Onderneming gegroeid? Check je zakelijke financiering opnieuw!

banner-psd2-licentie

Jouw onderneming is altijd in beweging. Zit jij midden in een periode van groei? Dan is het tijd om te investeren voor de toekomst. Je kunt dan vaak meer of andere financieringen krijgen om je ambities waar te maken.

Een groeiend bedrijf heeft vaak kapitaal nodig. Zo koop je wellicht grotere voorraden in dan voorheen, waardoor je een uitdaging krijgt met je cashflow. De kosten gaan immers voor de baten uit. Misschien neem je juist meer mensen aan om het extra werk op te vangen, of in te spelen op nieuwe kansen. Hierbij zul je voor meer mensen salaris moeten betalen, terwijl het vaak even duurt voordat ze op stoom zijn. Vergeet ook de investeringen in nieuwe machines en apparatuur niet, je wilt niet dat je productie achterblijft door een gebrek aan materieel. 

In al deze gevallen is het tijd om eens te kijken naar je financieringsmogelijkheden. Soms is het slim om een andere financieringsvorm te kiezen, terwijl het in andere gevallen juist goed is om je huidige financiering te verhogen.

Andere financieringsvorm: lening of krediet?

Bij Floryn kun je kiezen voor de zakelijke lening of het zakelijke krediet. De zakelijke lening is het meest geschikt voor eenmalige grote uitgaven, omdat je het volledige bedrag direct op je rekening gestort krijgt. Je lost de lening binnen één tot vijf jaar af. Het zakelijke krediet is juist een doorlopende financiering, je kunt hiermee op elk moment geld opnemen. Zo heb je altijd geld achter de hand voor je bedrijf.

Het kan zijn dat je een tijdje geleden hebt gekozen voor de zakelijke lening omdat je een grote investering wilde doen, terwijl je nu juist extra werkkapitaal nodig hebt. Dan is het slim om het gesprek aan te gaan over de mogelijkheden van een zakelijk krediet. Het zou ook kunnen dat je nu een zakelijk krediet hebt, maar dat een zakelijke lening eigenlijk beter past. Ook daar gaan we graag het gesprek over aan.

Je huidige financiering verhogen

Soms is de financiering wel een goede match, maar heb je door de groei van je onderneming simpelweg méér nodig. Bij Floryn houden we voortdurend de vinger aan de pols als het gaat om groei. Zien we dat jouw onderneming de laatste tijd flink aan het groeien is? Dan trekken we aan de bel om het samen te hebben over de mogelijkheden. Zoals onze credit underwriter Rowald Megens zegt: “We willen graag dat onze klanten succesvol zijn. Zo kunnen we samen groeien naar de toekomst.” 

Je kunt ook zelf naar Floryn stappen om de opties door te nemen. Je gaat hiervoor het gesprek aan met je vaste aanspreekpunt bij Floryn. Omdat we jouw bedrijf al kennen, gaat dit proces vaak razendsnel.

Heb je een zakelijk krediet? Dan kunnen we die wellicht voor je verhogen. Heb je juist behoefte aan een nieuwe zakelijke lening, bijvoorbeeld omdat je een nieuwe machine wilt kopen? Ook daar kunnen nieuwe mogelijkheden voor zijn.

Overstappen naar Floryn

Het kan natuurlijk ook dat je al een financiering bij een andere partij hebt, zoals de bank. Wist je dat banken graag samenwerken met Floryn? Het kan voorkomen dat je wel eerst toestemming moet vragen van je bank, om dat we een eerste pandrecht verlangen op je vordering. Ook daar helpen we je graag mee!

Extra kapitaal nodig? Dat kan!

Een groeiende onderneming heeft vaak extra kapitaal nodig. Bekijk onze bedrijfsfinancieringen en ontdek jouw mogelijkheden bij Floryn.