Greater is een IT consultancy bureau met een unieke cultuur. Zij zetten hun medewerkers voorop, want zij geloven dat als zij blij zijn, de klant blij is. Op deze manier zijn ze niet alleen een hecht team, maar maken ze samen de tofste uitjes mee en staat er een heel bedrijf achter één klant. Samen staan ze sterk en leveren ze succesvolle service bij hun klanten.

Geschreven door Redactie Floryn
leestijd 9 min

Consultancy bureau Greater bindt IT’ers met ijzersterke cultuur

Greater-81-min

Greater is een IT consultancy bureau met een unieke cultuur. Aan het roer staan twee nuchtere Amsterdammers: Richard van der Meijde en Rody Huibers. “Greater is zeven jaar geleden ontstaan omdat wij bij elk bedrijf waar we zelf gewerkt hebben wel iets gemist hebben. Vaak was het bedrijf te groot en was er weinig persoonlijke aandacht. Dit wilde wij beter doen”, vertelt Richard. Ze besloten daarom zelf een eigen bedrijf op te richten waar alles draait om de medewerkers. “By techies, for techies. We willen het beter dan anderen doen, vandaar ook de naam Greater.”

Greater zit in het DNA

De core-business van Greater is het detacheren van IT’ers, de tevreden medewerkers zijn dan ook een belangrijk speerpunt voor het bedrijf. Ze mogen zelf kiezen met welke opdrachten ze aan de slag gaan. “Wij geloven dat als je medewerkers blij zijn, zij de klant ook blij maken. Onze unieke cultuur is hierbij de sleutel”, legt Richard uit. Greater heeft een platte organisatiecultuur, iedere medewerker is hierin gelijk. “We hebben allemaal een functie. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.” In de praktijk betekent dit dat wanneer een medewerker een uitdaging heeft bij een klant, het hele bedrijf op de achtergrond helpt. Hier krijgt de klant geen factuur voor. “Wanneer er echt iets uit de hand loopt, sturen we een heel team naar de klant toe om het probleem op te lossen. Ook daar hoeven ze niet voor te betalen”, vertelt Richard.

“Wij geloven dat als je medewerkers blij zijn, zij de klant ook blij maken. Onze unieke cultuur is hierbij de sleutel”

Richard van der Meijde, mede-eigenaar Greater
Greater-30-min
Greater-33-min

Een bijzonder kantoor en fantastische uitjes

Een bedrijf met zo’n sterke focus op cultuur heeft uiteraard geen saai en kleurloos kantoor. Medewerkers zitten in een groene en moderne omgeving, vol natuurlijke materialen. Natuurlijk mogen een pooltafel en game console niet ontbreken, en zorgt de Star Wars Lego tafel voor een extra dosis ‘geekyness’. Van het logo van Greater (een bijtje) is een knuffeltje gemaakt dat uitgedeeld wordt aan alle medewerkers.

Om ervoor te zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft, worden er regelmatig leuke uitjes en events georganiseerd. Ook zijn er ongelimiteerde opleidingsbudgetten. “The sky is the limit! Het maakt mij gelukkig om met z’n allen te profiteren van ons succes. Ik zie liever allemaal blije mensen om me heen die het naar hun zin hebben, dan een heel volle bankrekening.”

De mannen van Greater streven ernaar om de laatste werkgever te worden van al hun medewerkers. Als iemand met al deze mogelijkheden toch weg wil, dan zien ze dat als hun eigen falen. “Vandaar dat wij geen concurrentiebedingen hebben. Zonder onze medewerkers kunnen wij niet voor de klant zorgen, vandaar dat zij voorop staan.”

Van pionieren naar sterke koers

Toen Greater net opgericht was, waren de eigenaren soms nog zoekende naar de juiste richting voor het bedrijf. “Door fouten te maken leer je hoe je het vooral niet wilt. Door dit soort fouten is het een tijdje minder goed gegaan met Greater, maar hierdoor zijn we er ook achtergekomen waar onze kracht ligt”

Rody vertelt dat het voor hem ook erg zoeken was hoe hij met medewerkers moest communiceren. Richard en hij trokken zich veel zaken persoonlijk aan, en hij merkte dat hij harder moest worden. “Uiteindelijk trok ik een grens, en nu sta ik er wat harder in.”

