5 tips om jouw facturen sneller betaald te krijgen

factoring-facturen-sneller-betaald-floryn

De liquiditeit van veel bedrijven staat op de dag van vandaag onder druk. Uit onderzoek blijkt dat facturen wereldwijd steeds later betaald worden. De gemiddelde wachttijd is inmiddels opgelopen tot 59 dagen, met in West-Europa zelfs een hoger gemiddelde, van wel 68 dagen. Dit zorgt voor directe gevolgen voor de dagelijkse bedrijfsvoering van veel bedrijven: een tekort aan werkkapitaal, verhoogde kredietrisico's, en in het ergste geval zelfs faillissementen.

Leveranciers gebruiken als bank

Bedrijven zijn steeds vaker geneigd om hun leveranciers als 'bank' te gaan gebruiken, waarbij betalingen worden uitgesteld om zo werkkapitaal vrij te kunnen maken. Dit sneeuwbaleffect zorgt ervoor dat de financiële druk op leveranciers wordt versterkt, en dat vergroot weer het risico op wanbetaling en heeft zelfs invloed op de economie in zijn geheel.

Voorraadvorming

Een belangrijke oorzaak voor deze trend is de toegenomen voorraadvorming door verstoringen in de toeleveringsketen. Bedrijven bouwen grotere voorraden op om aan hun basisbehoeften te voldoen. Om deze voorraad op te kunnen bouwen, is werkkapitaal nodig.

Hoe pak je als bedrijf deze uitdaging aan?

Gezien deze ontwikkelingen is het cruciaal voor bedrijven om oplossingen te hebben waardoor facturen sneller worden betaald. Een aantal tips hiervoor zijn:

  1. Factureer op tijd: vertraging bij het opmaken van facturen leidt direct tot latere betalingen. Zorg dus dat je op tijd je facturen verstuurt.
  2. Controleer de ontvangst van je factuur: een kleine taak zoals het bevestigen van de ontvangen factuur, kan veel onnodige vertraging voorkomen.
  3. Efficiënt debiteurenbeheer: start op tijd met het beheren van je debiteuren. Dit kan het verschil maken tussen tijdige betaling en onnodige vertragingen.
  4. Maak duidelijke afspraken: zorg vooraf dat je duidelijke afspraken maakt met je klant over de betaling, en leg deze afspraken desnoods vast in een contract.
  5. Stuur een betaallink mee: wil je het betalen voor klanten nog makkelijker maken? Plaats dan een betaallink in de factuur.

Factoring: een slimme oplossing van Floryn

Als ondernemer wil je je focussen op waar je het beste in bent: ondernemen. Floryn biedt een praktische oplossing met ons factoring product. Door te kiezen voor factoring, worden jouw facturen nog dezelfde dag uitbetaald. Jij uploadt je factuur op ons platform, wij maken het geld nog dezelfde dag naar je over. Zo hoef je niet 30, 60 of zelfs 90 dagen te wachten op je betaling. Het contact met jouw klanten: dat houd je gewoon zelf. Dit biedt je de financiële vrijheid om je bedrijf te laten groeien zonder de zorgen van laat betaalde facturen.

Ontdek hoe Floryn jouw bedrijf kan ondersteunen bij het verbeteren van de cashflow en neem de controle over je financiën. Bezoek onze website voor meer informatie en begin vandaag nog met het optimaliseren van je financiële gezondheid.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf?

Doe dan de Quickscan en kom erachter of je in aanmerking komt voor een krediet aanvraag.