Wat is een factoringmaatschappij?

Factoringmaatschappijen in Nederland zijn alternatieve financierders die direct jouw openstaande facturen betalen. In een notendop: je deelt je uitstaande facturen met ons en ontvangt vaak dezelfde dag nog het geld. 

factoringmaatschappij-header

A

ls ondernemer stuur je een heel aantal facturen uit per jaar. Het duurt soms even voordat die facturen betaald worden, maar daar wil je liever niet op wachten. Floryn biedt hier een sleutel tot succes: factoring. Maar wat betekent dit nu precies voor jou als ondernemer? En nog belangrijker, hoe kan Floryn als factoringmaatschappij in Nederland je hierbij helpen? We leggen het je uit.

 

Factoringmaatschappij voor het MKB 

Deze vorm van alternatieve financiering door een factoringmaatschappij is populair bij mkb'ers, en met goede reden. Factoring staat bekend als een van de snelste methoden van alternatieve financiering. Door je facturen met ons te delen, ontvang je vaak binnen 24 uur al het geld, wat je anders pas over weken of maanden zou ontvangen. Zo houd jij meer tijd over om te doen waar je goed in bent: ondernemen.

Hoe werkt het?

Ons proces als factormaatschappij is simpel en transparant, ontworpen om jouw leven makkelijker te maken:

  1. Verstuur je factuur naar je klant
  2. Zet Floryn in de CC
  3. Ontvang binnen 24 uur je geld

Wanneer zet je factoring in?

Factoring is een veelzijdige oplossing die past bij diverse zakelijke behoeften. Je kiest voor een factoringmaatschappij voor bijvoorbeeld:

  • Inkoop van voorraad
  • Bedrijfsinvesteringen
  • Overbruggen van openstaande facturen
  • Projecten voorfinancieren
  • Voorfinancieren van BTW

Wat kost factoring?

Transparantie staat bij ons voorop. Bij Floryn betaal je geen hoge afsluitkosten. De kosten voor factoring zijn helder: je betaalt slechts een vast percentage van het factuurbedrag, afhankelijk van de betaaltermijn. Geen verborgen kosten, geen verrassingen.

Wij staan voor je klaar

We begrijpen de uitdagingen waar je als ondernemer voor staat en bieden oplossingen die niet alleen je financieringsbehoeften oplossen, maar ook bijdragen aan een betere bedrijfsvoering. Of je nu behoefte hebt aan snelle financiering voor een grote order, je cashflow wil verbeteren, of investeert in de toekomst van je bedrijf, Floryn staat als factoringmaatschappij klaar om je te ondersteunen.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf?

Doe dan de Quickscan en kom erachter of je in aanmerking komt voor een krediet aanvraag.