PSD2 koppeling nu 180 dagen geldig!

PSD2-connection-180-dagen

We hebben goed nieuws: de PSD2 koppeling is maar liefst 180 dagen geldig in plaats van de voormalige 90 dagen*. Dat scheelt je als ondernemer een hoop tijd in het vernieuwen van de koppeling, dat hoeft nu namelijk nog maar twee keer per jaar. De banken zitten momenteel in een proces om de langdurige koppeling door te ontwikkelen. Een aantal banken biedt het al aan! Check bij jouw bank of dat het geval is. 

Door de PSD2 koppeling te maken werkt dat makkelijk voor zowel jou als ondernemer, als voor ons bij Floryn. Zo kun jij als ondernemen meer doen waar je goed in bent, ondernemen, en hoef je je niet vaker druk te maken over het uploaden van je bankafschriften. Met PSD2 wordt alles makkelijker en overzichtelijker. Waar je voorheen handmatig bankgegevens moest downloaden om ze met ons te delen, gaat dit nu rechtstreeks. Dit scheelt tijd en gedoe en is ook nog eens een stuk veiliger.

Even opfrissen, wat is PSD2?

Met PSD2 heb je volledige controle over jouw gegevens. Je regelt eenvoudig je financiële zaken en bepaalt zelf wie jouw data wel en niet mag inzien. Wel zo fijn. PSD2 is de Europese wet voor betalingsverkeer. Hiermee kun je derde partijen toegang geven tot je betaalrekening, saldo en afschriften. Naast banken kunnen hierdoor nu ook andere financiële partijen diensten aanbieden. Zo kun je zonder stapels papierwerk een auto leasen, je uitgaven bijhouden in een app of een lening afsluiten.

Blijf de baas over jouw data

Jij bepaalt wie je toegang geeft tot jouw betaalgegevens. Dit kan een andere bank zijn of een fintech bedrijf. Alle partijen die toegang vragen moeten een vergunning hebben van DNB (De Nederlandsche Bank) of een andere toezichthouder binnen de Europese Unie. PSD2 regelt het toezicht en zorgt ervoor dat jij de baas bent en blijft over jouw data.

In het kort

PSD2 kent een aantal voordelen, die het voor jou als ondernemer mogelijk maken om te doen wat je het liefste doet: ondernemen.

  • Snel geregeld, zonder gedoe met documenten
  • Veiliger dan ooit, want de toegang bepaal jij
  • Direct inzicht via een financieel dashboard

Ben je benieuwd naar meer informatie over PSD2? Bekijk dan onze pagina!

 

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf?

Doe dan de Quickscan en kom erachter of je in aanmerking komt.