5 redenen waarom jij zou moeten investeren in het MKB

5-redenen-investeren

Geld investeren doe je niet zonder doel. Bij Floryn geloven we in de kracht van het MKB, maar helpen we aan de andere kant ook investeerders die hun geld willen laten groeien. Ben jij op zoek naar een investeringsdoel met zekerheid? Dan kan investeren in MKB-financieringen wellicht interessant voor je zijn. Het huidige financiële klimaat biedt weinig aantrekkelijke mogelijkheden voor spaarders, waardoor investeren in het MKB een steeds populairdere keuze wordt. Waarom investeren in het MKB? We geven je 5 redenen waarom dit een slimme zet is. 

1. Slim risico's spreiden

Het spreiden van risico is cruciaal voor het behalen van een goed rendement. Of je nu een beginnende of ervaren belegger bent, hiervan ben je op de hoogte. Investeren in MKB-leningen via Floryn biedt uitstekende mogelijkheden. Zo is een van de voordelen van investeren in Floryn, dat jouw inleg automatisch wordt verspreid over duizenden klanten. 

2. Gebruik van slimme technologieën

Bij Floryn zorgen we voor een veilige manier van investeren in MKB bedrijven met een aantrekkelijk rendement. Floryn heeft als enige MKB-financier een PSD2-vergunning en staat daarmee onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Hiermee kunnen klanten eenvoudig hun banktransacties met ons delen, vanaf ieder device. De geanalyseerde banktransacties vormen samen met een slim algoritme de basis voor iedere financiering. Door onze in-house ontwikkelde technologie hebben we in een mum van tijd een goed inzicht in de financiële situatie van onze klanten. Daarnaast voert ons Credit Risk Team altijd nog een menselijke check uit. Ons solide track record is het gevolg van het accepteren van goede klanten en het verkrijgen van voldoende zekerheden. Dit resulteert in een default rate van slechts < 2%.

3. Aantrekkelijk rendement

Investeren in MKB-leningen bij Floryn kent een aantrekkelijk rendement. Afhankelijk van de looptijd van de lening, kun je rekenen op aantrekkelijke jaarlijkse rendementen. De looptijd van je investering ligt tussen 6 maanden en 5 jaar. Een vaste aantrekkelijke rente van 5,5% tot 6,5% keren we maandelijks uit, afhankelijk van de looptijd. Wij spreken een effectieve rente af. Deze wijzigt niet gedurende de looptijd, dus je weet vooraf welk rendement je kan verwachten. 

 

4. Ondersteun lokale ondernemers

Door te investeren in MKB-financieringen via Floryn, ondersteun je lokale ondernemers die vaak door traditionele banken worden afgewezen. MKB’ers hebben meer dan ooit behoefte aan kapitaal om te kunnen doorgroeien. Jouw investering helpt deze bedrijven om hun groeikansen te benutten en belangrijke stappen te zetten in hun ontwikkeling. En dat terwijl jouw vermogen ook groeit. Win win! 

5. Je investering is beschermd

Gedekt door zekerheden
Jouw investering is gedekt door zekerheden. Je krijgt namelijk een pandrecht op alle zekerheden die Floryn heeft gevestigd op de activa van haar klanten; debiteurenvorderingen, handelsvoorraad en een persoonlijke borgstelling. 

Floryn draagt het primaire kredietrisico
Het verdienmodel van Floryn als groep bestaat volledig uit het rendement na aftrek van de verliezen. Wij verdienen alleen iets, nadat de investeerder zijn geld terug heeft ontvangen. Zo zorgen we ervoor dat onze belangen gelijk zijn.

Investeren bij Floryn? Een slimme keuze!

Investeren in MKB-financieringen via Floryn is een slimme keuze voor iedereen die op zoek is naar een rendabele belegging die ook écht het verschil maakt. Met voordelen zoals risicospreiding, het gebruik van slimme technologieën, ondersteuning van lokale ondernemingen en aantrekkelijke rendementen, biedt Floryn een betrouwbare manier om jouw vermogen te laten groeien. Overweeg vandaag nog om te investeren en draag bij aan de groei van het MKB terwijl je zelf profiteert van de voordelen. Go for it.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf?

Doe dan de Quickscan en kom erachter of je in aanmerking komt.