Let op: Je belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit
review stars floryn
  • rtlz
  • fd
  • bnr nieuwsradio
  • quote
  • de ondernemer
floryn review source logo 

4,8/5 uit 522 Google reviews

Met slimme technologie van nu selecteren we goede bedrijven

Bij Floryn zorgen we voor een veilige manier van investeren in MKB bedrijven met een aantrekkelijk rendement. Floryn heeft als enige MKB-financier een PSD2-vergunning en staat daarmee onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Door onze in-house ontwikkelde technologie hebben we snel een zeer goed inzicht in de financiële situatie van onze klanten.

Ons solide track record is het gevolg van het accepteren van goede klanten en het verkrijgen van voldoende zekerheden. Sinds 2016 hebben we meer dan €280 miljoen gefinancierd aan +4.230 ondernemers.

  • investeren in mkb
  • €280M+ Verstrekte leningen
  • 4.230 Geholpen MKB'ers
  • 77.181 Verwerkte aanvragen

Bereikte mijlpalen

Met slimme technologie en de allerbeste service helpen we ondernemers om ambitie te realiseren, ook voor MKB investeren.

2024

Mijlpaal! 500+ Google Reviews behaald

2023

Natwest investeert
€65 miljoen

2022

€256 miljoen verstrekte financieringen

2021

Lancering e-commerce financiering met bol.com

2021

9e plek Deloitte Fast 50 met 1152% groei

2020

Endeit Capital c.s. investeert €9 miljoen

2020

Floryn ontvangt PSD2 vergunning DNB

2019

NIBC verstrekt Floryn €50 miljoen

2018

Lancering automatische beoordeling

2018

€100 miljoen verstrekte financieringen

2017

Verhuizing naar nieuw kantoor

2017

Lancering flexibel zakelijk krediet

2016

Kapitaalkrachtige partijen stappen in

2016

Lancering online factoring platform

2015

Oprichting van Floryn

De zekerheden voor jou als belegger

Bij Floryn doen we er alles aan om te zorgen voor een veilige manier van investeren in MKB bedrijven met een aantrekkelijk rendement. Het is prettig om te weten waar je precies instapt en waar je als investeerder op kunt rekenen.

Gespreide portefeuille

Investeren in MKB bedrijven in de vorm van een lening. Jouw inleg wordt automatisch verspreid over honderden klanten, die we monitoren op basis van onze in-house gebouwde machine learning.

Door zekerheden gedekt

Je krijgt een pandrecht op verstrekte leningen en op alle zekerheden die Floryn heeft gevestigd op de activa van haar klanten (debiteuren vorderingen en borgstelling).

Kredietrisico voor Floryn

Wij verdienen niets, als jij dat ook niet doet. Floryn is voor inkomsten afhankelijk van het rendement op de portefeuille en draagt het eerste kredietrisico. Zo blijven onze belangen gelijk bij MKB investeren.

Hoe werkt investeren in het MKB van nu

Mockup-iPad-dashboard02 (1)

1

Investeren vanaf €100.000

Investeren kan vanaf €100.000,-. De looptijd van een investering bedraagt minimaal 0,5 jaar tot maximaal 5 jaar. Aan het einde van uw looptijd lossen we de investering in één keer volledig af.

2

Ontvang maandelijkse rente

Een vaste aantrekkelijke rente tot 6,5%, maandelijks uitgekeerd. Wij spreken een effectieve rente af. Deze wijzigt niet gedurende de looptijd dus je weet vooraf welk rendement je kan verwachten. De rente wordt berekend over je gehele inleg en per maand uitgekeerd.

3

Ieder kwartaal een update

Als investeerder word je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen binnen de portefeuille. Ieder kwartaal ontvang je een rapportage met de belangrijkste kerngetallen en financiële informatie. Ook krijg je ieder jaar een kopie van de jaarrekening met door de accountant gecontroleerde cijfers.

4

Aflossing van je inleg

De lening die je verstrekt is een aflossingsvrije lening. Dit betekent dat je tijdens de looptijd geen aflossingen ontvangt. Aan het einde van de looptijd lossen we onze schuld in één keer aan je af.

msm
“Floryn heeft ons geholpen met onze groeiende werkkapitaal behoefte. De hoogte van de financiering groeit mee met de omzetgroei van Marie-Stella-Maris. Op deze manier kunnen we sneller inspelen op kansen.”
Josha Jansen - Impact en Marketing Director, Marie-Stella-Maris
bold
"We zitten in een nieuwe markt die erg snel groeit, dus dan willen we ook erg graag op de eerste golf mee surfen. Floryn is eenvoudig benaderbaar. Ze schakelen snel, waardoor je snel weet waar je aan toe bent."
Hans van Nikkelen Kuijper - Medeoprichter, Bold Security
growthtribe
"Momenteel focussen we op het optimaliseren van onze cursussen en het creëren van de ultieme leerervaring. Digitalisering is daar een belangrijk onderdeel van. Verder zijn we ons klantenbestand aan het uitbreiden door heel Europa"
Koparan Can Iscan - Finance & Strategy Officer, Growth Tribe
FLORYN-FOUNDERS-3000x1750
vlnr: Marijn van Aerle, Sven van der Biezen en Gion van den Bogaert

Ervaren ondernemers van nu, net als jij

Floryn werd in 2016 opgericht door Sven van der Biezen, Marijn van Aerle en Gion van den Bogaert. Zij zijn ondernemers van nu, net als jij.

Floryn helpt je als ondernemer snel en betaalbaar vooruit. Dat doen we met zakelijke financiering van nu, de allerbeste service en persoonlijk contact. Voor jou en je bedrijf. Zodat jij kansen kunt pakken.

Achter het bedrijf staan gerenommeerde aandeelhouders zoals Peak Capital (bekend van o.a. The Fork en Catawiki), Endeit Capital (het investeringsfonds van Joop van den Ende) en Kalo Bagijn, de mede-oprichter van Binckbank en Brand New Day. 

Nieuwsgierig geworden?
Vraag de brochure aan!

Laat jouw gegevens achter en ontvang meer informatie.