award trophy star 1 (From Streamline App : https://app.streamlineicons.com) Exported from Streamline App (https://app.streamlineicons.com)

Wat is Fintech?

Wat is Fintech? Hoe verandert het de financiële wereld en wat betekent het voor jou als ondernemer? We leggen je alles uit.

IMG_0032

In dit artikel

• FinTech is een samenstelling van financial en technology. 

• FinTech bedrijven nemen het op tegen traditionele partijen om financieren sneller, makkelijker en goedkoper te maken. Daarbij maken ze gebruik van slimme en innovatieve technologie, zodat jij snel en makkelijk geholpen wordt. 

• Voor jou als ondernemer is dit een geweldige mogelijkheid. Je kunt nu snel en makkelijk, zonder stapels documenten, geld lenen. Benieuwd hoeveel financiering jij kunt krijgen bij een FinTech? Doe de QuickScan en ontdek vrijblijvend jouw mogelijkheden.  

Doe de QuickScan

Wat is FinTech?

FinTech is een samenstelling van twee woorden: financial en technology. FinTech bedrijven combineren financiële diensten en producten met innovatieve technologie. Op deze manier kunnen zij snel online krediet verstrekken aan veel verschillende ondernemers. FinTech bedrijven zijn moderne aanvullingen of alternatieven voor traditionele banken, vermogensbeheerders en verzekeraars.

Wat doen ze?

Banken en verzekeraars zijn vaak logge en grote bedrijven die weinig risico willen lopen en niet veel innoveren. Hierdoor zijn processen langzaam en duur. Ook is het moeilijk om bij de bank een lening of krediet te krijgen.

FinTech bedrijven nemen het op tegen de traditionele bedrijven. In plaats van stil te blijven staan, zijn zij altijd op zoek naar verbetering en vernieuwing. Met als doel het voor jou als ondernemer of consument nog makkelijker te maken. FinTech bedrijven willen jou helpen op een manier die past bij deze snelle veranderende tijd: met behulp van slimme technologie en digitale platformen. Zo kun jij online binnen een paar klikken een krediet aanvragen én ontvangen. FinTech bedrijven veroveren snel marktaandeel en door de innovatieve technologieën zijn ze klantgerichter, goedkoper en flexibeler.  

Hoe kan dat?

Hoe kan het nu dat FinTech bedrijven het opnemen tegen banken? Waar komt het geld vandaan en hoe zorgen ze ervoor dat ze het uitgeleende geld terug krijgen?

 

Slimme technologie

FinTech bedrijven maken gebruik van slimme technologie. Hiervoor hebben ze developers in dienst die algoritmes en systemen creëren. FinTech bedrijven die het opnemen tegen de traditionele bedrijven kunnen bijvoorbeeld automatisch checken of een bedrijf gezond is aan de hand van een paar gegevens. Als deze gegevens allemaal handmatig bekeken moeten worden, ben je dagenlang bezig met één klant. Dat zorgt ervoor dat jij lang moet wachten op je geld. Daarom maken de developers systemen die de gegevens automatisch analyseren en checken wat de staat van een bedrijf is.

Als een bedrijf gezond is, kan het makkelijk krediet aanvragen. Hoe minder groot het risico is dat een bedrijf het krediet niet terug kan betalen, hoe meer krediet het krijgt en hoe minder rente het betaalt.

Hoe komen die bedrijven aan geld wat ze uitlenen?

Achter FinTech bedrijven staan vaak investeerders. Zij geloven in de slimme manier van ondernemen en geloven dat dit echt een toevoeging is voor de maatschappij. Daarom investeren zij geld in de bedrijven, veelal start-ups. In 2014 werd er €306 miljoen geïnvesteerd in Nederlandse FinTech bedrijven. 

Voorbeelden FinTech bedrijven

Over heel de wereld zijn FinTech bedrijven te vinden. Ook in Nederland nemen steeds meer FinTech heb op tegen de traditionele bedrijven. Middels data en slimme technologie proberen zij de wereld beter te maken. We geven een paar voorbeelden van bekende FinTech bedrijven.

 
Ayden Nederland Platform voor betaalmethodes
Floryn Nederland Zakelijk krediet voor MKB
FundingCircle Groot-Brittannië  Crowdfuning platform
Bunq Nederland Bank voor betaalrekeningen
Avant VS Marktplaats voor leningen
ZhongAn  China Online verzekeraar
Klarna Zweden Achteraf betalen bij webshops

 

Wat heb ik eraan als ondernemer?

Voor jou als ondernemer is dit een geweldige mogelijkheid. Hierdoor heb je meer keuze in partijen die je kunnen helpen met een financiering en word je sneller geholpen. Bij de bank zal de financiering vooral lang duren, waarbij je veel gegevens moet delen. Daarnaast helpt de bank MKB'ers vaak niet. Door FinTech bedrijven kunnen alle soorten ondernemingen zelf online hun financiering regelen, waarbij ze weinig gegevens hoeven te delen. Zo heb je binnen 24 uur geld op je bank staan, zodat jij kan investeren in je bedrijf.

Waarom zijn FinTech bedrijven beter dan de bank?

