprovisie hanteren wij eenmalige afsluitkosten van 2%. 

  Om precies de kosten voor jouw klant te ontdekken, kun je vrijblijvend een aanvraag doen. Je weet binnen 24 uur wat de mogelijkheden zijn en wat het gaat kosten.

 • Pandrecht 

  De financiering van Floryn betreft een werkkapitaalfinanciering gebaseerd op de omzet en uitstaande debiteuren. Als zekerheid vestigen wij pandrecht op de debiteuren. Dit betekent dat de vorderingen aan Floryn worden verpand. Indien een ondernemer geen debiteuren te verpanden heeft omdat deze reeds vergeven zijn aan een andere financier kijken wij graag naar de mogelijkheden voor een tweede pandrecht, of vestigen pandrecht op bijvoorbeeld voorraad. 

  Borgstelling

  Als de ondernemer de financiering aangaat met een besloten vennootschap vragen wij een persoonlijke borgstelling. De standaard is 25%, echter in bijzondere gevallen kunnen we een hogere borgstelling vragen of volledig laten vervallen. 

  Inzake rekening (bij kredietruimtes groter dan €250.000)

  Wij zullen een nieuwe rekening openen welke op naam van de klant komt te staan of nemen de bestaande rekening over. Deze rekening communiceert de onderneming aan haar klanten. Alle betalingen storten wij dagelijks 1-op-1 door. De klanten van de onderneming merken niets van onze 'aanwezigheid'.

  Producten

  Wij verstrekken kredieten ter hoogte van 1 tot 1,5 maal de gemiddelde maandomzet. Aflossing geschiedt via een wekelijkse incasso over het hoogst opgenomen bedrag. Boetevrij extra aflossen en iedere aflossing is direct weer opneembaar. De samenwerking is voor onbepaalde tijd.

  Met ons doorlopend krediet van €10.000 tot €3 miljoen neem je klant met één klik geld op, groeit het kredietlimiet met je bedrijf mee en kan er op ieder moment boetevrij extra afgelost worden.

  De debetrente is vanaf 4,7% en wordt bepaald aan de hand van de hoogte van de financiering en de risicoclassificering. We kunnen het krediet aanbieden met een opnamevergoeding of een vaste kredietprovisie per kwartaal.

 • Wij vragen altijd de volgende algemene gegevens:

  • Bedrijfsprofiel: wat doet de onderneming precies?
  • Reden voor de financiering: waarvoor zal de financiering dienen?
  • Facturatieproces: wanneer factureert de onderneming ten opzichte van het leveren van de dienst en/of het product?
  • Vreemd vermogen: zit er vreemd vermogen in de onderneming? Zo ja, welke zekerheden zijn er vergeven? 
  • Betaalproblemen: zijn er transacties met gerechtsdeurwaarders en incassobureaus?
  • Onafgerond faillissement: wanneer hier sprake van is, kunnen wij niet financieren. 

  Voor aanvragen tot €150.000 vragen wij om:

  • Bankafschriften van de afgelopen 6 maanden in PDF van alle zakelijke rekeningen.

  Voor aanvragen vanaf €150.000 vragen wij om:

  • Bankafschriften van de afgelopen 6 maanden in PDF van alle zakelijke rekeningen kolommenbalans lopend boekjaar.
  • Jaarcijfers van het voorgaand boekjaar.
  • Debiteuren- & crediteuren overzicht incl. ouderdomsanalyse.
 • Datagebruik & beoordeling

  De data in de bankafschriften wordt via verschillende modellen geanalyseerd en krijgt daardoor verschillende data scores. Floryn maakt gebruik van verschillende data- en risicomodellen om scores toe te kennen aan de variabelen die je in het dashboard ziet.

  Inzicht & kansen

  In het financieel dashboard krijg je snel en overzichtelijk een analyse van de geuploade bankgegevens. De gegevens wordt gecategoriseerd en er wordt een risico inschatting gemaakt. Enkele onderdelen die hierbij terugkomen zijn debiteuren, crediteuren, belastingen en financieringen. Aan de hand van onder andere deze gegevens schatten we de ruimte voor een krediet in.

  Toegang & kosten

  Er zitten geen kosten verbonden aan deze tool. Het is gratis en geheel vrijblijvend. Daarnaast is er altijd een persoonlijke adviseur beschikbaar voor eventuele vragen.

 • Om partner te worden is een partnerovereenkomst niet noodzakelijk, je hebt ook geen inloggegevens nodig. Je kunt hier eenvoudig via de website een voorstel voor je klant aanvragen. Uiteraard is het wel zo handig om eerst kort kennis te maken.

  Partner worden

Vragen? Wij staan voor je klaar.

Heb je vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw klant?
Neem dan contact op met Team Partner Managers. We denken graag met je mee!

Mis nooit meer een update!

Schrijf je in en ontvang de maandelijkse nieuwsbrief

Verhalen van partners van Floryn

coffee
Partner van Floryn worden?

Meld je nu aan. Ontdek wat de voordelen zijn financieren met Floryn. Vele partners gingen je al voor. Zo kunnen we samen bedrijven helpen groeien.

Meld je aan als partner
money-flower
Al partner van Floryn?

Meld dan je klanten aan en samen werken we aan een passende financiering. Zo helpen we jouw klanten snel en doeltreffend hun ambities te realiseren.

Meld je klant aan