Hier moet je op letten bij het afsluiten van een online financiering

Ontwerp zonder titel (76)

Ben je op zoek naar een zakelijke lening of zakelijk krediet? Dan kun je niet alleen terecht bij banken, maar ook bij alternatieve financierders als Floryn. Een groot verschil tussen Floryn en andere, meer traditionele financierders, is dat je de aanvraag online doet. Hoe werkt dat precies en waar moet je op letten

Wat zijn de voorwaarden om online een zakelijke lening af te sluiten?

Om in aanmerking te komen voor een bedrijfsfinanciering bij Floryn, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo is het belangrijk dat je onderneming minimaal een half jaar bestaat, en dat je een inschrijving hebt bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast heb je een minimale omzet van € 100.000 per jaar nodig.

Tot slot heb je een Nederlandse zakelijke bankrekening (IBAN) nodig. Floryn werkt namelijk met een zakelijke B2B incasso, er kan alleen geïncasseerd worden vanuit een Nederlandse IBAN rekening. Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan ben je van harte welkom om een aanvraag in te dienen.

Online aanvraag zakelijke lening

Wanneer je een zakelijke lening wilt afsluiten bij Floryn, begin je altijd op de website. Daar doe je met ons online aanvraagformulier. Geen zorgen, je hoeft geen pagina’s vol met vragen in te vullen. De meeste mensen zijn binnen twee minuten klaar, zo kun je snel weer door met ondernemen.

Op de eerste pagina vragen we je om wat standaard gegevens, zoals de naam van je bedrijf en het KvK nummer. Vervolgens bepalen we je financieringsbehoefte met behulp van een handige online tool. Je krijgt hier vragen over:

  • Hoeveel geld je ongeveer nodig hebt
  • Wat voor soort klanten je voornamelijk bedient (bedrijven, overheid of consumenten)
  • Hoeveel omzet je per jaar ongeveer draait
  • Hoe lang je bedrijf al bestaat

Zo krijgen we meteen al een goed beeld van je onderneming en wensen.

De juiste documenten uploaden

Nu is het tijd om een aantal documenten te uploaden. Wat je precies moet uploaden, hangt af van hoeveel je wilt lenen.

  • Maximaal € 150.000
    Wanneer je maximaal € 150.000 wilt lenen, hoef je alleen zes maanden aan bankafschriften te uploaden. Als je bij ING, Rabobank of ABN AMRO zit, kun je ook een PSD2 koppeling maken.
  • € 150.000 tot € 3 miljoen
    Als je een groter bedrag wilt lenen, lever je ook enkele jaarcijfers en een overzicht van je debiteuren en crediteuren aan.

Wanneer hoor ik of ik financiering krijg?

Als je een online financieringsaanvraag hebt gedaan, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten wat je kunt lenen. Daarom gaan we bij Floryn meteen voor je aan de slag. Vaak word je al binnen twee uur teruggebeld om kennis te maken en je aanvraag door te spreken. Wil je een hoger bedrag lenen? Dan komen we dat graag bij je langs op de zaak. Na dit gesprek (telefonisch of live) buigt de afdeling Risk zich over de mogelijke risico’s van je aanvraag.

Hebben zij geen bezwaar? Dan weet je vaak al binnen 24 uur precies wat je kunt lenen! Wanneer ze wel een vraag hebben, nemen we nog even contact met je op. Het zou ook kunnen dat we extra documenten nodig hebben. In dat geval duurt het vaak iets langer voordat je uitsluitsel hebt.

Extra fijn: als je aanvraag voor de zakelijke lening akkoord is, kun je het geld meteen opnemen in je eigen online Floryn-omgeving. Zo kun je direct aan de slag met je investering.