Rekening Courant Krediet

Een rekening courant krediet helpt jouw onderneming vooruit. Je kunt lange betaaltermijnen overbruggen, projecten voorfinancieren of groeien. Kortom: de ambities voor jouw bedrijf realiseren.

Hoe werkt deze financieringsvorm? Hoe helpt het jouw onderneming? En wat als de bank geen optie is? We leggen het je uit.

Direct jouw mogelijkheden weten?

rekening-courant-krediet

Bekend van:

 • rtlz
 • fd
 • bnr nieuwsradio
 • quote
 • de ondernemer
Snel en eenvoudig

Vraag binnen 2 minuten online financiering aan, ontvang binnen 24 uur geld op je rekening.

flexibel-geld
Flexibel lenen

Een krediet van €10.000 tot €3 miljoen. Neem flexibel geld op wanneer jij het nodig hebt.

Gratis extra aflossen

Dagelijks opzegbaar en gratis extra aflossen. Omdat je als ondernemer flexibel moet kunnen zijn.

rekening-courant-account-dashboard


Wat is een rekening courant?

Een rekening courant is simpel gezegd rood staan bij de bank. Je geeft dus meer uit dan dat er op je rekening staat. Over het bedrag dat je rood staat, betaal je rente. De bank bepaalt jouw limiet en rente.

Steeds meer ondernemers kiezen voor een alternatief: een rekening courant krediet aanvragen bij Floryn. Het werkt net iets anders en biedt jou meer voordelen. Het is geen bankrekening, maar een flexibel krediet. Hiermee kun je geld opnemen wanneer jij het nodig hebt en wanneer het jou uitkomt. Even niets nodig? Dan betaal je ook niets. Extra aflossen kan altijd kosteloos en je kredietruimte groeit mee met je bedrijf.

Waar kan ik een rekening courant krediet voor gebruiken?

Lange betaaltermijnen overbruggen

Een veelvoorkomend probleem bij ondernemers: klanten die laat betalen. Laat het je niet tegenhouden om nieuwe projecten aan te nemen, nieuwe voorraad in te slaan of je cashflow stabiel te houden. 

betaaltermijnen-overbruggen-factuur

 

Groei en uitbreiding

Groei en uitbreiding vraagt om een investering. Om extra personeel aan te nemen, grote projecten aan te kunnen nemen of je product of software verder te ontwikkelen. 

ondernemers-groei

 

Investeren in apparatuur

Soms heeft je bedrijf het gewoon nodig: een nieuwe machine, bedrijfsauto, inventaris of software. Zodat je verder kunt met ondernemen. Met deze financieringsvorm investeer je in de toekomst van je bedrijf.

rekening-courant-regelen

 

mkb-ondernemer

Het rekening courant krediet aanvragen bij Floryn

 • Van €10.000 tot €3 miljoen

 • Doorlopend geld opnemen, aflossing direct weer opneembaar

 • Geen verborgen kosten: vanaf 5,9% per jaar

Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Je vraagt eenvoudig binnen 2 minuten je financiering aan. Binnen 24 uur nemen wij contact met je op en regelen we alles. Zodra je een krediet van ons krijgt, kun je in jouw persoonlijke account al je geldzaken overzichtelijk regelen. Wel zo makkelijk.

Veelgestelde vragen over rekening courant

 • Rood staan bij de bank brengt meerdere typen kosten met zich mee:

  1. Eenmalige afsluitkosten

  2. Kredietprovisie: kosten voor de mogelijkheid om geld op te nemen, ongeacht of je geld opneemt of niet

  3. De rente over het bedrag wat je opneemt

  4. Overschrijdingskosten: kosten die je betaalt als je meer opneemt dan je limiet

  5. Wijzigingskosten: kosten die je betaalt als je iets wil aanpassen, zoals het limiet of de looptijd

  De rente over het bedrag is doorgaans variabel. Dit betekent dat het rentetarief kan wijzigen terwijl jij een rekening courant hebt. De bank berekent elke dag opnieuw het rentepercentage van de dag. Ze kijken naar de basisrente, het euribor-tarief en verschillende opslagen. De verschillende opslagen zijn afhankelijk van je onderneming, zoals je omzet en risico.

 • Naast dat de bank een hoop verschillende kosten met zich meebrengt, vraagt ze ook veel documenten van jou als ondernemer. Zo moet je jouw jaarcijfers en bedrijfsplan leveren en vraagt de bank veel zekerheden.

  Dat moet beter, vonden wij. Daarom hebben wij hard gewerkt aan een financiering voor ondernemers die niet bij de bank terecht kunnen of willen. Als enige partij naast de banken in Nederland bieden wij nu een rekening courant krediet aan. Maar dan makkelijk en snel, zonder administratieve rompslomp en oneindige aanvraag processen.

 • Een rekening courant krediet is geschikt om te voldoen aan korte financieringsbehoeften. Op zoek naar een andere manier van financieringen die ook makkelijk is? Dit zijn je mogelijkheden.

 • Bij Floryn kun je een krediet krijgen vanaf €100.000 tot €2.000.000. Hoe het werkt? Heel simpel. Binnen 2 minuten meld je je online aan en upload je 6 maanden aan zakelijke bankafschriften. Dat is alles wat je hoeft aan te leveren, meer niet! Vervolgens hoor je binnen 24 uur hoeveel kredietruimte jouw bedrijf kan krijgen. Wij nemen contact met je op en geven je toegang tot je persoonlijke account. In je account kun je direct met 1 klik geld opnemen. Zo simpel is het!

   

  Je kredietruimte is doorlopend beschikbaar. Je neemt geld op wanneer jij het nodig hebt. Als je er geen gebruik van maakt, betaal je ook niets. Daarnaast kun je altijd boetevrij aflossen.

 • Je hebt al een rekening courant krediet bij Floryn vanaf 5,9% per jaar. Bij elke opname heb je altijd eerst inzicht in de kosten, zodat je precies weet waar je aan toe bent.
 • Floryn wil het ondernemers makkelijker maken. Daarom bieden wij een rekening courant krediet, maar dan net iets anders en beter dan je gewend bent. 

  - Geld opnemen en aflossen wanneer je wil
  - Neem je niets op? Dan betaal je ook niets
  - Je betaalt alleen rente kosten, geen provisiekosten, inschrijfkosten etc.
  - Het afgesproken rentepercentage staat vast
  - Zonder jaarcijfers en ondernemingsplan
  - Vandaag aanmelden, binnen 24 uur geld op je bankrekening
 • Wil je een bedrijfskrediet aanvragen? Hiervoor moet je aan een paar eisen voldoen. Gelukkig zijn dit er veel minder dan bij de bank! Zo kom jij in aanmerking:

  - Je hebt een KvK inschrijving
  - Je hebt een zakelijke bankrekening
  - Je draait minimaal €100.000 omzet per jaar

  Ben jij benieuwd of een krediet geschikt is voor jouw bedrijf is?

  Check je mogelijkheden