“Na de eerste drie jaar wisten we welke kant we op wilden. Sindsdien wijken we niet meer van dat pad af, en groeien we lekker door.” Inmiddels heeft Greater maar liefst 65 medewerkers, waarvan er maar vier géén technische kennis hebben. “We groeien met vijftien tot twintig man per jaar, en het afgelopen jaar is er niemand vertrokken waarvan we willen dat ze bleven.”

“Door fouten te maken leer je hoe je het vooral niet wilt.”
Richard van der Meijde, mede-eigenaar Greater
Greater-16-min

Op zoek naar een financiële partner

Toen een van de oprichters van Greater uit het bedrijf wilde stappen, gingen Richard en Rody op zoek naar een financiële partner. Als ze dat niet hadden gedaan, hadden ze moeten interen op hun buffer. “Hierdoor was het organiseren van leuke dingen voor onze mensen onder druk komen te staan. Dit is nou juist wat Greater zo uniek maakt! Ook zou onze groei op pauze komen te staan.”

“Floryn stond al een tijdje bij ons op de verlanglijst, ik had al goede ervaringen gehoord van andere ondernemers.”, vertelt Richard. “Floryn werkt op een manier die wij prettig vinden, persoonlijk, eerlijk en snel. Geen ontzettend lange trajecten zoals bij een bank. We hebben meerdere aanbieden van financiële partners met elkaar vergeleken, maar Floryn stak er met kop en schouders bovenuit. Het persoonlijke heeft voor ons wel de doorslag gegeven. Daarbij is ook de persoonlijke portal erg fijn, je weet van te voren erg goed waar je aan toe bent.”

“Het proces verliep lekker informeel en supersnel! Alles is erg duidelijk gecommuniceerd en we hebben in no time de contracten getekend. Van eerste aanvraag tot tekenmoment heeft twee weken geduurd. Daarbij heeft Floryn direct al meegedacht over de oplossing en hebben wij een product afgenomen waar wij zelf nog niet over nagedacht hadden.”

Mooie toekomstplannen

Met Floryn als partner gaat Greater nog meer inzetten op de groei en het in de watten leggen van hun medewerkers. “Daarnaast willen we meer eigen klanten en solution teams binnenhalen en zijn we bezig met ons eigen product op de markt te zetten”, vertelt Richard. “Daarnaast zie je dat er meer verschuiving in de markt is van puur detachering naar meer vraag naar solution teams (dat wilt zeggen dat klanten graag een heel team aanneemt om een probleem op te lossen in plaats van één persoon). Dat staat dus ook staat hoog op de agenda.”

Greater-19-min

"Richard en ik hebben nul geheimen voor elkaar en dat maakt ons een sterk team."

Rody Huibers, mede-eigenaar Greater

Lessen voor andere ondernemers

Richard en Rody hebben met Greater een fantastisch bedrijf opgezet. Ze hebben dan ook mooie adviezen voor andere ondernemers. Richard benadrukt dat het belangrijk is om regelmatig advies en hulp te vragen, èn om fouten te maken. “Alleen van de fouten kun je leren. Probeer je bedrijf elk jaar een stukje beter te maken, al is het maar met iets kleins. Zoek een goede financiële partner om je dromen voor het bedrijf waar te maken en blijf zo dicht mogelijk bij jezelf maar vooral bij je medewerkers staan. Behandel iedereen zoals je zelf behandeld wil worden! Kijk ook niet naar de concurrentie, maar focus op je eigen bedrijf en maak je eigen unieke bedrijf.”

Rody vult aan: “Blijf altijd open en transparant naar je partners toe. Spreek ergernissen en dwarsligging uit. Zo bouw je het beste met elkaar op, maar uiteindelijk ook met je organisatie. Richard en ik hebben nul geheimen voor elkaar en dat maakt ons een sterk team.”

 

 

Groeien met jouw onderneming?

Dat kan! Met het kapitaal van Floryn kun je weer vooruit. Doe vrijblijvend een aanvraag en ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf.