5 manieren om je belastingteruggave wijs te spenderen

Vrouw-met-mok-banner-01

Belasting betalen is voor velen een blok aan het been, belasting terugkrijgen daarentegen een zegen. Het liefst spendeer je een dergelijke meevaller aan urgente  posten zoals het verlagen van bonussen voor je werknemers of het betalen van achterstallige rekeningen. Hier een vijftal tips hoe je de belastingteruggave wijs kan spenderen:

1. Terugbetalen

Er is een grote kans dat je ergens geld hebt geleend. Of dat nu via crowdfunding, Angel Investors, de bank, factoring of andere alternatieve financierders is, ergens zal je nog wel wat moeten terugbetalen. De belastingteruggave kun je de komende jaren gebruiken om deze zakelijke schulden af te lossen. Het verlagen van je schulden en betalingen zal op de lange termijn je cashflow ten goede komen, waardoor je meer geld kan uitgeven om je bedrijf te laten groeien. En dat is wat je uiteindelijk wil!

2. Investeer in het welzijn van je personeel

Het is moeilijk meetbaar, maar wel erg belangrijk. Het trainen en investeren in je team is een slimme manier om je belastinguitgave te besteden. Trainingen of een wekelijkse yogales zijn goede lange termijn investeringen voor je bedrijf. Werknemers waarderen het erg, al beseffen ze het soms niet. De moraal groeit en ze zullen zich gelukkiger voelen. Dit is echter moeilijk te definiëren, waardoor meeste bedrijven moeite hebben om draagkracht te vinden bij investeerders voor dergelijke initiatieven. Borrels, flexibele werktijden, een fijne werkplek, playstation, bakken liefde voor je werknemers, tafeltennis, enzovoorts. Blije werknemers zorgen voor de beste resultaten!

3. Go green!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat misschien niet bovenaan je prioriteitenlijst, maar het wordt steeds populairder. Besteed dit jaar je belastingteruggave aan duurzame maatregelen. Energiebesparende maatregelen kunnen ook nog voor belastingvoordeel zorgen en verlagen de elektriciteitskosten. Daarnaast is duurzaam ondernemen een propositie die je goed naar je klanten kunt communiceren. 

4. Upgrade

Technologie verandert razendsnel met als doel: efficiëntie. Systemen hebben vaak een upgrade nodig of werknemers moeten up-to-date blijven. Het is wellicht een goed moment om te inventariseren wat voor systemen er draaien binnen je bedrijf en of er updates nodig zijn. Je kunt het geld gebruiken om wat tijd vrij te maken om te kijken of er wellicht betere software voor jouw bedrijf beschikbaar is.

5. Investeer in ademruimte

Als je niet meteen weet waarin je moet investeren, is het een goed moment om te investeren in meer financiële zekerheid door bijvoorbeeld wat geld achter de hand te houden om je cashflow in balans te houden. 

Als jouw bedrijf niet bulkt van het geld, is een belastingteruggave dé manier om even wat extra geld in wat achterstallig onderhoud te pompen of wat zekerheid voor de toekomst te creëren. Kortom, besteed belastingteruggave wijs en pluk daar vroeg of laat de vruchten van.

Geen teruggave, wel investeren?

Floryn helpt je graag verder. Met ons zakelijk krediet beschik je binnen 24 uur over kapitaal en kun je verder met ondernemen. Zo simpel kan financieren zijn.

Praktische tips & tricks voor je btw en inkomstenbelasting

Je aangifte wordt een stuk makkelijker als je goed bent voorbereid. Je administratie speelt daarbij een belangrijke rol. Wat heb je precies nodig voor een goede aangifte?En wie kan je helpen bij je fiscale vragen? Je voorbereiding start hier.