De meestgestelde vragen over de zakelijke lening

vrouw-in-winkel-07

Wil jij graag meer weten over de zakelijke lening? Dan is dit artikel voor jou! Veel ondernemers lopen met dezelfde vragen over dit onderwerp. Hieronder zetten we de antwoorden op de meestgestelde vragen over de zakelijke lening voor je op een rij.

Is de zakelijke lening geschikt voor mijn onderneming?

Deze eerste vraag is misschien wel de allerbelangrijkste. Voordat je een zakelijke lening aangaat, moet je wel zeker weten of deze financieringsvorm de juiste keuze is voor jouw bedrijf. In de basis is de zakelijke lening het meest geschikt voor ondernemers die graag een grote investering willen doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuwe machines, een bedrijfswagen of de inrichting van een kantoorpand. Vaak is het niet mogelijk of handig om de kosten hier volledig uit eigen zak te betalen, je wilt niet je hele bedrijfsvoering stil moeten leggen omdat al je geld naar de nieuwe investering gaat.

Bij de zakelijke lening ontvang je de volledig financiering in één keer op je rekening. Zo kun je direct gaan investeren. Goed om te weten: dit werkt anders bij een zakelijk krediet. Dat is namelijk een doorlopende financieringsvorm. Wanneer je dus voor een langere periode geld nodig hebt, is het zakelijke krediet meer geschikt dan de zakelijke lening. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan debiteurenfinanciering of het achter de hand hebben van extra werkkapitaal.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een zakelijke lening?

Wil je graag een zakelijke lening aanvragen bij Floryn? Dat kan als je een Nederlandse KvK-inschrijving hebt, minimaal € 100.000 omzet per jaar draait en minstens 6 maanden actief bent als onderneming. Voldoe je hieraan? Dan kun je terecht voor zakelijke leningen van € 10.000 tot € 3 miljoen. Hoeveel je precies kunt lenen is uiteindelijk afhankelijk van een aantal factoren, bijvoorbeeld hoe lang je bedrijf al actief is en in welke risicoklasse je valt. Daarvan krijg je een indicatie via onze rekentool.

Hoe vraag ik een zakelijke lening aan?

Als je bij Floryn een zakelijke lening wilt aanvragen, doe je dat heel gemakkelijk online. Je vult een aantal basisgegevens over je bedrijf in, koppelt je bankrekening in onze beveiligde omgeving. Verder hoef je alleen je bankafschriften van de laatste 6 maanden te uploaden. Met behulp van onze quickscan krijg je razendsnel een indicatie van het bedrag dat je kunt lenen. Er wordt dan direct een persoonlijk Floryn-account voor je geopend. Vervolgens krijg je binnen 24 uur bericht of je aanvraag is goedgekeurd. Je kunt dan meteen geld opnemen vanuit je account.

We laten je niet graag wachten op je geld. Neem je vóór 13.00 uur op? Dan staat het bedrag dezelfde dag nog op je rekening. Als je later dan 13.00 uur opneemt, wordt het de volgende dag gestort.

Hoe werkt het terugbetalen van een zakelijke lening?

Natuurlijk moet je de zakelijke lening uiteindelijk ook weer terugbetalen. Bij Floryn heb je een flexibele looptijd van 1 tot 5 jaar. Dit is afhankelijk van de aard van je investeringsplannen. Bij een investering die zich relatief snel terugbetaalt, is het slim om voor een kortere looptijd te gaan. Verwacht je langer nodig te hebben? Dan kun je beter voor een langere looptijd kiezen. Je betaalt je lening in maandelijkse termijnen terug, met een vaste rente. Let op: je kunt jaarlijks maximaal 20% van je geleende bedrag aflossen.

Een zakelijke lening aanvragen?

Dat kan via onze online tool! Het aanvragen duurt 2 minuten waarna je binnen 24 uur een persoonlijk aanbod ontvangt.