Voorfinanciering

Met een voorfinanciering schiet je iets voor waarvan je het geld later binnen krijgt. Bijvoorbeeld bij het afdragen van btw over nog niet betaalde facturen. Dat kan zorgen voor cashflow problemen. Gelukkig los je dat eenvoudig op met een zakelijk krediet. Direct jouw mogelijkheden weten?

voorfinanciering-floryn

Bekend van:

 • rtlz
 • fd
 • bnr nieuwsradio
 • quote
 • de ondernemer
Snel geregeld

In 2 minuten aangevraagd, binnen 24 uur geregeld. Zonder stapels documenten.

flexibel-voorfinanciering
Flexibel krediet

Een krediet van €10.000 tot € 3 miljoen. Neem flexibel geld op wanneer jij het nodig hebt en los gratis extra af.

voorfinanciering-service
Beste service

Klanten geven ons een 8.8 op Google Reviews voor onze snelle en persoonlijke service.

Wat is voorfinanciering?

Met een voorfinanciering schiet je een rekening, project of investering voor, waarbij je zeker bent van inkomsten in de toekomst. Bijvoorbeeld bij het voorfinancieren van een bouwproject. Je klant betaalt pas later, maar je moet de materialen al wel betalen. Of je draagt btw af over de verstuurde facturen, zonder dat de facturen al betaald zijn. Je betaalt dan btw over een bedrag dat je in werkelijkheid nog niet ontvangen hebt. Dat kan zorgen voor liquiditeitsproblemen.

Gelukkig is dat eenvoudig op te lossen met extra werkkapitaal in de vorm van een zakelijk krediet. Met een zakelijk krediet van Floryn ontvang je een kredietruimte vanaf €10.000 tot €2 miljoen. Binnen die kredietruimte kun je geld opnemen wanneer jij het nodig hebt. Handig als je even krap bij kas zit doordat je moet voorfinancieren. Zijn de betalingen binnen? Je kunt altijd gratis extra aflossen en opzeggen wanneer jij wil. Het krediet van Floryn is een ideale oplossing als je te maken hebt met voorfinanciering.

Waar kan ik een krediet voor gebruiken?

Als ondernemer heb je ambities. Om te groeien, optimaliseren of je klanten nog beter te kunnen helpen. Dan komt wat extra kredietruimte goed van pas. Veel ondernemers gebruiken hun krediet om liquiditeitsproblemen bij voorfinanciering te voorkomen. We geven je enkele andere voorbeelden waarop onze klanten hun krediet bij Floryn gebruiken. Hoe jij je krediet inzet, bepaal je natuurlijk zelf. 

Krediet aanvragen
geld-achter-de-hand
Werkkapitaal

Extra geld achter de hand om kansen te pakken.

lange-betaaltermijnen-overbruggen-krediet
Voorraad en debiteuren

Overbrug lange betaaltermijnen of sla meer voorraad in.

personeel-aannemen
Meer personeel

Voorzie je onderneming van talent en neem meer personeel aan.

investeren-materiaal
Voertuigen en machines

Investeer in materiaal en schaf gereedschap of machines aan. 

Invetaris-en-software-financieren
Inventaris en software

Richt je kantoor of bedrijfshal in of investeer bijvoorbeeld in software.

herfinancieren
Herfinancieren

Sluit je krediet over naar betere voorwaarden bij Floryn.

mkb-ondernemer

Het krediet van Floryn

 • Zakelijk krediet vanaf €10.000 tot €3 miljoen

 • Doorlopend geld opnemen, aflossing direct weeropneembaar

 • Geen verborgen kosten: vanaf 5,9% per jaar

Hoe-werkt-het-voorfinanciering

Hoe werkt het?

Je vraagt eenvoudig binnen 2 minuten je krediet aan. Binnen 24 uur nemen wij contact met je op en regelen we alles. Zodra je een krediet van ons krijgt, kun je in jouw persoonlijke account al je geldzaken overzichtelijk regelen. Wel zo makkelijk.

Voorbeelden voorfinanciering

Voorfinanciering kan een aanslag op je liquiditeit betekenen. De oplossing? Een zakelijk krediet. Flexibel inzetbaar wanneer jij het nodig hebt.

Lange betaaltermijnen

Je hebt goede debiteuren en een groot bedrag aan facturen verstuurd. Op papier gaat het financieel goed met je bedrijf! Maar in werkelijkheid betalen je debiteuren vaak laat, waardoor je lange periodes moet overbruggen waar je op de betaling moet wachten. Ondertussen moet je wel al je rekeningen voldoen.

Btw-afdracht

Elk kwartaal doe je netjes je btw-afdracht over de facturen die je de in die drie maanden verstuurd hebt. Maar in werkelijkheid heb je het geld waar je recht op hebt, nog niet altijd ontvangen. En dat terwijl je er al wel btw over afdraagt. Dat kan zorgen voor een probleem met je cashflow.

Grote projecten

Grote projecten vragen soms grote investeringen voordat de betaling van het project binnen is. Denk aan grote bouwprojecten. De materialen en onderdelen schaf je aan, maar de betaling krijg je pas na afronding van het project.

Veelgestelde vragen over voorfinanciering

 • Natuurlijk! Je bepaalt zelf waarvoor jij je krediet inzet. Als je een project of de BTW moet voorfinancieren, kun je daarvoor je krediet van Floryn gebruiken. 

 • We hebben het voor jou als ondernemer zo makkelijk mogelijk gemaakt. Daarom weet je bij ons al binnen 2 minuten wat voor krediet je kunt krijgen. Vervolgens ontvang je binnen 24 uur geld op je rekening. Wel zo fijn!

  1. Meld je aan bij Floryn

  2. Na goedkeuring ontvang je direct toegang tot je persoonlijke account

  3. Neem met één klik geld op

  4. Ontvang binnen 24 uur het geld op je rekening

  Benieuwd hoeveel jij kunt krijgen en wat de kosten zijn? Doe de QuickScan en ontdek in 2 minuten vrijblijvend jouw mogelijkheden. 

  Check je mogelijkheden
 • Wij helpen graag zoveel mogelijk ondernemers. Om in aanmerking te komen voor een krediet, moet je aan de volgende punten voldoen:  

  • Je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
  • Je bent langer dan 6 maanden actief
  • Je hebt een jaarlijkse omzet van minimaal €100.000
 • Benieuwd hoeveel jij kunt krijgen en wat de kosten zijn? Doe de QuickScan en ontdek in 2 minuten vrijblijvend jouw mogelijkheden.  Check je mogelijkheden
 • Factoring is een vorm van voorfinanciering, het is niet hetzelfde. Het betalen van je BTW zonder dat je het factuurbedrag al binnen hebt, wordt namelijk ook voorfinanciering genoemd. 

  Met factoring laat je je facturen eerder uitbetalen, zodat je geen cashflow problemen krijgt. Het zakelijk krediet van Floryn kan als alternatief worden gebruikt voor factoring en neemt de nadelen die aan factoring hangen weg.