Noud van Alem: nieuwe CMO bij Floryn

floryn-banner-11

23 november 2020, Den Bosch - Noud van Alem is per november aangesteld als nieuwe Chief Marketing Officer (CMO) van Floryn, de snelst groeiende Nederlandse mkb-financier met een PSD2-vergunning van DNB. Daar wordt hij verantwoordelijk voor de gehele internationale marketingstrategie, met als doel om van Floryn een van de leidende Europese fintechmerken te maken. Van Alem is voormalig Marketing Director van Uber in EMEA en bekleedde als leidinggevende in tien jaar tijd verschillende nationale en internationale marketingfuncties bij Google.

In een tijd waarin kredietverstrekkers het zwaar hebben, is het percentage oninbare leningen bij Floryn nog steeds minder dan 2%. Hierdoor kan Floryn over de crisis heen kijken naar de toekomst. De ervaren Van Alem speelt daarin een sleutelrol: ‘Mijn visie is om van Floryn een merk te maken dat klanten helpt groeien in brede zin. Financiering is daar een belangrijk onderdeel van, maar we moeten daarin veel verder gaan. Groei bewerkstellig je met verschillende componenten: een goed team, productinnovatie, financiële slagkracht, een slimme inzet van die middelen en welke propositie je er mee in de markt zet’, aldus Van Alem. 

Uitdaging in weinig onderscheidende markt

De belangrijkste uitdaging ziet Van Alem in de weinig onderscheidende markt van kredietverstrekkers. ‘Geld lenen is vrij plat, vaak niet-transparant en zeker niet direct beschikbaar als je snel moet handelen als ondernemer. De technologie van Floryn helpt bedrijven door juist snel te kunnen schakelen en krediet binnen 24 uur beschikbaar te maken. En dat is vooral nodig in deze Coronatijd. Omdat Floryn is opgericht door ondernemers begrijpen we wat ondernemers nodig hebben om te groeien. Ik ben trots om hieraan bij te dragen en de komende periode te bouwen aan de internationale groei van Floryn met een team van topmarketeers.’ 

Internationale ervaring mkb-marketing

Van Alem komt uit een echt ondernemersgezin en heeft een lange staat van dienst in digitale marketing, strategie en groei van mkb-bedrijven. In de tijd dat internet de wereld begon te veroveren begon Van Alem als strateeg bij Razorfish. Vanuit zijn sterke interesse in marketing, digital en groei maakte hij de stap naar de Italiaanse internetprovider Tiscali. Daar hield hij zich voornamelijk bezig met de Europese uitrol van ADSL. Eind 2005 begon Van Alem bij Google, waar hij uiteindelijk in 10 jaar tijd expert werd op het gebied van mkb-marketing. Hij werd verantwoordelijk voor alle mkb-marketing in Azië, met als doel om het mkb een wereldwijd platform te bieden om snel te groeien. Die ervaring neemt Van Alem nu mee naar Floryn.

Over Floryn

Floryn is een snelgroeiend Nederlands fintechbedrijf waar ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf terecht kunnen voor een zakelijk krediet tot €3 miljoen euro, met de beste klantervaring en service. Floryn is opgericht in 2016 door Sven van der Biezen (CEO), Marijn van Aerle (CTO) en Gion van den Bogaert (CFRO) en kreeg eerder dit jaar nog een kapitaalinjectie van €9 miljoen van onder meer Endeit Capital en Peak Capital. Kalo Bagijn, mede-oprichter van BinckBank en Brand New Day, is een van de aandeelhouders van het eerste uur. Ook verstrekte onder andere NIBC Bank het bedrijf in 2019 een financiering van €60 miljoen. Floryn beschikt naast een PSD2-vergunning van De Nederlandse Bank (DNB) ook over een BMKB-C accreditatie. Bij het bedrijf, dat is gevestigd in de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in ‘s-Hertogenbosch, werken 50 mensen. Meer informatie is te vinden op www.floryn.com.