Zo kies jij het beste fulfilment center

banner-warehouse-02

Wil jij graag een webshop, maar zie je op tegen de logistiek? Of heb je een webshop en wil je opschalen of internationaliseren? Dan is een fulfilment center misschien wel iets voor jou. Deze partijen ontzorgen je volledig, zodat jij je kunt focussen op je webshop zelf. Hoe kies je de juiste partij?

Wat is een fulfilment center eigenlijk?

Een fulfilment center neemt het hele logistieke verwerkingsproces voor je uit handen. Dat begint op het moment dat er een bestelling wordt geplaatst. Het fulfilment center gaat dan aan de slag met het verwerken van de order, het uitzoeken en inpakken van de juiste producten en de verzending.

Een groot voordeel van deze manier van werken, is dat je geen eigen voorraad hoeft aan te houden. Dat ligt namelijk al in het fulfilment center. De kosten voor de verzending zijn bij een fulfilment center vaak lager dan wanneer je dit als individuele webshop regelt. Zij kunnen de vervoerder namelijk meer orders garanderen. Ook bespaar je veel tijd die je anders kwijt zou zijn aan het inpakken en verzenden van je bestellingen. Is de klant toch niet tevreden? Dan regelt het fulfilment center meestal ook de retour voor je.

Omdat steeds meer webshops gebruik maken van fulfilment centers, komen er ook steeds meer bij. Natuurlijk zitten er verschillen in prijs, maar er zijn meer manieren om erachter te komen welke partij bij je past.

Voorraadbeheer: is er een koppeling mogelijk?

Fulfilment centers werken over het algemeen met een Warehouse Management System (WMS). Deze software zorgt ervoor dat de goederenstroom in goede banen loopt. Zo worden de orders op de juiste volgorde afgehandeld en is er in het magazijn een logische indeling is in de stellingen met producten. Als je op zoek gaat naar een fulfilment center, is het belangrijk om te onderzoeken welke aanbieders een koppeling kunnen faciliteren tussen het WMS en jouw webshopsoftware.

Inzicht in je voorraad

Sommige fulfilment centers bieden je ook de mogelijkheid om live inzicht te krijgen in hoe je webshop verkoopt. Vaak gebeurt dit door middel van een dashboard met bepaalde indicatoren. Zo kun je bijvoorbeeld snel inspelen op een snel stijgende vraag naar een bepaald product.

Een gespecialiseerde partner

Net als webshops, richten fulfilment centers zich vaak op een specifieke doelgroep. Ze specialiseren zich bijvoorbeeld in een bepaalde sector. Het is daarom aan te raden om te kijken welk fulfilment center ervaring heeft met webshops zoals die van jou. Uiteraard is het ook een goed idee om collega-ondernemers te vragen naar hun ervaringen, en om online recensies te lezen. Zo krijg je een beter idee van de sterke en zwakke punten van een partner.

Internationaal uitbreiden?

Als je graag ook over de grens wilt verkopen, is het belangrijk dat je fulfilment center dit ook aanbiedt. Ze hebben hiervoor bijvoorbeeld contracten nodig met vervoerders die ook in het buitenland leveren. Controleer dit ook als je misschien over een paar jaar internationaal wilt uitbreiden, het is niet prettig om te moeten wisselen van partner. Kies dus voor schaalbaarheid.

Financiering voor je webshop

Wil je graag groeien met je webshop? Of heb je wat extra kapitaal nodig voor het inhuren van een fulfilment center? Dan is het zakelijke krediet van Floryn misschien wel iets voor jou. Je kunt dan flexibel geld opnemen wanneer jij dat nodig hebt. Goed om te weten: je betaalt alleen rente over het bedrag dat je opneemt. Wist je dat je tijdens de online aanmelding al een indicatie krijgt van het bedrag dat je kunt lenen? Binnen 24 uur weet je precies waar je aan toe bent en krijg je toegang tot het geld. Zo kun je direct aan de slag met jouw ambities.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bekijk dan nu onze producten en ontdek welke zakelijke financiering het beste bij jouw onderneming past.