3 redenen om te investeren in voertuigen en machines

mannen-in-magazijn-banner-08

Investeren in je bedrijf kan natuurlijk op verschillende manieren. Je kunt investeren in marketing of personeel, maar ook in voertuigen en machines. Maar waar draagt dit eigenlijk aan bij? Floryn geeft drie redenen om jouw zakelijke financiering te gebruiken om te investeren in voertuigen en machines.

1. Professionalisering


Allereerst draagt een investering in voertuigen en machines bij aan het maken van een professionaliseringsslag. Professionalisering kun je op verschillende manieren vormgeven. In plaats van je producten handmatig in te pakken kan dit bijvoorbeeld door machines gebeuren. Dit zorgt ervoor dat je producten er meer consistent uitzien en het inpakproces minder foutgevoelig is. Een investering in voertuigen zorgt daarnaast voor professionalisering van je merkuitstraling. Wanneer je een nette bestickerde bedrijfsbus voorbij ziet komen of een ouder niet bestickerd exemplaar, dan gaat de voorkeur altijd uit naar het eerste bedrijf. Want: professionelere uitstraling! Daarnaast kun je ook een slag maken in het professionaliseren van je personeel door aanschaf van specifieke apparatuur of software. Denk hierbij bijvoorbeeld aan apparatuur om telefoongesprekken op te nemen en terug te luisteren. Op deze manier kun je je personeel van feedback voorzien en kunnen ze leren van hun eigen gesprekken. 

2. Automatisering

Iets waar je als eerste aan denkt bij investeren in voertuigen en machines is automatisering. Door werkzaamheden de automatiseren zullen processen vaak vlotter verlopen. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van inpakmachines zoals we hierboven noemde. Deze kunnen het werk overnemen van enkele medewerkers. Deze medewerkers kun je dan weer inzetten op plekken waar ze harder nodig zijn in het bedrijf of hiermee besparen op personeelskosten. Tegenwoordig worden hele warehouses geautomatiseerd. Zo zijn er onder andere spraakgestuurde manieren om orders te picken of zetten bedrijven robots in. 

Je kunt natuurlijk ook automatiseren in processen. Denk bijvoorbeeld aan een administratief proces. Dit kan gebruiksvriendelijker, preciezer én sneller wanneer dit volledig geautomatiseerd is.

3. Digitalisering

Door te digitaliseren krijg je meer grip op processen. Denk hierbij aan een marketing flow, administratieproces of inwerkproces. Door deze digitaal te maken zijn dit geen losse papieren die rondzwerven, maar zit alle informatie in één systeem. Vele digitale systemen maken het tegenwoordig ook mogelijk om ingewikkelde informatie digitaal gemakkelijk weer te geven. Minder menselijke fouten, makkelijker de controle pakken met een investering in de juiste machines. Door te digitaliseren stimuleer je eveneens het flexwerken voor je medewerkers. Of ze nu thuis zitten of in een café, ze hebben altijd en overal toegang tot de digitale wereld van jouw bedrijf. 

We kunnen dus gerust stellen dat investeren in voertuigen en machines zorgt voor besparing van geld en tijd. Hierdoor wordt er in een bedrijf een stuk efficiënter gewerkt. Een win-win situatie! 

Klaar om te investeren?

Zijn jij en je bedrijf klaar om te investeren in voertuigen en machines? Vraag dan vrijblijvend een zakelijke lening aan. In twee minuten aangevraagd en binnen 24 uur een persoonlijk aanbod.