Financieel dashboard: 5 cruciale gegevens voor je onderneming

kijkend-naar-scherm-banner-03

Inzicht in de financiële staat van je onderneming is ontzettend belangrijk, zelfs als je een topper van een accountant hebt. Alleen zo kun je zelf goed onderbouwde beslissingen nemen over de toekomst van je bedrijf. Deze vijf gegevens uit het gratis financiële dashboard van Floryn helpen je daarbij.

Je bij- en afschrijvingen per maand

Veel ondernemers hebben te weinig inzicht in de verschillende bij- en afschrijvingen op hun rekening. In het overzicht in het financiële dashboard van Floryn zie je direct welke maanden eruit springen vanwege hoge kosten of juist hoge opbrengsten. Het is een goed idee om onderzoek te doen naar deze verdeling. Waarom geef je bijvoorbeeld in januari erg veel uit, terwijl er juist in september veel bijgeschreven wordt? 

Het saldoverloop op je rekening

Nu je weet wanneer er wordt bijgeschreven en afgeschreven van je rekening, is het goed om uit te zoomen naar het gehele saldoverloop van je rekeningen. Welke trends zie je door het jaar heen? Pieken je kosten bijvoorbeeld in de zomermaanden, terwijl je dan de minste inkomsten hebt? Dan is het tijd om kritisch te kijken naar je inkoopplanning en in gesprek te gaan met leveranciers.

Je gemiddelde maandomzet

Elke zichzelf respecterende ondernemer stelt doelen op het gebied van omzet. Hoeveel wil je elke maand verkopen? Je uiteindelijke resultaten vind je in het financiële dashboard bij je gemiddelde maandomzet. We zoomen hierbij uit over het hele jaar, zodat je in één oogopslag kunt zien welke periodes het meeste opleveren. Je kunt ook per maand zien hoeveel omzet je draait. Dat is gunstig, als je alleen kijkt naar een rustige augustus of drukke december, kun je namelijk een vertekend beeld krijgen van hoe je bedrijf er daadwerkelijk voor staat.

Top 5 debiteuren

Bij welke klanten mag je het meeste factureren? Dat vind je in deze handige top 5 van je debiteuren. Het kan slim zijn om deze top vijf regelmatig te spreken en af en toe eens extra in het zonnetje te zetten, bijvoorbeeld met kerst. Zo bouw je aan een langdurige relatie. Je ziet in dit overzicht ook hoe je inkomsten verdeeld zijn. Komt een groot deel van je omzet bij dezelfde klant vandaan? Dan is het handig om meer aan acquisitie te gaan doen, het is immers niet verstandig om op een paard te wedden.

Top 5 crediteuren

Uiteraard vind je in het dashboard ook een overzicht van je top 5 aan crediteuren. Dit zijn alle partijen die jij moet betalen, zoals je leveranciers. Wanneer je inzicht hebt in de partijen waar je het meeste geld aan uitgeeft, kun je hier je voordeel mee doen. Ga bijvoorbeeld eens met de nummer 1 in gesprek over een eventuele korting, of langere betaaltermijn.

Hoe vraag je het financiële dashboard aan?

Benieuwd geworden naar het gratis financiële dashboard van Floryn? Aanvragen gaat razendsnel en is altijd vrijblijvend. Binnen drie minuten vul je jouw bedrijfsgegevens in en koppel je je zakelijke rekening. Na tien minuten ontvang je een link naar je volledig ingevulde dashboard. Het dashboard is constant in ontwikkeling, zo helpt Floryn je om steeds beter inzicht te krijgen in je financiële status.

 

Benieuwd naar het financiële dashboard?

Aanvragen gaat razendsnel en is altijd vrijblijvend. Binnen drie minuten vul je jouw bedrijfsgegevens in en koppel je je zakelijke rekening. Na tien minuten ontvang je een link naar je volledig ingevulde dashboard.