De drie voordelen van een alternatieve financiering

mannen-op-de-bouw-10

Een alternatieve of non-bancaire financiering is financiering die niet van een bank komt, zo stelt de KVK. In aanvulling op banken bieden alternatieve financierders nieuwe vormen van financiering. Denk hierbij aan het online afsluiten van een zakelijke lening of zakelijk krediet. Maar wat zijn nu precies de voordelen van een alternatieve financiering?

Een bedrijf laten groeien kost nu eenmaal geld. Er komen dingen bij kijken als het aannemen van nieuw personeel, investeren in marketing of wellicht het uitbreiden van bedrijfsruimtes. Dit kun je ondervangen met een financiering, een alternatieve financiering wel te verstaan. Drie voordelen op een rijtje:

Financieringsbereidheid

Door de jaren heen zijn de banken steeds voorzichtiger geworden. Het aanvragen van een zakelijk krediet bij de bank heeft heel wat voeten in aarde en kan vaak ook pas vanaf een hoger bedrag. Bij alternatieve financierders ligt dit bedrag veel lager en zijn zij sneller bereid een financiering te verstrekken. Wanneer je voor een fintech als alternatieve financierder kiest, komt dit vaak door een gedeelte slimme technologie. Door gebruik te maken van deze technologie kunnen fintechs binnen no-time de kredietwaardigheid van een ondernemer inschatten. Als gebruiker merk je niets van de technologie zelf, het leidt vooral tot een hoger gebruiksgemak. 

Snelheid

Door het gebruik van technologie wordt ook snelheid geboden. Fintech bedrijven kunnen gekoppelde bankrekeningen of geüploade documenten via Machine Learning en AI vlot scannen en beoordelen. Dit proces is geheel geautomatiseerd. Hierdoor weten ondernemers vaak de volgende dag al waar ze aan toe zijn. 

Flexibiliteit en toegankelijkheid

Het is nogal een stap: naar de bank gaan om een bedrijfsfinanciering aan te vragen. Een fintech is hierin veel toegankelijker. Je vult online je gegevens in en hebt snel een indicatie van de kredietwaardigheid van jouw onderneming. De drempel ligt vele malen lager dan bij de bank. Daarnaast biedt een fintech flexibiliteit in opname en aflossing. Je hebt dit zelf in de hand. Dit kan vaak gemakkelijk via een app of de website.

Kijk bij het afsluiten van een zakelijke financiering vooral naar wat bij jou en je onderneming past. Ontdek alle mogelijkheden en onderneem dan actie.

Een alternatieve financiering afsluiten?

Ontdek jouw mogelijkheden gemakkelijk en snel via onderstaande button.