Flexibel krediet
van nu

Er zijn momenten dat je soms even geld nodig hebt, bijvoorbeeld in drukke seizoenen. Dan is een flexibel krediet aanvragen de ideale oplossing! Je bepaalt zelf wanneer je geld opneemt. Rente betaal je alleen over het opgenomen bedrag.

Groeit jouw bedrijf? Dan groeit jouw kredietlimiet met je mee! Zo heb je altijd geld achter de hand, en kun jij inspelen op kansen. Dat is zakelijke financiering van nu. Voor ondernemers van nu.

Snel en eenvoudig binnen 2 minuten aangevraagd

Flexibel krediet van €10.000 tot €3 miljoen

Betaal alleen als je jouw krediet gebruikt

 floryn-financiering-zakelijk-flexible-krediet

Bekend van:

 • rtlz
 • fd
 • bnr nieuwsradio
 • quote
 • de ondernemer
 keyboard-with-hands-floryn-financiering-flexible-krediet

Een flexibel krediet van nu

Een flexibel krediet aanvragen is de beste oplossing wanneer je soms geld nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan drukke periodes in het jaar, dan kun je wel wat extra krediet hebben om deze drukte op te vangen. Als ondernemer moet je de ruimte hebben om in te spelen op kansen.


Groeit jouw bedrijf? Dan groeit het kredietlimiet automatisch met je mee. Neem geld op wanneer jij dat wil. Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Dat is flexibel krediet bij Floryn.

 • €280M+ Verstrekte leningen
 • 4.230 Geholpen MKB'ers
 • 77.181 Verwerkte aanvragen

Voordelen van het flexibel krediet van nu

Een groot voordeel van onze flexibele lening is dat je geld opneemt wanneer jij dat wil. Heb je even niks nodig? Dan betaal je ook niks. Zo hou jij als ondernemer tijd over voor wat je het liefste doet: ondernemen. Benieuwd wat de voordelen van een flexibel krediet bij Floryn aanvragen zijn, vergeleken met traditionele banken?

Snel geregeld

In 2 minuten aangevraagd, binnen 24 uur geregeld. Zonder stapels documenten.

Als soms even geld nodig hebt

Het is fijn om te weten dat je geld achter de hand hebt als je het soms nodig hebt.

Looptijd bepaal jij

Gebruik het krediet zo lang als je wil. Iedere aflossing kun je direct opnieuw opnemen.

Krediet groeit mee

Je kredietlimiet groeit automatisch mee met de omzet van je bedrijf.

Ideaal voor drukke seizoenen

Zo kun je altijd blijven groeien zonder zorgen.

Maximale keuzevrijheid

Geld opnemen en aflossen wanneer het jou uitkomt.

Waar kan ik een flexibel krediet voor gebruiken?

Als ondernemer heb je ambities. Om te groeien, optimaliseren of je klanten nog beter te kunnen helpen. Dan komt wat extra kredietruimte goed van pas. We geven je enkele voorbeelden waarop onze klanten hun flexibel krediet bij Floryn gebruiken. Hoe jij je krediet inzet, bepaal je natuurlijk zelf.

 

Financiering aanvragen
werkkapitaal
Drukke Seizoenen

Extra geld achter de hand om te blijven ondernemen in drukke tijden.

crediteuren-betalen
Voorraad en crediteuren

Betaal je crediteuren op tijd of sla meer voorraad in.

personeel-aannemen
Meer personeel

Gebruik krediet voor (tijdelijk)
extra personeel om te groeien.

herfinancieren
Herfinancieren

Flexibel krediet aanvragen? Sluit je krediet over naar betere voorwaarden bij Floryn.

In drie stappen een zakelijke financiering

1

Aangevraagd in 2 minuten

Vul je gegevens in. Geef aan hoeveel bedrijfskrediet je wilt en koppel je bankrekening in onze beveiligde omgeving.

2

Binnen 24 uur geregeld

Met slimme technologie rekenen we uit wat je kunt lenen. Vervolgens ontvang je een aanbod en hebben we contact.

3

Direct geld opnemen

Na akkoord neem je eenvoudig geld op via jouw persoonlijke omgeving. Het bedrag wordt dezelfde dag overgemaakt.

60.000+ bedrijven
gingen je voor

We worden door onze klanten beoordeeld met een 4,8 / 5 op Google reviews.
Lees hieronder alle verhalen van onze tevreden klanten.

 

Veelgestelde vragen over ons flexibel krediet

 • Wil je jouw zakelijke krediet aanvragen? Dat doe je snel en gemakkelijk online. Binnen 2 minuten kun je krediet aanvragen. Je vult dan enkele gegevens in over jouw bedrijf, zoals de naam en je verwachte omzet. Vervolgens krijg je gelijk te zien wat jouw mogelijkheden zijn: of de kans groot is dat je een krediet krijgt, wat het verwachte rentepercentage is en wat de hoogte van je kredietlimiet kan zijn. Als je wilt dat jouw aanvraag snel wordt behandeld, upload je gelijk je bankafschriften van de afgelopen 6 maanden. Dat is geld lenen zonder gedoe.

