Stappenplan zakelijk krediet: van idee tot financiering

vrouw-in-winkel-07

Een zakelijk krediet kan jouw bedrijf een mooi duwtje in de rug geven. Ontdek wat je precies van tevoren moet aanleveren en hoe de rest van je aanvraag verloopt.

Stap 1: Bepaal hoe je een zakelijk krediet precies gaat gebruiken

Een zakelijk krediet is bijzonder geschikt voor bedrijven die wat extra financiële ruimte nodig hebben om te groeien. Je kunt hierbij geld opnemen wanneer je wilt. Als je van tevoren goed nadenkt over wat je onderneming precies nodig heeft om te groeien, kun je jouw zakelijke krediet gericht inzetten.

Het kan daarom helpen om alvast een plan te schrijven waarin je uitwerkt wat je precies gaat doen met je zakelijke krediet. Gebruik je het bijvoorbeeld om extra medewerkers aan te nemen, extra werkkapitaal te hebben of om seizoensdrukte op te vangen?

Afhankelijk van wat je precies zoekt, kun je kiezen voor een flexibel krediet of een doorlopend krediet. Een flexibel krediet is vooral geschikt als je soms extra geld nodig hebt, bijvoorbeeld tijdens drukke perioden. 

Met een doorlopend krediet heb je juist altijd geld bij de hand, dat is erg geschikt voor werkkapitaalfinanciering.

Stap 2: Verzamel je bankafschriften en doe een online aanvraag

Bij Floryn hoef je geen stapels documenten aan te leveren, wij hebben aan de zakelijke bankafschriften van de laatste zes maanden genoeg. Door een koppeling met je bank is dit met een paar klikken geregeld, je hoeft dus geen documenten aan te leveren. Daarnaast word je gevraagd om enkele gegevens in te vullen, zoals je KvK-nummer. Na twee minuten ben je klaar om je aanvraag te verzenden. Onze slimme technologie bepaalt alvast hoeveel je ongeveer kunt lenen.

Tip: van tevoren weten hoe hoog je zakelijk krediet ongeveer zal zijn? We geven je graag alvast een inschatting.

Stap 3: Ga in gesprek met je accountmanager

Als je aanvraag verzonden is, neemt een van onze medewerkers binnen vierentwintig uur contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Hij of zij stelt je eventuele aanvullende vragen over je bedrijf om het aanbod zo goed mogelijk af te stemmen op je wensen. Er wordt direct een persoonlijk account aangemaakt waar je na goedkeuring geld kunt opnemen.

Stap 4: Aanvraag zakelijk krediet goedgekeurd? Neem direct geld op

Als je aanvraag voor een zakelijk krediet is goedgekeurd, kun je meteen geld opnemen. Dit is met slechts een druk op de knop geregeld. Het maakt hierbij niet uit op welk apparaat je zit. We maken het geld nog dezelfde dag naar je over. 

Bij elke opname zie je precies hoeveel het kost, dat is wel zo transparant. Binnen je account zie je ook over hoeveel kredietruimte je nog beschikt. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

Stap 5: Eenvoudig terugbetalen

Bij Floryn betaal je elke week een deel van je opgenomen bedrag terug door middel van een automatisch incasso. In je account vind je precies wanneer het volgende bedrag wordt afgeschreven. Dit bedrag is opgebouwd uit twee delen: aflossing en rente, dat staat gelijk aan 4% van je opgenomen zakelijke krediet. Fijn om te weten: je mag elke aflossing ook direct weer opnemen.

Standaard betaal je elke opname in ongeveer 25 weken terug, bij Floryn mag je altijd extra boetevrij aflossen. Ook wanneer je het krediet een tijdje niet gebruikt blijft het voor jou beschikbaar wanneer je het nodig hebt.

Handig om te weten: het kredietlimiet groeit mee met de omzet van je bedrijf. Zo heb je nu en in de toekomst altijd toegang tot geld wanneer jij het nodig hebt.