Met deze 5 tips heb jij een succesvol tweede kwartaal

5-tips-succesvol-kwartaal

Het tweede kwartaal staat voor de deur. Veel ondernemers staan in deze tijd voor de uitdaging om de balans op te maken. Wat zijn de prestaties tot nu toe? Hoe kunnen we onze strategieën aanscherpen voor de aankomende maanden? Het eerste kwartaal biedt vaak waardevolle lessen en inzichten die je plannen voor de rest van het jaar kunnen bepalen. Of het nu gaat om het evalueren en bijstellen van doelstellingen, het beheren van je financiën of het inspelen op seizoensgebonden trends. Wij geven je 5 tips om succesvol het tweede kwartaal in te gaan.

1. Reflecteer op je doelstellingen

Begin het kwartaal met een evaluatie van de prestaties van het eerste kwartaal. Wat ging er goed? Wat kan er verbeterd worden? Stel op basis van deze evaluatie je doelstellingen voor het tweede kwartaal bij. Maak deze zo specifiek en meetbaar mogelijk.

2. Je financiën op een rij

Zet je financiële resultaten van het eerste kwartaal op een rij en pas de budgetten aan waar nodig. Zo blijf je grip houden op je financiën. Bepaal onderdelen waar kostenbesparingen mogelijk zijn, zonder daarin je bedrijfsvoering te belemmeren. Kijk ook vooruit naar het nieuwe kwartaal en plan bijvoorbeeld je belastingverplichtingen en andere financiële deadlines. Zo heb je alles overzichtelijk. 

3. Bereid je voor op een seizoenswisseling

De lente komt eraan! Heel fijn dat het zonnetje wat meer door komt, maar wellicht heeft de seizoensverandering ook invloed op je bedrijf. Zijn er aanpassingen van je strategie nodig? Zorg dat je op tijd anticipeert op bijvoorbeeld je voorraad en middelen, zodat je aan de verwachte vraag kunt voldoen. 

4. Focus op klanttevredenheid

Het behouden van klanten is tegenwoordig soms belangrijker dan het aantrekken van nieuwe klanten. Ga aan de slag met het uitwerken van een strategie om feedback van klanten te verzamelen. Zodra je deze hebt verzameld, laat je hier een analyse op los. Gebruik deze inzichten om je bedrijf te verbeteren op basis van je producten, diensten of klantenservice. Zo blijf je verbeteren! Overweeg hiervoor loyaliteitsprogramma’s of promoties zodat je je klantenbinding kunt vergroten. 

5. Houd grip op je belastingplanning

Er komt weer een nieuwe belasting maand aan. Het is belangrijk om hier wat tijd in te stoppen, om alles in goede banen te leiden. Je kunt ervoor kiezen om samen te werken met een financieel adviseur of accountant om je belastingstrategie te optimaliseren. Maak hier handig gebruik van aftrekposten en belastingvoordelen. Let op de deadlines en zorg dat je op tijd aangifte doet, om boetes te voorkomen. 


Floryn is er om jouw ambities te realiseren

Om succesvol het tweede kwartaal in te gaan kun je wellicht wat extra kapitaal gebruiken. Nét dat beetje extra om je plannen te kunnen verwezenlijken. Een lening aanvragen doe je heel eenvoudig online, binnen twee minuten! Vervolgens gaan onze experts voor je aan de slag om je een goed aanbod te doen. Bij Floryn hoef je niet te wachten, binnen 24 uur vertellen we je precies wat je kunt lenen. Zo kun je snel vooruit. Benieuwd wat jij kunt lenen? Doe dan de vrijblijvende Quickscan om een indicatie te krijgen.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf?

Doe dan de Quickscan en kom erachter of je in aanmerking komt voor een krediet aanvraag.