Geschreven door Redactie Floryn
leestijd 6 min

Bold maakt de ouderwetse sleutel verleden tijd

Klik op play en bekijk de gehele video.

Bold is een innovatief bedrijf dat slimme sloten produceert waarmee je zonder sleutel de deur kunt openen. Het is zelfs mogelijk om tijdelijk toegang te verlenen via een link of door anderen de app te laten downloaden. Met een heldere visie en een toegewijd team zet Bold in op een sterke wereldwijde groei.

Bold is een dochteronderneming van Sesam Solutions. Deze onderneming werd opgericht in 2015, toen online winkelen flink in opkomst was. Veel mensen liepen in deze tijd tegen het probleem aan dat je altijd thuis moest zijn om je pakketjes te ontvangen. Op een verjaardagsfeestje bedachten ondernemers Hans van Nikkelen Kuijper en Roel Sanders hier een ingenieuze oplossing voor: een digitale brievenbus creëren waar bezorgers pakketjes konden achterlaten. De ontvanger kreeg vervolgens een notificatie, waardoor het pakket veilig bij de deur kon worden achtergelaten totdat de ontvanger thuis kwam. Een slim idee, maar de ondernemers wilden meer.

“ We zitten in een nieuwe markt die erg snel groeit, dus dan willen we
ook erg graag op de eerste
golf mee surfen. ”

Hans van Nikkelen Kuijper, medeoprichter Bold Security
bold-security-lock-floryn
Roel Sanders

Van online brievenbus naar slim slot

Ze bedachten een slim slot voor op deuren, waarmee je met de bijbehorende app de deur kunt openen. Bold was geboren! Bij het slimme slot pasten ze dezelfde technologie toe als bij de digitale brievenbus. Het slimme slot werkt met dezelfde cilinder als een normaal deurslot, hierdoor kan het razendsnel op elke deur worden geïnstalleerd. 

Het idee bleek een schot in de roos. In 2020 werd het product officieel op de markt gebracht, inmiddels heeft Bold meer dan 140.000 tevreden klanten. Het slimme slot wordt zowel bij consumenten thuis als voor bedrijfspanden, verzamelpanden en winkelpanden ingezet. Het succes beperkt zich niet tot Nederland, ze bedienen klanten over de hele wereld. Ze hebben vooral succes in België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

bold-1
Het smart lock van Bold Security

Een bijzonder product

“De kunst en de focus van het bedrijf was om te zorgen dat het product zo simpel mogelijk gemaakt werd. Het grote voordeel hiervan is dat je het slimme slot altijd en overal kan gebruiken. Het is een generieke oplossing die ook goed aansluit op de behoefte van de markt”, legt CEO Hans van Nikkelen Kuijper uit.

De charme van Bold ligt niet alleen in het innovatieve product, maar ook in de dynamische en energieke sfeer op kantoor. Het team bestaat uit een hechte groep van vijftien medewerkers die snel kunnen inspelen op de behoeften van de markt. “Wat heel erg stoer is, is dat we samenwerken aan het lanceren van een product in een markt dat een paar jaar geleden nog helemaal niet bestond. Dat geeft veel energie en dynamiek”, vertelt de ondernemer.

“ Floryn is eenvoudig benaderbaar. Ze schakelen snel, waardoor je snel weet waar je aan toe bent. ”

Hans van Nikkelen Kuijper, medeoprichter Bold Security
bold-security-smart-lock-floryn
Hans van Nikkelen Kuijper

De juiste financieringspartner

De razendsnelle groei en grote ambities van Bold hadden een belangrijk gevolg: het bedrijf had meer voorraad nodig om voor te kunnen sorteren op een toenemende vraag. Van Nikkelen Kuijper en zijn team besloten op zoek te gaan naar een financieringspartner die hen kon helpen aan extra werkkapitaal. “We zitten in een nieuwe markt die erg snel groeit, dus dan willen we ook erg graag op de eerste golf mee surfen.”

Deze financieringspartner vond Bold in Floryn. “Het gevoel van de mensen en de manier waarop Floryn interacteerde, sluit aan bij hoe wij dit ook doen. Wij hebben ook veel kennis in huis en hebben een no-nonsense-instelling. We draaien er niet omheen, en Floryn ook niet. Deze overeenkomsten gaven ons een goed gevoel”, legt Van Nikkelen Kuijper uit. “Floryn is eenvoudig benaderbaar. Ze schakelen snel, waardoor je snel weet waar je aan toe bent. Dat was in deze situatie erg fijn, omdat we toen ook snel konden anticiperen.”

Lessen voor andere ondernemers

Als jonge ondernemers hebben de oprichters van Bold enkele belangrijke lessen geleerd. Ze benadrukken het belang van nieuwsgierigheid en flexibiliteit. “Je moet proberen tot de kern van het probleem te komen, door verder te kijken dan anderen. Door een sterke strategie te bedenken, kun je de pijnpunten in de markt oplossen”, vertelt Van Nikkelen Kuijper. “Zorg wel dat je meebeweegt met de markt, zodat je kunt anticiperen. De brievenbus is daar een mooi voorbeeld van. Het is een mooi product, maar het heeft ons uiteindelijk gebracht bij het slot. Door gesprekken te voeren en te luisteren naar de markt kwamen we uit op het slimme slot.”

Bold is erin geslaagd om een generiek product te creëren dat aansluit op de behoeften van verschillende markten, zonder zich te richten op maatwerkoplossingen. Met een sterke visie en een toegewijd team blijft Bold groeien en anticiperen op de behoeften van hun klanten.

Doe de vrijblijvende Quickscan

Het verhaal van Bold Security is een van de succesverhalen binnen Floryn. Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor een financiering? Doe dan onze Quickscan. Zo kom je er binnen twee minuten achter of je in aanmerking komt voor een zakelijke financiering en welke vorm het beste bij je past.

 

Doe de Quickscan