Geschreven door Redactie Floryn
leestijd 6 min

Push & Pull: de community in de krachtsport die verbindt en inspireert

pushpullgroningen2

Fitness-fanaten Rink Dubblinga en Laurens Groeneveld zijn goed op weg om dé community voor sporters te creëren met hun gym in het mooie Groningen, onder de naam Push & Pull Fitness. We spraken ze over hun verhaal, visie en toekomstplannen. Welke stappen hebben deze jonge ondernemers genomen?

Op het voetbalveld leerden de jonge Rink en Laurens elkaar kennen, en groeiden samen op. Na wat jaren voetbal en skateboarden op hoger niveau, zijn de twee letterlijk ‘doorgegroeid’ in de krachtsport. Rink vertelt: ‘Krachtsport helpt bij het verbeteren van je sportprestaties, en dat is waar Laurens en ik onze passie hebben ontwikkeld.’ 

Van huiskamer tot groeiend bedrijf

Een ding was zeker: ondernemer worden. Die droom werd werkelijkheid, want 5 jaar geleden startte Push & Pull Fitness. In een huiskamer van 40 m2 werd personal training aangeboden. Al binnen een half jaar groeide de vraag en was verhuizen nodig. Dit keer naar een locatie van 200 m2. Hier hebben ze veel ervaring opgedaan, met onder andere een bedrijfspand, leveranciers, en alles wat daarbij kwam kijken.

De volgende stap werd snel gemaakt: een pand op een A-locatie in Groningen van maar liefst 550 m2, gevuld met de beste apparatuur. ‘We zitten hier nu bijna 3 jaar en tellen inmiddels 650 leden, die we bijna allemaal bij naam kennen,’ vertelt Rink.

“Door de prettige workflow en het fijne persoonlijke contact was de keuze voor Floryn snel gemaakt.”

Rink Dubblinga, mede-eigenaar Push & Pull Fitness Groningen
pushpullgym


Een community voor alle type sporters

Of je nu voetballer bent, zwemmer, ijshockeyer of begint met sporten, bij Push & Pull voel je je welkom. Vanuit Push & Pull worden er evenementen georganiseerd zoals open gymdagen inclusief cocktails van pre-workout en shotjes met eiwitshake. Ook worden er wedstrijden powerliften en street lifting georganiseerd, en zijn er workshops om leden met elkaar te verbinden. Dit alles draagt bij aan de community waar de sportschool om bekend staat.

Zekerheid achter de hand hebben

‘In het verleden hebben we geleerd dat je verder moet kijken dan je neus lang is,’ begint Rink. ‘Laatst stonden we op het punt om een enorme groei te kunnen maken. Hier hadden we binnen een aantal weken zekerheid voor nodig, op financieel gebied. Samenwerken met een bank werkt dan niet, want dat duurt veel te lang. Na wat rond gespeurd te hebben op internet, kwamen we uit bij Floryn. Het proces voor het benodigde kapitaal verliep zo soepel en snel, dat we nu het gevoel van rust en flexibiliteit hebben bij het nemen van investeringsbelissingen zonder direct ons eigen geld te hoeven gebruiken. Door de prettige workflow en het fijne persoonlijke contact was de keuze voor Floryn snel gemaakt.’ 

pushpulltraining


De toekomst van Push & Pull

De visie van Rink en Laurens reikt verder dan de huidige locatie van Push & Pull. Door de beschikbaarheid van Floryn voor financiering is er de mogelijkheid om snel te reageren/handelen op kansen die ontstaan. De heren streven ernaar om de club te verankeren in de Nederlandse krachtsport, met de beste apparatuur en een mooie community. Daarnaast bestaat de ambitie om andere jonge ondernemers met een passie voor krachtsport te helpen met het opzetten van hun eigen bedrijf. De heren geven aan dat het belangrijk is om verder te kijken dan enkel traditionele financieringsmogelijkheden, zoals Floryn, om groei mogelijk te maken zonder de liquiditeit van het bedrijf aan te tasten. 

Doe de vrijblijvende Quickscan

Het verhaal van Push & Pull is een van de vele succesverhalen binnen Floryn. Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor een financiering? Doe dan onze Quickscan. Zo kom je er binnen twee minuten achter of je in aanmerking komt voor een zakelijke financiering en welke vorm het beste bij je past.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf?

Doe dan de Quickscan en kom erachter of je in aanmerking komt.