3 tekenen dat je groeiende bedrijf een financiering nodig heeft

man-headphones-banner

Hoe harder je groeit, des te groter de kans dat je met groeipijn te maken krijgt. Zakelijke financiering kan hierbij helpen, maar wanneer is het tijd voor extra kapitaal? We bespreken drie veelvoorkomende scenario’s.

1. Je orders groeien, maar je bankrekening slinkt

In de meeste sectoren geldt nog altijd dat de kosten voor de baten uitgaan. Je zult dus eerst moeten investeren voordat je kunt profiteren! Aan de ene kant doe je investeringen voor de lange termijn, zoals machines of de aanschaf van een bedrijfswagen. Niet iedere onderneming heeft daar zelf het geld voor, een zakelijke financiering in de vorm van een lening kan hiervoor een oplossing zijn.

Tegelijkertijd zul je ook meer werkkapitaal nodig hebben. Als je een aantal flinke orders krijgt, moet je hiervoor eerst gaan inkopen. Op papier maak je dan wel winst, maar in de praktijk ben je alleen nog maar aan het uitgeven. Dat zorgt voor een flinke aanslag op je bankrekening terwijl je wacht op betalingen. Goed om te weten: de meeste multinationals hanteren een betaaltermijn van tussen de 60 en 90 dagen. Als je een factuur voor een stevige order hebt gestuurd, kan dat voor behoorlijke problemen zorgen.

Veel groeiende ondernemingen hebben een tekort aan werkkapitaal. Zakelijke financiering kan hiervoor een uitkomst zijn. Bij Floryn kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zakelijk krediet. Je kunt dan flexibel opnemen èn aflossen wanneer jij dat wilt. Zo zit je nooit met een lege bankrekening.

2. Je hebt moeite met leveren

Wanneer je als groeiend bedrijf een grote klant binnenhaalt, is dat natuurlijk een fantastische stap. Toch krijg je in de praktijk ook te maken met een aantal bottlenecks. Je moet namelijk stevig kunnen opschalen, en je hebt meer grondstoffen en personeel nodig. Alleen zo kun je leveren wat je hebt beloofd. Dat is belangrijk, aangezien niet op tijd leveren je een slechte relatie met je klant oplevert. Sterker nog, wanneer je klant anderen over de negatieve ervaring gaat vertellen, zorgt dat voor imagoschade!

Let op: sommige grote bedrijven leggen boetes op wanneer je niet of niet op tijd kunt leveren.

Door een zakelijke financiering slim in te zetten, kun je deze situatie voorkomen. Zo kun je met een zakelijke lening de juiste machines aanschaffen waarmee je razendsnel kunt opschalen. Een zakelijk krediet kan je juist helpen om aan werkkapitaal te komen waarmee je groter kunt inkopen en nieuwe mensen aanneemt.

3. Je bedrijfspand wordt te klein

Als je veel nieuw personeel aanneemt, of een aantal grote nieuwe machines hebt gekocht, is de kans groot dat je bedrijf uit zijn jasje groeit. Tijd om te verhuizen! In de praktijk hebben veel ondernemers niet het geld om zo’n grote uitgave te bekostigen. Zakelijke financiering kan dan een uitkomst zijn. Wil je gaan huren? Dan kan het slim zijn om een zakelijk krediet af te sluiten. Je hebt dan doorlopend toegang tot extra kapitaal. Als je wilt kopen is een zakelijke lening geschikter, je kunt het volledige bedrag dan direct opnemen. Tip: houd er altijd rekening mee dat je zo’n nieuw pand ook nog moet inrichten. Dat kost in veel gevallen ook een behoorlijk bedrag.

Benieuwd wat jij aan zakelijke financiering kunt krijgen? Doe de gratis online quickscan en ontdek binnen twee minuten waar je voor in aanmerking komt.

Een financiering om verder te groeien?

Dat kan! Ontdek dan nu de zakelijke lening van Floryn. Doe vrijblijvend een aanvraag en ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf!