Tevreden medewerkers? Aan de slag met werkgeluk

floryn-happy

Wie wil er nu geen gelukkige medewerkers? Het is een goede manier om werkstress tegen te gaan, en het wordt er ook nog eens een stuk gezelliger van op kantoor. In dit artikel lees je hoe we bij Floryn inzetten op werkgeluk.

Wist je dat gelukkige medewerkers gezonder, gemotiveerder en creatiever zijn? Ook verzuimen ze minder, hebben ze een betere relatie met collega’s en zijn ze loyaler aan je bedrijf. Dat blijkt uit landelijk onderzoek door NewCom. Wat kun je allemaal doen om werkgeluk te bevorderen?

De juiste balans tussen thuiswerken en kantoor

Sinds de corona tijd hebben steeds meer bedrijven ontdekt dat af en toe thuiswerken veel voordelen heeft. Zo hebben je medewerkers minder reistijd, en kunnen ze het werk combineren met zorgtaken. Toch is het ook goed om regelmatig naar kantoor te komen. Dat zorgt voor direct face-to-face contact met collega’s, en binding met het bedrijf. Bij Floryn laten we onze mensen vrij in waar en wanneer ze willen werken. Alle medewerkers hebben flexibele werktijden en mogen kiezen of ze thuis of op kantoor gaan zitten. Hierbij draait het erom dat medewerkers zelf kunnen bepalen waar ze op dat moment behoefte aan hebben. Is het tijd voor focus? Om ervoor te zorgen dat onze collega’s zich volledig kunnen

afsluiten als dat nodig is, ontvangt iedereen noise canceling headphones en hebben we speciale geluiddichte focus booths.

Samen ontspannen

Binnen het kantoor vinden vinden wij werkgeluk erg belangrijk, een voorwaarde daarvoor is een goede balans tussen ontspanning en inspanning. Om dit te bevorderen blijven we hierover constant in gesprek. Hierbij draait het er bijvoorbeeld om dat medewerkers het werk helemaal kunnen loslaten als ze de laptop dichtklappen, en niet teveel overwerken. Er wordt hard gewerkt bij Floryn maar ontspanning tijdens de werkdag is ook onmisbaar, bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze. Wanneer je verstopt achter de laptop boterhammen weg hapt, kun je niet echt tot rust komen. Bij Floryn wordt daarom elke middag een lekkere (gezonde) lunch op tafel gezet. Om een gezonde competitie en vriendschap te bevorderen, organiseren we regelmatig sport uitjes waarbij medewerkers zich van hun sportiefste kant laten zien. Ook wordt op kantoor tussen het werk door regelmatig tafelvoetbal gespeeld in de social room. Niet zo van de sport? We hebben ook een maandelijkse borrel, en een Playstation voor in de pauzes en op de vrijdagmiddag. Op deze manier is er ook voldoende ruimte voor niet werkgerelateerde praatjes. Zo zorgen we ervoor dat iedereen het naar zijn zin heeft op het werk en dat plezier op de werkvloer gestimuleerd wordt. 

Tips van Floryn

Floryn heeft een drie must do tips opgeschreven om jouw collega’s te stimuleren om hard te werken en veel plezier te hebben op de werkvloer: 

  1. Luister naar je collega’s. Waar hebben zij behoefte aan? Dit kan verschillen van (gezonde) tussendoortjes tot een activiteit voor tijdens de pauze zoals een voetbaltafel of een maandelijks uitje zoals een keer lunchen of een keer lasergamen. Het kost je misschien wat extra, maar uiteindelijk hangt er geen prijs aan hardwerkend en loyaal personeel.

  2. Zorg ervoor dat je collega’s altijd zijn voorzien van goede apparatuur en ze direct aan het werk kunnen zonder eerst aan alle toeters en bellen te moeten trekken voordat ze aan het werk kunnen. De behoefte kan per afdeling of persoon verschillen dus blijf hierover in gesprek met je medewerkers.

  3. Organiseer momenten voor je collega’s om buiten werk leuke dingen te doen, zoals teamuitjes of sport uitjes. Ook momentjes tijdens een werkdag zijn belangrijk. Onze office manager heeft bijvoorbeeld tijdens de zomer een dobbelspel bedacht waarbij één collega kaarten voor Pinkpop kon winnen. Dit spel werd elke vrijdagmiddag gespeeld.