Hoe verwerk ik mijn financiering in mijn boekhouding?

In je account zie je de hoogte van je uitstaande financiering. Je wilt natuurlijk dat de financiering goed is verwerkt in je boekhouding. De aflossing gebeurt via automatische incasso. Door deze incasso’s te verwerken in je boekhouding, is je financiering altijd up to date. Ontdek hieronder de stappen.

Dit heb je nodig:

Je eigen bankrekening

De facturen van Floryn; de facturen ontvang je aan het begin van iedere maand. Hierop staan de kosten van afgelopen maand, bijv. rentekosten, servicekosten en administratiekosten. Je vindt ze in je Floryn Account (onder Account en kies dan Facturen).

997-868-Dawid

Dit zijn de stappen

 • 1

  Maak een nieuw grootboek aan voor je Floryn financiering

  De opname(s) die je hebt gedaan uit je financiering, heb je ontvangen op je bankrekening. Je vindt deze als bijschrijving van Stichting Floryn Payments.

  Boek de opname in in het grootboek.

 • 2

  Verwerken van de incasso’s op je bankrekening

  Boek de wekelijkse incasso’s van Floryn als een verlaging van je financiering in het grootboek. Je vindt deze op je bankafschrift als betaling aan Stichting Floryn Payments.

  We incasseren iedere woensdag. 

 • 3

  Boek de kosten in die op je factuur staan

  De kosten verhogen je financiering. Je boekt de kosten op basis van de factuur in op je winst- en verliesrekening als uitgave. De tegenboeking boek je in het grootboek van je financiering van Floryn. 

Alles is compleet!

Nadat alle boekingen zijn gedaan, zul je zien dat de financiering op je account gelijk is aan de schuld in je boekhouding. Heb je vragen? Neem contact op met team relatiemanagement via klanten@floryn.com of bel 073 - 808 02 21.

Heb je een inzake rekening? Klik dan hier.