LIFFIN creëert een unieke slaapbeleving overal waar mensen op zoek zijn naar ontspanning. Denk aan (sport)evenementen en duurzame tiny houses op vakantieparken. Iedere accommodatie heeft een eigen en innovatief design. Lees alles over hoe zij hun groeiambities realiseren en hun plannen voor de toekomst. 

Geschreven door Redactie Floryn
leestijd 5 min

Toegang tot volledige supply chain zorgde voor unieke slaapbelevingen door LIFFIN

Benjamin Besselsen bij één van de Diamond Suites

LIFFIN creëert een unieke slaapbeleving overal waar mensen op zoek zijn naar ontspanning. Van tenten op evenementen als Tomorrowland en Formule 1 tot  duurzame tiny houses op vakantieparken. Iedere accommodatie heeft een eigen en innovatief design. Het recreëren van de toekomst noemen we dat.

Van grondstof tot eindgebruiker

LIFFIN is in 2018 opgericht door Benjamin Besselsen die op dat moment nog in Hong Kong woonde. “Ik had daar een bedrijf wat producties begeleidde in verschillende productgroepen. Eén daarvan was een productgroep met camping gerelateerde artikelen die we aan festivals en sportevenementen leverde in Europa en Amerika. In 2018 ontstond de mogelijkheid om direct aan de eindklant (de festivals) te gaan leveren en dus de volledige supply chain in handen te krijgen, van grondstof tot eindgebruiker. Samen met enkele enthousiaste mensen uit de branche heb ik deze kans gepakt.” vertelt Besselsen.

liggend_liffin_04

Een financiering die aansluit op de ambities

LIFFIN bestond nog maar net en er was geen track record die de ambitie van het bedrijf kon onderbouwen. Daarnaast woonde Benjamin nog in Hong Kong en was de holding een Hong Kong Ltd. Ga dan maar eens op zoek naar een zakelijke financiering om je onderneming mee uit te bouwen. “We moesten op zoek naar een partij die wél een krediet beschikbaar wilde stellen en vertrouwen had in onze ambities. Floryn ging hierin mee en gaf het vertrouwen in onze business en het team.”

"Floryn gaf vertrouwen in onze business en het team."

Benjamin Besselsen, Founder

Dat stelde Besselsen gerust. Geen zoektocht naar een additionele private investeerder die een deel equity zou verlangen, maar een zakelijk krediet om vooruit te kunnen. “In Floryn vond ik een frisse en jonge organisatie die snel schakelt. Jullie kijken mee naar hoe je ambities kunt realiseren, in tegenstelling tot verschillende banken die vooral kijken naar waarom een businessplan niet zou slagen. De wil om samen te werken was er in dit geval van beide kanten. Dat werkt prettig! Deze ervaring had ik in deze fase van mijn onderneming nog niet eerder gehad bij de bank.”

staande_liffin_03
staande_liffin_04

Een lege agenda stimuleerde creativiteit

2018 en 2019 waren tropenjaren voor Benjamin en zijn team. Deze jaren gebruikten ze om een gevestigde naam te krijgen in de branche en meerjarige overeenkomsten af te sluiten met grote partners. Daarna sloeg de pandemie in als een bom. “Onze agenda werd in één klap leeg geveegd. We hebben meteen de koppen bij elkaar gestoken om te kijken wat we nog wél konden doen. Inspelende op de beperking van het reizen ontstonden er in drie maanden tijd een tiental pop-up campings door heel Nederland en België. Daarnaast hebben we met de financiering van Floryn ons concept Diamond Suite doorontwikkeld tot een innovatief tiny house. Met wat aanpassingen was dit concept al snel klaar om op te schalen.”

"Op dit moment leveren we zo’n 3 tot 6 Diamond Suites per week uit!"

- Benjamin Besselsen, Founder

Om aan de verschillende behoeften van klanten te voldoen, probeert LIFFIN hun accommodaties zo slim mogelijk te ontwerpen. “We leveren onze tiny houses nu van 20 tot 40 m2 en in deze maatvoering hebben we tientallen variaties. Daarnaast zullen we samen met een aantal partners tijdens de Floriade 2022 een “Tiny House van de Toekomst” presenteren. Innovatie zit in ons DNA!”

liggend_liffin_03

Innoveren zit in het DNA

De komende jaren blijft Benjamin vooral druk met het ontwikkelen van nieuwe en unieke concepten in de markt. “We werken samen met de grootste festivals, sportevenementen en recreatieparken. Zij zijn altijd op zoek naar nieuwe accommodaties en belevingen. Daarnaast werken we nauw samen met architecten en ontwikkelaars die hun ideeën maar al te graag tot leven zien komen.”

"Wij willen die connectie zijn die partijen aan elkaar koppelt, maar waarbij wij de realisatie doen."

- Benjamin Besselsen, Founder

Het belangrijkste om dit voor elkaar te krijgen is het team. “Op mijn team moet ik kunnen bouwen. Dat zijn medewerkers, maar ook ZZP’ers die je vertrouwt en enorm goed zijn in hun vak. Daarnaast moet je goede afspraken maken met leveranciers en afnemers. Wanneer je dit op orde hebt, kun je alles aan!”