Geschreven door Redactie Floryn
leestijd 7 min

Printhuys: meesterwerk in print- en drukwerk, gedreven door kleinschaligheid en kwaliteit

printhuys-case-study-floryn-1

Deze maand in de schijnwerpers: Printhuys. Meer dan 6 jaar geleden is eigenaar Jos Notenboom gestart met zijn onderneming. Printhuys is geen gewone drukkerij: ze drukken en printen immers niet zelf! Ze fungeren als tussenpersoon tussen de klant en de drukkerij die perfect past bij de aanvraag van de klant. Dat is de kracht van het bedrijf. We nemen je mee in het inspirerende verhaal van Jos, de drijvende kracht achter Printhuys.

Van grafische passie tot Printhuys

Voordat Jos zijn reis als eigenaar van Printhuys startte, had hij al een schat een grafische kennis opgedaan tijdens zijn werk als accountmanager bij diverse drukkerijen. Deze ervaring vormde het fundament voor zijn eigen onderneming, waar hij zijn eigen draai gaf aan de fijne kneepjes van het vak, en dat pakte succesvol uit!

Printhuys is geen gewone drukkerij, maar eerder een vertrouwde tussenpersoon. Het bedrijf onderscheidt zich door de unieke benadering van print- en drukwerk. Elke aanvraag wordt zorgvuldig bekeken. Door te kijken naar kwaliteit, snelheid en prijs wordt een ideale match gevonden. En dan draait het niet enkel om het drukken van brochures en flyers, maar ook indrukwekkende displays, verpakkingen en meer promotiemateriaal.

 

“Het is fijn om wat reserves achter de hand te hebben indien nodig. Zo kunnen we mooie kansen snel pakken!”

Jos Notenboom, oprichter van Printhuys
printhuys-case-study-floryn-2


De onmisbare schakel in print- en drukwerk

Met een klantenbestand van meer dan 300 klanten in Nederland en zeven andere Europese landen bedient Printhuys een breed scala aan sectoren, variërend van retail, non-profit en goede doelen, tot aan kwekerijen en tuincentra. Die labels die je vindt aan de planten die je koopt? Juist, die worden verzorgd door Printhuys. Bovendien gaan ze ook regelmatig aan de slag voor grote klanten als Dr. Oetker, Basic Fit en Primera. 

Jos vertelt: “Op verjaardagen denkt de een dat je drukker bent, de ander denkt dat je een reclamebureau bent. In werkelijkheid bieden we een allesomvattende service die klanten volledig ontzorgt en alles uit handen neemt. ”Jos begon het bedrijf in 2017 vanuit huis, maar opende al snel zijn eerste kantoor om klanten te kunnen ontvangen. Inmiddels zijn ze wat verhuizingen verder en doorgegroeid naar de vestiging waar ze vandaag de dag te vinden zijn. Ook het team van Printhuys is gegroeid: samen met inmiddels vier collega’s vormt hij een goed geoliede machine. Uitgroeien tot een groot bedrijf? Dat wil Jos niet. Hij geniet er namelijk nog veel te veel van om fijn te kunnen samenwerken met zijn collega’s en op zoek te gaan naar de best passende oplossingen voor alle mooie klanten die ze hebben. 

Waardering, flexibiliteit en zekerheid

Bij Printhuys worden alle opdrachten zelf gefinancierd, waarbij klanten pas achteraf betalen. De groei van het bedrijf ging echter sneller dan verwacht, en daarom had Printhuys behoefte aan groeikapitaal om hun leveranciers snel te kunnen betalen. De keuze viel op Floryn vanwege de gedeelde waarden en de prettige communicatie met het Floryn-team en de commitment die Jos voelde vanuit Floryn. Het flexibele krediet dat Floryn bood, bleek heel waardevol voor Printhuys. Jos vertelt: “Het kapitaal hebben we op dit moment niet per se nodig, maar het is fijn om wat reserves achter de hand te hebben indien nodig. Zo kunnen we mooie kansen snel pakken!”

De toekomst van Printhuys

Als Jos naar de toekomst kijkt, wil hij het bedrijf nog enigszins laten groeien, maar niet te veel. Kleinschaligheid is een kernwaarde die hij wil behouden. Zijn advies aan andere ondernemers en starters is om te beseffen dat zelfs als je denkt dat je alles onder controle hebt, er altijd onverwachte wendingen kunnen plaatsvinden. Elke dag is een leermoment. Het verhaal van Jos Notenboom en Printhuys laat zien dat kleinschaligheid, kwaliteit en een toegewijd team de sleutels kunnen zijn tot succes in de wereld van print- en drukwerk.

Doe de vrijblijvende Quickscan

Het verhaal van Printhuys is een van de vele succesverhalen binnen Floryn. Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor een financiering? Doe dan onze Quickscan. Zo kom je er binnen twee minuten achter of je in aanmerking komt voor een zakelijke financiering en welke vorm het beste bij je past.

Doe de Quickscan

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf?

Doe dan de Quickscan en kom erachter of je in aanmerking komt.