Met deze 5 tips heb jij een succesvol vierde kwartaal

voorbereidingen-q4-ondernemer

Het vierde kwartaal van het jaar is vaak een belangrijke periode voor jou als ondernemer. Het zijn de laatste paar maanden om je doelen te bereiken en het jaar succesvol af te sluiten. En natuurlijk staan de feestdagen weer voor de deur. Daarnaast denk je ook graag vooruit, hoe je het nieuwe jaar goed voorbereid kunt starten. Hoe bereid je je voor op het laatste kwartaal en het nieuwe jaar? Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Wij zetten 5 tips voor je op een rij.  

1. Zorg voor een goede budgetplanning

Een cruciale eerste stap ter voorbereiding is het opstellen van een budget. Zeker in het vierde kwartaal is dit belangrijk, met de feestdagen in zicht. Dit heeft impact op je budget en verandert de cashflow. Je geeft immers meer geld uit aan voorraad en campagnes, zonder direct inkomsten te krijgen. Analyseer de verwachte inkomsten en uitgaven en stel duidelijke financiële doelstellingen. Hierdoor heb je direct een goed beeld van de middelen die je nodig hebt om deze doelstellingen te bereiken.

2. Een goed overzicht in het voorraadbeheer

Voorraadbeheer is van belang bij een goede bedrijfsvoering. Niemand wil met te veel of te weinig voorraad komen te zitten, zeker niet tijdens de drukke feestdagen. Evalueer je huidige voorraadniveau en probeer zo goed mogelijk in te schatten wat de vraag voor de komende periode gaat zijn. Door het vermijden van overtollige voorraad of het tekortkomen ervan kan helpen om de kosten te minimaliseren. Wel zo fijn, tegen het einde van het jaar. Door onze financiering kun je je voorraad op peil houden en groeikansen benutten, zonder je cashflow in gevaar te brengen.

3. Bereid de marketing en promoties voor

Dit is het seizoen van feestdagen en cadeaus, dus het is een ideaal moment om effectieve marketingcampagnes en promoties te plannen. Maak hier gebruik van verschillende strategieën, zoals e-mailmarketing, social media en seizoensgebonden kortingen. Zo trek je de aandacht van klanten en kun je de verkoop stimuleren. Kun je wel wat extra kapitaal gebruiken voor je marketingcampagnes? Wellicht is ons zakelijk krediet een goede oplossing!

4. Evalueer je personeelsbehoefte

De drukke afronding van het jaar, samen met de feestdagen, vragen misschien meer van je personeel dan normaal. Zorg goed voor ze! Regel een leuk uitje, een fijne verrassing of een teambuildingsactiviteit. Een gemotiveerd en goed voorbereid team is essentieel voor succes in het 4e kwartaal én in het volgende jaar.

5. Blik terug op dit jaar

Begin met het opstellen van een overzicht van hoe jouw bedrijf tot nu toe heeft gepresteerd gedurende dit jaar. Neem hierin zowel hoogte- als dieptepunten mee en analyseer de behaalde mijlpalen en doelen. Dit geeft je richting voor het bepalen van onderdelen die wat extra aandacht nodig hebben voor het laatste kwartaal. Zorg er ook in het laatste kwartaal voor dat je ook terugblikt op het hele jaar en vooruit kijkt naar het nieuwe jaar. Stel nieuwe doelen op en bepaal welke middelen je nodig hebt om deze doelen te bereiken.

Floryn is er om jouw ambities te realiseren

Een lening aanvragen doe je heel eenvoudig online, binnen twee minuten! Vervolgens gaan onze experts voor je aan de slag om je een goed aanbod te doen. Bij Floryn hoef je niet te wachten, binnen 24 uur vertellen we je precies wat je kunt lenen. Zo kun je snel vooruit. Benieuwd wat jij kunt lenen? Doe dan de vrijblijvende Quickscan om een indicatie te krijgen.

Doe de Quickscan

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf?

Doe dan de Quickscan en kom erachter of je in aanmerking komt.