In gesprek met René Wildöer van Kredietwijzer - Partner in de spotlight

Rene wildoer nieuwe achtergrond copy

We hadden het genoegen om te praten met René Wildöer, oprichter van Kredietwijzer. Met bijna 30 jaar ervaring in de financieringswereld, heeft René een schat aan kennis opgebouwd, voornamelijk in consumptief krediet. Het afgelopen half jaar heeft hij echter de overstap gemaakt naar zakelijke kredietverlening, waar hij een enorme groei en potentieel ziet.


De overstap naar zakelijke kredietverlening

René heeft een lange geschiedenis in de financiële sector. Beginnend als medewerker aan de telefoon, gegroeid tot directeur consumptief krediet bij AFAB. Met AFAB’s hoogtijdagen waarin 1000 medewerkers actief waren, vergelijkt René dit met de huidige situatie waar er nog slechts 600 mensen in de hele sector werken. Deze verschuiving in de markt heeft hem doen besluiten om de focus te verleggen naar zakelijke kredietverlening, waar momenteel meer dan 140 aanbieders actief zijn, vergeleken met slechts 6-8 in consumptief krediet.

"Als een aanvraag binnenkomt, wil ik binnen een kwartier tot een half uur contact opnemen met de klant"

René Wildöer, Directeur Kredietwijzer

De samenwerking met Floryn

De samenwerking met Floryn begon in januari, en sindsdien hebben we samen met René al meerdere ondernemers kunnen helpen. Wat hem vooral aanspreekt aan Floryn is het gebruiksvriendelijke en snelle proces. "Het indienen van een aanvraag werkt snel en gemakkelijk" vertelt René. "Als alles en iedereen meewerkt, krijg je ontzettend snel een reactie terug. Het portaal is eenvoudig te gebruiken, zowel voor de bemiddelaar als voor de eindgebruiker."

Floryn’s naamsbekendheid heeft ook bijgedragen aan de samenwerking. "Floryn is zichtbaar langs de weg en hoorbaar op de radio" merkt René op. Deze bekendheid gaf hem het vertrouwen om aanvragen in te dienen, ondanks een eerdere niet succesvolle deal toen hij nog bij Financieel Fit werkte. De eenvoud en efficiëntie van Floryn's proces waren doorslaggevend voor hem om opnieuw met ons in zee te gaan.

Wat René ook opvalt, zijn de hoge rentepercentages die veel partijen vragen. Dit is vaak een reden om een aanvraag bij Floryn in te dienen. "Tot 50.000 euro hoef je bij de grootbank niet aan te komen" zegt René. "Floryn biedt echter wel financieringen voor deze kleinere bedragen, wat hen een aantrekkelijke optie maakt."

b8711326-fe7e-44a2-bbfd-6a3af8c4ce5e (1)

Hoe zit Kredietwijzer eigenlijk in elkaar?

Als eigenaar van Kredietwijzer, werkt René voornamelijk alleen, hoewel hij ook gebruik maakt van externe MKB-adviseurs. "Het landschap van zakelijk financieren is heel breed" legt hij uit. "Je hebt lease, zakelijke leningen, financiering, enzovoort. Je kunt niet overal even goed in zijn, dus zet ik sommige aanvragen door naar een adviseur." Voor Kredietwijzer ligt zijn focus op het automatiseren van processen om het verschil te kunnen maken in het MKB financieringslandschap, waar volgens hem nog veel te winnen valt op het gebied van efficiëntie.

Snelheid als sleutel tot succes

René onderscheidt zich van andere intermediairs door zijn snelheid. "Als een aanvraag binnenkomt, wil ik binnen een kwartier tot een half uur contact opnemen met de klant" zegt hij. Dit snelle handelen is een duidelijk voordeel ten opzichte van andere bemiddelaars en banken, die vaak langer wachten voordat ze een aanvraag oppakken. "Een klant heeft altijd een bemiddelaar nodig om tot het beste resultaat te komen" stelt René.

Toegankelijkheid voor alle ondernemers

René benadrukt dat hij alle ondernemers wil helpen, ongeacht de grootte van het krediet. "Veel intermediairs laten aanvragen tot 25.000 euro liggen, maar ik niet. Zelfs een krediet van 5000 euro is welkom" zegt hij. Hij vindt het belangrijk dat alle ondernemers de beste financieringsmogelijkheden krijgen, wat ook bijdraagt aan klanttevredenheid en herhaalbezoeken. "Ik vind het mooi om die groei te zien" concludeert René.

 

Wil jij ook partner worden? Klik op onderstaande button en go for it! We nemen dan binnen 24 uur contact met je op.

 

Word partner van Floryn