Hoe verwerk ik mijn financiering in mijn administratie?

In je account kun je op ieder moment zien wat de hoogte is van je uitstaande financiering. Je wilt natuurlijk dat de financiering goed is verwerkt in je boekhouding. Aflossing van je financiering vindt plaats via een (wekelijkse) verrekening met de omzet die binnenkomt op de inzake rekening.

Dit heb je nodig:

Je eigen bankrekening

Je inzake rekening

De facturen van Floryn (optioneel)

997-868-Dawid

Dit zijn de stappen

 • 1

  Maak een nieuwe bankrekening aan in je boekhouding

  Het is belangrijk om in je administratie eerst een nieuwe bankrekening aan te maken voor je financiering bij Floryn. Je gebruikt daarbij het IBAN -rekeningnummer dat je rechts bovenaan in je account vindt. Dat is ook de rekening waarop de debiteuren je betalen.

 • 2

  Importeer de transacties van deze rekening in je boekhouding

  Deze import gaat op dezelfde manier als je gewend bent voor iedere andere bankrekening. Op deze rekening tref je doorgaans slechts een beperkt aantal transacties aan.

 • 3

  Opnames doen uit je financiering

  Op het moment dat je een opname doet uit je financiering, wordt dat bedrag naar je eigen bankrekening geboekt. Deze opname verhoogt de financiering. Deze transactie boek je op een tussenrekening zoals ‘gelden onderweg’.

 • 4

  De bijschrijving van de opname

  De bijschrijving van de opname op je bankrekening boek je op dezelfde tussenrekening. Hierdoor valt de overboeking van de inzake rekening bij Floryn naar je bankrekening tegen elkaar weg.
 • 5

  De debiteurenontvangsten op je inzake rekening

  De debiteurenontvangsten op je inzake rekening verlagen je financiering. Je boekt de ontvangst af tegen je openstaande debiteuren.
 • 6

  De kosten worden direct geboekt in je inzake rekening

  De kosten van Floryn worden direct geboekt in je inzake rekening bij Floryn. Die boek je als kosten in je winst-en-verliesrekening en verhogen je financiering.
 • 7

  Keuze voor een tussenrekening

  Je kunt er ook voor kiezen om deze op een tussenrekening te boeken. Als je dat doet, dan moet je de factuur van Floryn in de kosten boeken op een later moment. Je ontvangt van Floryn ook maandelijks een factuur. Deze factuur hoef je meestal niet meer te boeken omdat de kosten dus al zijn aangerekend op je inzake rekening.

  Als je ervoor hebt gekozen om de kosten op je inzake rekening op een tussenrekening te boeken, dan boek je de factuur in als kosten, waarbij de tegenboeking op je schuld aan Floryn wordt verwerkt.

Alles is compleet!

Nadat alle boekingen zijn gedaan, zul je zien dat de financiering op je account gelijk is aan de schuld in je boekhouding. Heb je vragen? Neem contact op met team relatiemanagement via klanten@floryn.com of bel 073 - 808 02 21.

Heb je een automatische incasso? Klik dan hier.