Geschreven door Redactie Floryn
leestijd 8 min

Remcool: innovatief koelen en verwarmen met een persoonlijk tintje

remcool-floryn-case-study-2

Wanneer je in het pittoreske Joure bent, kun je niet om hem heen. Vraag in het noorden van Nederland naar een specialist in airconditioning, en ze zeggen allemaal: ‘Remcool!’ Onder leiding van de gedreven Remco Rienstra is het bedrijf uitgegroeid tot een betrouwbare speler in de branche, waar innovatie en comfort samenkomen. Ontdek hoe Remcool niet alleen inspeelt op de behoeften van vandaag, maar ook de duurzame toekomst omarmt. 

'Van je hobby je werk maken'

Remcool, gevestigd in het hoge noorden, startte drie jaar geleden als een bedrijf dat zich specialiseert in het plaatsen van mobiele airconditioning. Wat begon als hobby van oprichter Remco Rienstra groeide al snel uit tot een bloeiende onderneming, die ruim 60 airco’s per maand installeert. Inmiddels is Remcool niet alleen bekend bij particulieren, maar ook bedrijven en winkels kloppen bij Remcool aan voor installaties van airconditioning en verwarming. Remco vertelt: ‘Vooral het laatste jaar zijn de aanvragen van verwarmingsoplossingen flink gestegen, mede door de stijgende gasprijzen.’

“In tegenstelling tot traditionele banken, die zich voornamelijk richten op cijfers, kijkt Floryn naar de ondernemer zelf.”

Remco Rienstra, oprichter van Remcool
remcool-remco-rienstra-floryn
remcool-case-study-floryn-joure

De drijvende kracht achter Remcool

Slechts een paar jaar geleden, toen Remco nog werkzaam was als transportmanager, was daar ook de interesse in airco’s. De eerste aanvragen van klanten liepen binnen, en binnen no-time stond zijn garage vol met mobiele airco’s. In de weekenden was het een drukke bedoeling bij zijn woning. Er was veel meer vraag dan verwacht, en dat vond Remco bijzonder om te zien. Dat inspireerde hem om zijn eigen onderneming op te zetten en zijn aanbod verder uit te breiden.

Hij vervult binnen zijn onderneming een sleutelrol als spin in het web. Dagelijks vult hij zijn dagen met het aansturen van een team van 11 installateurs en het beheren van twee vestigingen. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor inkoop, relatiebeheer en het maken van planningen. Binnen Remcool hecht hij veel waarde aan teambonding en beloont zijn team regelmatig met kleine attenties of gezellige uitjes. Hij vertelt: ‘Als je goed je best doet, dan beloont zich dat vanzelf, en dat maakt het hebben van je eigen onderneming alleen maar leuker! Ook je medewerkers zullen dat merken, en daar wordt de hele onderneming positiever van!’

Een frisse blik op financiering

De groei van Remcool bracht uitdagingen met zich mee, voornamelijk op het gebied van financiële investeringen. Terwijl mond-tot-mondreclame het bedrijf op de kaart zette, waren er investeringen nodig om de groei te ondersteunen, waaronder een recente upgrade van de showroom. Hier komt Floryn in beeld. Via een zakelijke connectie komt Remco bij Floryn terecht. Hij vertelt: ‘In tegenstelling tot traditionele banken, die zich voornamelijk richten op cijfers, kijkt Floryn naar de ondernemer zelf. Het persoonlijke contact met de medewerkers maakt het proces nog aangenamer.’

remcool-showroom

Duurzaamheid als drijfveer voor de toekomst

Remcool kijkt niet alleen naar het heden maar ook naar de toekomst, met een sterke focus op duurzaamheid. De toekomstplannen bestaan uit verduurzaming en bewustwording over alternatieve verwarmingsmethoden, zoals warmtepompen. Wanneer je hem vraagt naar tips voor andere (startende) ondernemers is hij duidelijk in zijn visie. Zo benadrukt hij het belang van passie, zekerheid en eerlijkheid. Hij moedigt anderen aan om met volle zekerheid in hun onderneming te stappen. ‘Toewijding en eerlijkheid brengen niet alleen persoonlijk succes met zich mee, maar dragen ook bij aan een positieve bedrijfscultuur,’ aldus Remco.

Doe de vrijblijvende Quickscan

Het verhaal van Remcool is een van de vele succesverhalen binnen Floryn. Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor een financiering? Doe dan onze Quickscan. Zo kom je er binnen twee minuten achter of je in aanmerking komt voor een zakelijke financiering en welke vorm het beste bij je past. Benieuwd naar nog meer succesverhalen? Je leest ze hieronder!

Doe de Quickscan

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf?

Doe dan de Quickscan en kom erachter of je in aanmerking komt.