Alles over FinTech

De financiële wereld is aan het veranderen en dat komt mede door de groeiende FinTechs in het financieringslandschap. Wat betekent het voor jou als ondernemer? We leggen je alles uit.
  • Financieringen van de toekomst

  • Klantgerichter én goedkoper

  • Innovatieve technologieën

Bekend van

  • rtlz
  • fd
  • bnr nieuwsradio
  • quote
  • de ondernemer

Wat doet een FinTech?

Banken en verzekeraars zijn vaak grote bedrijven die weinig risico willen lopen en niet veel innoveren. Hierdoor zijn processen langzaam en duur. FinTech bedrijven nemen het op tegen de traditionele bedrijven. In plaats van stil te blijven staan, zijn zij altijd op zoek naar verbetering en vernieuwing op het gebied van bedrijfsfinanciering.

Slimme technologie

FinTech bedrijven willen jou helpen op een manier die past bij deze snelle veranderende tijd: met behulp van slimme technologie en digitale platformen. Zo kun jij online binnen een paar klikken een krediet aanvragen én ontvangen. FinTech bedrijven veroveren snel marktaandeel en door de innovatieve technologieën zijn ze klantgerichter, goedkoper en flexibeler.

Snel online krediet

Op deze manier kunnen zij snel online krediet verstrekken aan veel verschillende ondernemers. FinTech bedrijven zijn moderne aanvullingen of alternatieven voor traditionele banken.

Altijd innoveren

De FinTech bedrijven staan bekend om hun innovaties. Ze blijven zich ontwikkelen op het gebied van financiën en technologie.

Financial & Technology

FinTech is een samenstelling van twee woorden: financial en technology. FinTech bedrijven combineren financiële diensten en producten met innovatieve technologie.

Mockup-iPad-dashboard02 (1)

Het verschil tussen een FinTech en de bank

FinTech bedrijven maken gebruik van slimme technologie. Hiervoor hebben ze developers in dienst die algoritmes en systemen creëren. FinTech bedrijven die het opnemen tegen de traditionele bedrijven kunnen bijvoorbeeld automatisch checken of een bedrijf gezond is aan de hand van een paar gegevens. Als deze gegevens allemaal handmatig bekeken moeten worden, ben je dagenlang bezig met één klant. Dat zorgt ervoor dat jij lang moet wachten op je geld. Daarom maken de developers systemen die de gegevens automatisch analyseren en checken wat de staat van een bedrijf is.Als een bedrijf gezond is, kan het makkelijk krediet aanvragen. Hoe minder groot het risico is dat een bedrijf het krediet niet terug kan betalen, hoe meer krediet het krijgt en hoe minder rente het betaalt.

Veelgestelde vragen over FinTechs

  • Achter FinTech bedrijven staan vaak investeerders. Zij geloven in de slimme manier van ondernemen en geloven dat dit echt een toevoeging is voor de maatschappij. Daarom investeren zij geld in de bedrijven, veelal start-ups. In 2014 werd er €306 miljoen geïnvesteerd in Nederlandse FinTech bedrijven.

  • Voor jou als ondernemer is dit een geweldige mogelijkheid. Hierdoor heb je meer keuze in partijen die je kunnen helpen met een financiering en word je sneller geholpen. Bij de bank zal de financiering vooral lang duren, waarbij je veel gegevens moet delen. Daarnaast helpt de bank MKB'ers vaak niet. Door FinTech bedrijven kunnen alle soorten ondernemingen zelf online hun financiering regelen, waarbij ze weinig gegevens hoeven te delen. Zo heb je binnen 24 uur geld op je bank staan, zodat jij kan investeren in je bedrijf.

FinTechs in Nederland

In 2018 telde Nederland meer dan 430 FinTech bedrijven. Dat zijn er al 100 meer dan het voorgaande jaar. Deze groei is essentieel voor de Nederlandse positie in FinTech. Er kwamen vooral bedrijven bij in de sector van beveiligingsoplossingen, identificatie en online betalen. 

FinTech bedrijven ontstonden voornamelijk om het op te nemen tegen de traditionele banken. Inmiddels komen er steeds meer sectoren bij die op een innovatieve manier te werken gaan zoals verzekeringen, pensioenfondsen en betaalmogelijkheden.

Constantijn van Oranje, ambassadeur van StartupDelta, ziet het belang van Nederlandse FinTech bedrijven. “Innovatie en ondernemerschap zijn absoluut cruciaal voor het concurrentievoordeel van Nederland. Ik heb er vertrouwen in dat we op dit moment over de juiste voorwaarden beschikken om van Nederland het meest innovatie start-up-land van Europa te maken. (..) Steeds meer buitenlandse partijen respecteren Nederland als potentieel leidend Europees knooppunt voor het digitaliseren door het openen van een kantoor ergens in Nederland.”

Dé FinTech voor jouw ambities!

Wij zijn geen bank, maar ondernemers. Dat is een andere manier van denken, doen en durven. Wij kennen het klappen van de zweep en weten hoe belangrijk het is om als ondernemer kansen te kunnen pakken. Bijvoorbeeld om meer voorraad in te kopen, personeel aan te nemen, apparatuur aan te schaffen of te investeren in marketing. Daar heb je geld voor nodig.

Het liefst uit eigen middelen, maar als dat niet kan, wil je als ondernemer nog steeds door. En samen kunnen we dat realiseren. Wij geloven in zakelijk krediet met toegevoegde waarde. Zonder gedoe, maar mét de aller-, allerbeste service, snelheid en flexibiliteit. Wij zijn er om ondernemers te helpen bij het realiseren van hun ambities. Zoals de bank dat vroeger nog deed.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?