Geschreven door Redactie Floryn
leestijd 6 min

Bruggen slaan tussen technologie en bedrijfsprocessen: het verhaal van AddConsult

Addconsult-1

Bij AddConsult draait alles om het automatiseren van administratieve processen. Als expert in ERP automatisering nemen zij een kijkje in de keuken bij fashion-groothandels over de hele wereld. Aan het hoofd van AddConsult staat Ronald Rensen, die samen met zijn team op maat gemaakte oplossingen biedt voor de IT-uitdagingen van vandaag. We spraken Ronald over zijn reis tijdens het ondernemen.

De man achter de visie: Ronald Rensen

De wereld van automatiseren is allesbehalve onbekend voor Ronald. Ooit startte hij binnen het bedrijf van zijn vader, een groothandel in schoenen, wat ging automatiseren. Ronald, toen nog bezig met zijn studie, zag dat dit project naadloos aansloot bij zijn studie, en nam het project op zich. Dit project was slechts het begin, of zoals hij zelf zegt: ‘het topje van de ijsberg’ en pakte uit tot zijn eigen onderneming. 

Inmiddels is hij al heel wat jaren eigenaar van AddConsult, als kloppend hart van het bedrijf. Een ‘manusje van alles’ die niet alleen zijn team aanstuurt, maar ook actief meewerkt. ‘Wat het bedrijf mooi maakt, is dat we als het ware een kijkje mogen nemen in de keuken bij bedrijven om te zien hoe zij hun processen organiseren, en hoe wij die als AddConsult kunnen met automatisering verbeteren. Dat is heel gaaf, en geeft onze medewerkers ook de drive om hiermee aan de slag te gaan,’ aldus Ronald. 

Met een focus op fashion-groothandels, heeft hij een schat aan ervaring en passie voor nieuwe technologieën, waaronder kunstmatige intelligentie en machine learning.

Hij fungeert als een bruggenbouwer tussen technologie en de behoeften van zijn klant, waardoor hij niet alleen systemen integreert, maar ook bedrijven helpt hun visie te vertalen naar een efficiënte en geoptimaliseerde operationele oplossing.

“Door de soepele samenwerking en persoonlijke benadering, waardoor we meer als partners van elkaar voelen, is Floryn meer dan alleen een financierder.”

Ronald Rensen, oprichter van AddConsult
Addconsult3
Addconsult4

Financiering om groei te kunnen verwezenlijken

De plannen van Ronald zijn duidelijk: de focus blijven houden op het leveren van hoogwaardig werk. Dit maakt hij mogelijk door nieuwe technologieën te omarmen en te blijven anticiperen op ontwikkelingen in de branche. De ambitie van AddConsult reikt verder dan alleen succes op zakelijk gebied. Ze zien technologie als een manier om maatschappelijke impact te creëren en de logistieke sector duurzamer te maken. Ronald wil hier met AddConsult een positieve bijdrage aan leveren, door zich actief in te zetten voor groene oplossingen en innovaties.

Een les die Ronald heeft voor andere ondernemers, is dat je dicht bij jezelf moet blijven. Hij vertelt: ‘Als je ergens in gelooft, ga er dan ook voor en laat je niet door anderen van je stuk brengen. Blijf scherp of wat er gebeurt in je organisatie en op de financiën, blijf eager om te leren. Dat levert ook een belangrijke bijdrage aan de groei en ontwikkeling van jezelf en van je bedrijf. En het vooral leuk blijven vinden!’

Addconsult2

Doe de vrijblijvende Quickscan

Het verhaal van AddConsult is een van de vele succesverhalen binnen Floryn. Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor een financiering? Doe dan onze Quickscan. Zo kom je er binnen twee minuten achter of je in aanmerking komt voor een zakelijke financiering en welke vorm het beste bij je past. Benieuwd naar nog meer succesverhalen? Je leest ze hieronder!

Doe de Quickscan

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf?

Doe dan de Quickscan en kom erachter of je in aanmerking komt.