Floryn haalt 65 miljoen euro financiering op bij NatWest

image (1)

Floryn, een snelgroeiend Nederlands fintech bedrijf, heeft in totaal 65 miljoen euro aan financiering opgehaald bij NatWest. Floryn, actief in de markt van financieringen voor ondernemend Nederland, gaat de financiering gebruiken om haar positie als hét voordeligste alternatief op de bank verder te versterken. Floryn verruimt daarnaast ook het segment waarin het actief is naar 3 miljoen euro per klant.

Floryn heeft sinds de oprichting inmiddels meer dan 60.000 kredietaanvragen ontvangen, die met behulp van slimme technologie, zoals data-analyse en machine learning, razendsnel worden beoordeeld. Het fintech bedrijf kijkt daarbij met artificial intelligence onder meer naar bankafschriften en andere datapunten, waarmee niet alleen snellere, maar ook betere risicoanalyses kunnen worden gemaakt.

‘Ondanks een uitdagende markt de afgelopen jaren is Floryn als financier van ambitie blijven groeien, waarbij een goede klantervaring en service een belangrijke rol hebben gespeeld’, zegt Gion van den Bogaert, CFRO van Floryn. ‘Floryn heeft sinds oprichting meer dan 650 miljoen euro aan financieringen verstrekt en dankzij deze uitbreiding kunnen we nu ook grotere bedrijven helpen tegen scherpere tarieven, tot een kredietlimiet van 3 miljoen euro’.

De nieuwe senior debt financiering is beschikbaar gesteld door de toonaangevende Britse bank NatWest:

‘NatWest zoekt actief naar mogelijkheden om fintech bedrijven te ondersteunen die een onderscheidende bijdrage leveren aan de duurzame groei van de economie’, zegt George Ross, Head of Speciality Finance van NatWest. ‘We zijn dan ook zeer verheugd Floryn te verwelkomen als nieuwe klant een innovatieve kredietverstrekker die goed past bij de kernwaarden van NatWest, namelijk het bevorderen van het potentieel van bedrijven om te groeien en te slagen.”

Floryn verwacht met de nieuwe financiering de norm te blijven zetten in online krediet voor het mkb en volgend jaar te verdubbelen.

 

Over Floryn

Floryn is een snelgroeiend Nederlands fintechbedrijf waar ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf terecht kunnen voor een zakelijk krediet tot €3 miljoen, met de beste klantervaring en service. Floryn is opgericht in 2016 door Sven van der Biezen (CEO), Marijn van Aerle (CTO) en Gion van den Bogaert (CFRO) en kreeg in 2017 een kapitaalinjectie van €9 miljoen van onder meer Endeit Capital, Peak Capital en Kalo Bagijn, mede-oprichter van BinckBank en Brand New Day. Ook verstrekte onder andere NIBC Bank het bedrijf in 2019 een financiering van €60 miljoen. Floryn beschikt over een PSD2-vergunning van De Nederlandse Bank (DNB). Bij het bedrijf, dat is gevestigd in de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in ‘s-Hertogenbosch, werken 60 mensen. Meer informatie is te vinden op www.floryn.com.

 

Over NatWest

NatWest Group is een relatiebank voor een digitale wereld. Wij verdedigen potentieel; door barrières te slechten en financieel vertrouwen op te bouwen, zodat de mensen, families en bedrijven in de gemeenschappen die we dienen, kunnen herbouwen en bloeien. Als onze klanten slagen, zullen wij dat ook doen.