 • Je krediet aanvraag is heel eenvoudig. In een paar stappen checken we samen wat de hoogte van jouw doorlopend zakelijk krediet kan zijn. Dit doen we middels een korte scan. Het is natuurlijk geheel afhankelijk van de omzet en de prestaties van jouw onderneming. Ontdek de hoogte via de Quickscan.

 • Als je een aanvraag hebt gedaan, word je gebeld door een van onze medewerkers. Dan bespreken we samen de kredietwaardigheid van jouw bedrijf. Floryn bepaalt jouw kredietwaardigheid alleen op basis van je bankafschriften van de afgelopen 6 maanden. Geen gedoe met jaarcijfers en ondernemingsplannen dus. Wij maken gebruik van slimme technologie om de gegevens te analyseren, zodat wij jou zo snel mogelijk verder kunnen helpen. Op basis van deze analyse en jouw situatie bepalen we hoeveel flexibel zakelijk krediet we je kunnen verstrekken. Dit laten we je binnen 24 uur al weten!

 • Zakelijke kredieten (ook wel rekening courant krediet genoemd) kennen verschillende looptijden, jij bepaalt dit zelf. Zo kun je zakelijke kredieten een half jaar gebruiken, maar hier ook 5 jaar gebruik van maken. Je kunt dit dus volledig afstemmen op jouw behoeften. Bij Floryn kun je iedere dag bepalen of je krediet op wil nemen of dat je juist af wil lossen. Aflossen doe je altijd boetevrij en je betaalt standaard in wekelijkse termijnen af. Gedurende de looptijd, kan dit krediet meegroeien met jouw omzet. Als jouw onderneming groeit, groeit Floryn met je mee!

 • De kosten van zakelijke kredietverlening bij Floryn worden bepaald door de hoogte van de kredietlimiet en het risicoprofiel van je onderneming. Hoe hoger het kredietbedrag, hoe lager de rente. We werken met risicoprofiel A t/m D, dit wordt gebaseerd op de financiële prestaties van je onderneming. Hierbij is risicoprofiel A een laag risico en profiel D een hoger risico. De combinatie van deze factoren bepalen uiteindelijk de kosten van jouw krediet. Doe een vrijblijvende aanvraag om te zien wat je kunt lenen.

  Wil je alvast een inschatting van de kosten van bedrijfskredieten bij Floryn, voordat je daadwerkelijk een kredietaanvraag (zakelijk) doet? Doe de Quickscan en ontdek jouw mogelijkheden en een schatting van de zakelijk krediet kosten.

 • Heb je als ondernemer een BV? Dan vragen wij je bij het aangaan van een financiering een persoonlijke borgstelling af te geven. De standaard hier is 25% van het bedrag van de financiering met een maximum van €100.000, echter in bijzondere gevallen kunnen we een hogere borgstelling vragen of deze juist volledig laten vallen.

 • In je account kun je op ieder moment zien wat de hoogte is van je uitstaande financiering. Je wilt natuurlijk dat de financiering goed is verwerkt in je boekhouding. Aflossing van je financiering vindt plaats via een (wekelijkse) automatische incasso of met een inzake rekening. Door deze incasso’s te verwerken in je boekhouding, is je financiering altijd up to date.

  Bij automatische incasso 

  Voor het verwerken van je financiering heb je nodig: 

  • Je eigen bankrekening

  • De facturen van Floryn; de facturen worden aan het begin van iedere maand gemaild. Op de factuur staan de kosten vermeld van de afgelopen maand. Dat zijn bijvoorbeeld rentekosten, servicekosten en administratiekosten. Je vindt ze in je Floryn Account (onder Account en kies dan Facturen).


  Dit zijn de stappen:

  1. Maak een nieuw grootboek aan voor je Floryn financiering; de opname(s) die je hebt gedaan uit je financiering, heb je ontvangen op je bankrekening. Je vindt deze als bijschrijving van Stichting Floryn Payments. Boek de opname in in het grootboek.

  2. Verwerken van de incasso’s op je bankrekening; boek de wekelijkse incasso’s van Floryn als een verlaging van je financiering in het grootboek. Je vindt deze op je bankafschrift als betaling aan Stichting Floryn Payments. We incasseren iedere woensdag.

  3. Boek de kosten in die op je factuur staan; de kosten verhogen je financiering. Je boekt de kosten op basis van de factuur in op je winst- en verliesrekening als uitgave. De tegenboeking boek je in het grootboek van je financiering van Floryn. 

  Nadat alle boekingen zijn gedaan, zul je zien dat de financiering op je account gelijk is aan de schuld in je boekhouding.