Doordat FinTech bedrijven gebruik maken van slimme technologie, kunnen ze jou veel sneller geld uitbetalen en heb jij je krediet zelf in de hand. FinTech bedrijven zijn daarnaast gewend om snel in te spelen op veranderingen en willen graag verbeteren. Mis jij als gebruiker een optie of vind je het platform ingewikkeld? Geef het aan en ze gaan er mee aan de slag. De voordelen voor je op een rijtje:

• Snel online geregeld en binnen 24 uur je geld

• Zonder bedrijfsplan of jaarcijfers

• Doorlopend toegang tot meer werkkapitaal

• Flexibel en blijven verbeteren

• Hoge acceptatie en hoog limiet


De overheid en FinTech bedrijven

De tweede kamer steunt FinTech bedrijven. Ze willen zelfs dat Nederland koploper wordt in Europa. De minister erkent dat door innovatieve FinTech bedrijven, de bestaande partijen zoals banken worden geprikkeld en gestimuleerd om ook te innoveren en meer in te spelen op de behoefte van de klant. “De FinTech sector biedt mogelijkheden voor ondernemers om op een snelle manier hun bedrijf te financieren tegen lagere kosten.” De wetgeving past zich ook langzaam aan om meer ruimte te bieden voor deze nieuwe manier van ondernemen. 

FinTech in Nederland

In 2018 telt Nederland meer dan 430 FinTech bedrijven. Dat zijn er al 100 meer dan het voorgaande jaar. Deze groei is essentieel voor de Nederlandse positie in FinTech. Er kwamen vooral bedrijven bij in de sector van beveiligingsoplossingen, identificatie en online betalen. 

FinTech bedrijven ontstonden voornamelijk om het op te nemen tegen de traditionele banken. Inmiddels komen er steeds meer sectoren bij die op een innovatieve manier te werken gaan zoals:

• Verzekeringen
• Pensioenfondsen
• Betaalmogelijkheden

 

Constantijn van Oranje, ambassadeur van StartupDelta, ziet het belang van Nederlandse FinTech bedrijven. “Innovatie en ondernemerschap zijn absoluut cruciaal voor het concurrentievoordeel van Nederland. Ik heb er vertrouwen in dat we op dit moment over de juiste voorwaarden beschikken om van Nederland het meest innovatie start-up-land van Europa te maken. (..) Steeds meer buitenlandse partijen respecteren Nederland als potentieel leidend Europees knooppunt voor het digitaliseren door het openen van een kantoor ergens in Nederland.”

FinTech Floryn helpt jou bij het realiseren van jouw ambities 

Je wil graag groeien met je bedrijf, een project voorfinancieren of extra voorraad inslaan. Floryn helpt jou om al de ambities die jij hebt voor je bedrijf, te realiseren.

Wij zijn geen bank, maar ondernemers. Dat is een andere manier van denken, doen en durven. Wij kennen het klappen van de zweep en weten hoe belangrijk het is om als ondernemer kansen te kunnen pakken. Bijvoorbeeld om meer voorraad in te kopen, personeel aan te nemen, apparatuur aan te schaffen of te investeren in marketing. Daar heb je geld voor nodig. 

Het liefst uit eigen middelen, maar als dat niet kan, wil je als ondernemer nog steeds door. En samen kunnen we dat realiseren. Wij geloven in zakelijk krediet met toegevoegde waarde. Zonder gedoe, maar mét de aller-, allerbeste service, snelheid en flexibiliteit. Wij zijn er om ondernemers te helpen bij het realiseren van hun ambities. Zoals de bank dat vroeger nog deed.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Ontdek jouw mogelijkheden. 

Zakelijk krediet bij FinTech Floryn

v3-continuemoney
Tot € 3 miljoen miljoen doorlopend krediet

Eenvoudig als een ouderwets rekening courant, maar dan snel, flexibel en betaalbaar. Financieren anno nu.

v3-thumbbadge
De aller- aller beste service

Onze klanten geven ons 5 sterren voor onze snelle en persoonlijke service. En we willen ook van jou onze fan maken.

v3-moneyup
Kredietruimte die met je meegroeit

Jouw succes is ons doel. Daarom groeit je kredietruimte automatisch met je omzet mee. Zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.

v3-quick
Jouw mogelijkheden in 2 min

Het enige dat we nodig hebben is bankafschriften van de afgelopen 6 maanden. Je hebt een kredietbesluit binnen 24 uur.

rtlz fd bnr nieuwsradio quote de ondernemer
floryn-account

Realiseer jouw ambities

Zakelijk krediet vanaf €10.000 tot € 3 miljoen

Doorlopend geld opnemen, aflossing direct weeropneembaar

Geen verborgen kosten: vanaf 2% per jaar

Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Je vraagt eenvoudig binnen 2 minuten je zakelijk lening aan. Binnen 24 uur nemen wij contact met je op en regelen we jouw financiering. Zodra je een lening van ons krijgt, kun je in jouw persoonlijke account al je geldzaken overzichtelijk regelen. Wel zo makkelijk.

FinTech Floryn helpt ondernemers op een snelle, makkelijke en betaalbare manier aan krediet.
Binnen 24 uur geld op je rekening.