Zakelijke auto financieren? Dit is mogelijk!

shutterstock_1462733690

Een bedrijfsauto financieren is een populaire keuze onder ZZP-ers en andere kleine bedrijven. Door je zakelijke auto te financieren middels een zakelijke lening hoef je niet het volledige aanschafbedrag uit eigen vermogen op te hoesten. Hoe dat zit? Wij vertellen je meer

Een zakelijke lening of zakelijke lease?

Autodealers bieden vaak een scherp leasetarief op nieuwe zakelijke auto’s. Maar wanneer we het hebben over occasions, hebben dealers vaak minder of geen interesse om deze in de lease aan te bieden. Dan kan een zakelijke lening een aantrekkelijke optie zijn. Op deze manier kun je als MKB-bedrijf via een verantwoorde manier jouw zakelijke auto financieren.

De bedrijfsauto als onderpand

Wanneer je de mogelijkheden van een zakelijke lening voor je bedrijfsauto gaat onderzoeken krijg je altijd te maken met onderpand. Logischerwijs zal de bedrijfsauto in dit geval als onderpand gaan gelden. Daarnaast wordt er voor een financiering bij Floryn altijd een pandrecht op de debiteuren van een bedrijf gevraagd. Dit doen we omdat openstaande facturen een eenvoudiger, en dus aantrekkelijker, onderpand zijn voor een financier als Floryn.

De mogelijkheden voor jouw onderneming

Wanneer je interesse hebt in het afsluiten van een zakelijke lening voor je bedrijfsauto, is het goed om te weten dat er geen specifieke voorwaarden aan verbonden zijn. Het aanvraagproces verloopt zoals ieder ander aanvraagproces bij Floryn en dus geldt ook hetzelfde beoordelingsproces. Het aflostermijn wordt door Floryn bepaald. Hierbij kijken we natuurlijk zoveel mogelijk naar de wensen en mogelijkheden van de klant. Daarna wordt de zakelijke lening in één keer opgenomen en in gelijke termijnen weer afgelost. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. Dat is nog een zorgeloos rijden!