Nederlands fintechbedrijf Floryn haalt €60 miljoen op

Floryn_60m_fintech_NIBC

11 december 2019 – Floryn, een snelgroeiend Nederlands fintechbedrijf, heeft in totaal €60 miljoen aan financiering opgehaald bij onder andere NIBC. Het bedrijf, actief in de markt van online krediet voor het midden- en kleinbedrijf, kan met deze nieuwe financiering meer en grotere bedrijven helpen om te groeien.

Floryn, voorheen bekend onder de naam InvoiceFinance, heeft het afgelopen kwartaal meer dan 4.600 kredietaanvragen ontvangen van bedrijven, die met behulp van slimme technologie, zoals data-analyse en machine learning, razendsnel worden beoordeeld. Het fintechbedrijf kijkt daarbij met artificial intelligence onder meer naar bankafschriften en andere datapunten, waarmee niet alleen snellere, maar ook betere risicoanalyses kunnen worden gemaakt.

‘Floryn heeft in korte tijd een sterke positie opgebouwd als alternatief voor de banken in het segment tot 3 miljoen euro krediet, waarbij een goede klantervaring en service een belangrijke rol hebben gespeeld’, zegt Sven van der Biezen, CEO van Floryn. ‘Deze financiering geeft ons de mogelijkheid om meer mkb’ers te helpen met het realiseren van hun ambities en verdere groei.’

De nieuwe senior debt financiering is beschikbaar gesteld door NIBC, dat naast Floryn met meerdere toonaangevende fintechs zoals Oaknorth, Iwoca en Ebury samenwerkt en daarmee inspeelt op de toenemende vraag naar financiering van midden- en kleinbedrijven door alternatieve spelers in de markt.

‘NIBC zoekt voortdurend naar mogelijkheden om een relatie aan te gaan met fintechbedrijven die een onderscheidende bijdrage leveren aan het financiële ecosysteem’, zegt Jeroen Conijn, hoofd FinTech and Structured Finance van NIBC. ‘We zijn dan ook erg blij met de komst van Floryn als klant, een innovatieve partij die goed aansluit bij de kernwaarden van NIBC op het gebied van ondernemerschap. Zij hebben ons overtuigd met hun door technologie gedreven aanpak.’

Floryn verwacht met de nieuwe financiering de norm te blijven zetten in online krediet voor het mkb en volgend jaar te verdrievoudigen.

Read English press release

Zakelijk krediet voor jouw ambities

In 2 minuten aangevraagd, binnen 24 uur geregeld