Geschreven door Redactie Floryn
leestijd 9 min

Unbound XR: van prestigeproject tot koploper in Extended Reality

unbound-xr-header

Ken je dat verhaal waarin een prestigeproject uiteindelijk uitgroeit tot je grootste onderneming? Unbound XR is daar een perfect voorbeeld van! Het verhaal van Unbound XR zet de wereld van virtual reality op zijn kop. Opgericht door Remco de Jong groeide dit uit tot een toonaangevend bedrijf in de XR-industrie. Lees meer over het ontstaan van Unbound XR, van een eenvoudig idee tot een bedrijf dat klaar staat om de manier waarop we denken over Extended Reality te veranderen.

Extended Reality (XR) is een verzamelnaam waaronder Virtual Reality, Mixed Reality en Augmented Reality vallen.

Een 'zijproject' verandert de XR-wereld 

In 2017 begon Remco de Jong met Unbound XR. Dit experiment begon als een ‘project ernaast’ van zijn webshop-ontwikkelbureau, wat hij al langer heeft. Het idee ontstond door een mix van nieuwsgierigheid, de wil om zelf te ervaren wat zijn webshop klanten ook ervaren en om zijn klanten een voorbeeld te geven van wat mogelijk is. Dit prestigeproject, gestart door een van zijn developers, groeide snel van een experimentele webshop naar wat nu zijn grootste onderneming is. 

Unbound XR, een bedrijf dat gespecialiseerd is in virtual reality hardware, zat qua timing perfect. Precies op het juiste moment speelden zij in op de vraag vanuit de maatschappij, bedrijven en de overheid. De aanpak is logisch: ideeën en behoeften van klanten worden omgezet in concrete oplossingen. Dat levert ze een goede positie op in de markt.

Samenwerkingen met grote instanties

Met klanten als KLM Air France, overheidsinstanties, universiteiten en gezondheidsorganisaties, staat Unbound XR klaar met Extended Reality technologieën voor training en simulatie voor die betreffende doeleinden. Deze successen zijn mede te danken aan de samenwerking met softwarebedrijven, waarmee Unbound XR partnerships heeft om innovatieve software voor hun hardware te ontwikkelen. 

Remco staat aan het hoofd van Unbound XR. Met zijn achtergrond in e-commerce, heeft het bedrijf een indrukwekkende groei doorgemaakt. Van een bescheiden begin met slechts één developer tot een team van 20 professionals. Daarnaast beschikt het bedrijf over een showroom, aangezien het testen van de producten cruciaal is. Immers hebben veel bedrijven nog maar weinig affiniteit in de virtual reality wereld.

“ De samenwerking verloop heel soepel, kordaat en to the point. Tijdens iedere stap in de weg word je op de hoogte gehouden. ”

Remco de Jong, oprichter van Unbound XR
unbound-xr-


Een partnership dat groei versnelt

De samenwerking met Floryn werd cruciaal toen Unbound XR haar diensten uitbreidde naar grotere klanten met bijbehorende grotere budgetten. Hier bood het Factoring product de perfecte oplossing voor de uitdagingen in cashflow die ontstonden door langere betalingstermijnen van facturen. Remco vertelt: “De samenwerking verloopt heel soepel, kordaat en to the point. Tijdens iedere stap in de weg word je op de hoogte gehouden. Je zit niet weken met elkaar in een traject, maar je bent snel op de hoogte van je financiering.”

Visie op de toekomst

De toekomstplannen van Unbound XR zijn helder: ernaar streven om een leidende rol te blijven spelen in de virtual reality industrie, met de overtuiging dat Extended Reality brillen net zo gewoon worden als de laptops en smartphones die we nu gebruiken.

Remco heeft een waardevolle les voor andere ondernemers: “Loop niet te hard op de zaken vooruit. Probeer je uitbreidingsplannen altijd af te meten aan wat de markt wil en hoe tevreden de klant al met je is. Als je je klantbehoefte goed in de gaten blijft houden kun je daar op inspelen. Denk ook goed na over de financiële kant van je bedrijf en schakel op tijd zodat dit geen beperking kan gaan vormen voor de groei die je voor ogen hebt.”

Doe de vrijblijvende Quickscan

Het verhaal van Unbound XR is een van de vele succesverhalen binnen Floryn. Benieuwd naar nog meer succesverhalen? Je leest ze hieronder! Wil je weten of je in aanmerking komt voor een financiering? Doe dan onze Quickscan. Zo kom je er binnen twee minuten achter of je in aanmerking komt voor een zakelijke financiering en welke vorm het beste bij je past. 

Geld lenen zonder gedoe? Doe direct je aanvraag.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf?

Doe dan de Quickscan en kom erachter of je in aanmerking komt.