Geschreven door Redactie Floryn
leestijd 8 min

Zzapps: van Google reseller tot innovatieve software en support in het MKB

zzapps-floryn

I

In de dynamische wereld van technologie en ondernemerschap is Zzapps een opmerkelijke verschijning. Opgericht door Riël Notermans en zijn voormalige compagnon, heeft dit bedrijf zich ontwikkeld tot een belangrijke speler in de Google Workspace arena, met de focus op het midden- en kleinbedrijf (MKB) in Nederland. We spraken Riël over de reis van Zzapps.

Over Zzapps

Met een team van 11 mensen is Zzapps een bedrijf dat haar wortels vindt in de wereld van Google Workspace. Zzapps is zo’n 13 jaar geleden gestart voor de zzp’er, als Google Workspace-apps reseller, waar tevens ook de naam 'Zzapps’ van afkomstig is. Google Workspace heette toen nog Google Apps, en zo is ‘Zzapps’ ontstaan. Al snel breidde ze uit naar MKB, en momenteel bedienen ze 500 klanten.

Hun diensten variëren van installatie en training tot het aanpassen van instellingen en het ontwikkelen van maatwerksoftware, allemaal gericht op het optimaliseren van de Google Workspace ervaring voor hun klanten. De toegevoegde waarde van Zzapps ligt niet alleen in het verkopen van licenties, maar vooral in de uitgebreide service en ondersteuning die ze bieden.

Dagelijks is Riël voornamelijk bezig met het sturen van de afdelingen en zorgt hij voor het reilen en zeilen binnen Zzapps. Met zijn technische achtergrond heeft hij in de afgelopen jaren veel meegewerkt bij de Development binnen het bedrijf. “De klant moet geholpen worden door de service die wij bieden. Deze ondersteuning is hier namelijk van groot belang, en dat moet op een goede manier gebeuren.”

Een bedrijf waar collega’s op hun plek zitten en plezier hebben in hun werk, dat is het belangrijkste voor Riël. Zo zijn er onbeperkt vakantiedagen, kan er hybride gewerkt worden, er wordt samen gesport met een personal trainer, en dat zorgt voor een goede cultuur binnen het bedrijf.

“ Deze samenwerking stelt ons in staat om te groeien en de dienstverlening verder te ontwikkelen. Zo kunnen we krediet opnemen wanneer het nodig is. Het hebben van die buffer is heel fijn! ”

Riël Notermans, oprichter van Zzapps
zzapps-floryn-2
zzapps-floryn-1

Een mooie sprong voorwaarts

De keuze voor Floryn als financiële partner was een strategische zet voor Zzapps. Toen Riël een verdere ontwikkeling wilde doormaken op het gebied van Development, en het volledige eigenaarschap wilde overnemen na het vertrek van een compagnon, bleek Floryn de ideale partner. “De flexibiliteit van het zakelijk krediet van Floryn en de gebruiksvriendelijkheid van de app en website waren doorslaggevend. Deze samenwerking stelt ons in staat om te groeien en de dienstverlening verder te ontwikkelen. Zo kunnen we krediet opnemen wanneer het nodig is. Het hebben van die buffer is heel fijn!”

Richting de toekomst

Kijkend naar de toekomst, richt Zzapps zich op het benutten van de kracht van AI en het verkennen van commerciële mogelijkheden. Het doel is om klanten in het MKB te ondersteunen met de nieuwste tools van Google, waardoor zij hun bedrijfsvoering kunnen verbeteren. Daarnaast blijven zij zich richten op groei, zowel in klantenbestand als in de ontwikkeling van hun diensten. Mooie plannen dus!

zzapps-floryn-3

Risico nemen om te groeien

Op de vraag of Riël nog lessen heeft voor andere (startende) ondernemer, benadrukt hij het belang van het nemen van risico's en het vertrouwen hebben in eigen beslissingen. Zijn advies aan andere ondernemers: twijfel niet te lang over de stappen die je wilt zetten. Durf in het diepe te springen, want zonder een beetje risico is groei en succes moeilijk te bereiken. Deze filosofie heeft Zzapps gevormd tot wat het vandaag is: een bedrijf dat niet alleen technologische oplossingen biedt, maar ook een inspiratiebron is voor ondernemerschap en innovatie.

Doe de vrijblijvende Quickscan

Het verhaal van Zzapps is een van de vele succesverhalen binnen Floryn. Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor een financiering? Doe dan onze Quickscan. Zo kom je er binnen twee minuten achter of je in aanmerking komt voor een zakelijke financiering en welke vorm het beste bij je past. Benieuwd naar nog meer succesverhalen? Je leest ze hieronder!

Doe de Quickscan

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf?

Doe dan de Quickscan en kom erachter of je in aanmerking komt.