5 tools die je als ondernemer moet kennen

accounting-achievement-aerial-1043506

Sommige tools kunnen je leven als ondernemer nét even iets makkelijker maken. Om eenvoudig een project te managen, je hoofd leeg te maken of om je klanten op een goede manier aan te spreken. Welke tools kun jij als ondernemer echt niet missen? We zetten onze favorieten voor je op een rij.

1. Trello

Een projectmanagement tool die eruitziet als een spelletje, sounds fun right? Als je snel kijkt lijkt Trello namelijk op een potje ‘Patience’. Maar naast het simpele en fijne design, helpt het je om orde te scheppen in de chaos die komt kijken bij projecten waar je samen aan werkt: verschillende taken, deadlines, bestanden, mensen die op de hoogte willen worden gehouden, enzovoorts. Met Trello regel je alles binnen een bord.

Maak losse Trello borden voor een project of voor je team. Binnen dat bord maak je vervolgens lijsten. Bijvoorbeeld een lijst ‘to do’ en een lijst ‘in progress’. Onder die lijstjes hang je kaartjes. Elk kaartje is een to dootje die je aan iemand toe kunt wijzen, inclusief deadline. De kaartjes sleep je vervolgens makkelijk van de ene lijst naar de andere lijst. Snap je het nog? Een overzicht van een Trello bord zoals hieronder zal al snel duidelijk maken. 

trello

2. Slack

Goede interne communicatie is net als wifi: om goed te werken heb je het altijd nodig, maar het liefst wil je er niet te veel werk en rompslomp aan hebben.

Hoe vervelend is het als je in je berg mails die ene bijlage niet meer kunt vinden? Of het mailtje met informatie over de klant? Om nog maar niet te beginnen over alle CC en BCC’s.

Slack maakt interne e-mail helemaal overbodig. Je kunt het zien als een soort zakelijk Whatsapp. Je gebruikt het om met elkaar te communiceren, maar ook om bestanden te delen en elkaar te reminden. Binnen Slack kun je ook channels aanmaken, waarin meerdere mensen aan deelnemen om met elkaar te praten over bijvoorbeeld een project.

3. Evernote

Evernote is een tool om digitaal je notities bij te houden. Hoewel je op je telefoon en laptop waarschijnlijk standaard al een notitie-app hebt, is Evernote een onmisbare tool om niets meer te vergeten of kwijt te raken.

Je synchroniseert je notities eenvoudig van je computer naar je telefoon en andersom. Ideaal als je in de supermarkt bent en je ineens nog iets te binnen schiet wat je morgen moet doen. Maar ook als je online een interessant artikel tegenkomt en nu even geen tijd hebt om te lezen. Met één klik heb je het artikel opgeslagen. Je kunt je opgeslagen artikelen en notities makkelijk ordenen in mappen.

En niet geheel onbelangrijk: het werkt heel makkelijk en het design is clean. Precies wat je zoekt in een notitie tool.

4. Canva

Een uiting maken in Photoshop, een Facebook post designen of een infographic maken, zijn dingen die je liever aan een designer over laat. Maar die heb je niet altijd tot je beschikking, of je hebt gewoon even snel een illustratie nodig wat er enigszins fatsoenlijk uitziet. Canva tovert iedere ondernemer om tot amateur designer. Ja echt, want in Canva kun ook jij mooie plaatjes maken. Super simpel. Maak gebruik van de templates, of sleep vormen of figuren in jouw creatie. Hier kunnen we kort over zijn: probeer het gewoon een keer uit en verwonder je over je nieuwe talent. ;) 

5. Intercom

Nu je met Slack straks toch al bezig bent om je mailverkeer drastisch te verminderen, kun je gelijk je mails naar potentiële klanten wat verminderen. Hoe? Door een chat op je website te plaatsen. Een ideale manier om mensen op een laagdrempelige manier vragen te laten stellen. En jij kunt ze met een snel en simpel antwoord verder op weg helpen. Met Intercom zet je gemakkelijk een chat op je website en integreer je het met je andere tools zoals Hubspot, Shopify en Stripe. Geen tijd om direct te antwoorden? Dan kun je de chat alsnog koppelen met je e-mail.

Dit zijn onze favoriete tools die wij dagelijks gebruiken om efficiënter en fijner te werken. Welke tools kun jij absoluut niet missen? 

 

Investeren in digitalisering?

Vraag dan nu een bedrijfsfinanciering aan. In twee minuten aangevraagd en binnen 24 uur geregeld.