Alternatieve bankfinanciering? Floryn en Credion slaan de handen ineen

floryn-banner-11

Groeibedrijven kunnen lang niet altijd terecht bij hun eigen bank. Credion en Floryn werken daarom samen om kansrijke ondernemingen de juiste financiering te bieden. We spreken erover met Jitske Boerkamp, adviseur bij Credion.

Wanneer een ondernemer bij Credion aanklopt voor financiering, heeft de onderneming ruim honderd financieringspartijen om naar te verwijzen. Wanneer het gaat over het verlenen van krediet, blijft Floryn vaak de juiste match. Adviseur Jitske is erg tevreden over haar samenwerking met Floryn. “Mijn collega bij Credion had al een aantal keren fijn samengewerkt met Floryn. Hij gaf al bij de aanvraag aan dat Floryn wel goed zou kunnen passen,” vertelt ze.

“Ze bieden namelijk een completer alternatief voor bankfinanciering. Er zijn veel factoringpartijen op de markt waar maar weinig onderscheid tussen is. Floryn biedt juist kredieten en leningen, dat maakt ze echt onderscheidend. Een ander groot pluspunt is dat Floryn, door hun technologie, veel sneller schakelt dan banken Daarom zou ik sneller bij ze terugkomen.”

Een voorbeeld uit de praktijk

Floryn richt zich vooral op bedrijven met een mooie groeiambitie voor de toekomst. Onlangs kwam er een klant bij Credion die hier erg goed bij past. Jitske vertelt: “De ondernemer was naar ons doorverwezen door de huisbankier. Hij was ontzettend innovatief bezig en had ideeën voor twee, maar vanwege twee slechtere jaren kon hij geen financiering krijgen.” 

Daar liet hij het niet bij zitten, hij had de financiering namelijk nodig om investeringen te doen voor zijn bedrijf. Hij besloot daarom aan te kloppen bij Credion voor alternatieve financiering. “De ondernemer wilde graag een nieuwe machine importeren uit China, om zo efficiënter te kunnen werken”, vertelt Jitske. “Ook wilde hij voor nieuwe producten materiaal in bulk inkopen, maar de kosten gingen ver voor de baten uit.”

Jitske zag direct dat het bedrijf veel potentie had, de verwachtingen voor 2021 waren goed. Daarom besloot ze op zoek te gaan naar passende financiering voor het bedrijf. “Factoring was in dit geval niet passend, de debiteuren betaalden namelijk al op tijd. Ook ontdekte ik dat het bedrijf een flexibele financieringsbehoefte had, met een krediet dat klaar staat als het nodig is. Toen kwam ik al heel snel bij Floryn uit.”

Eenvoudige aanvraag en korte doorlooptijd

Credion vraagt de financiering via een eigen portaal aan bij Floryn. “Het proces is heel rechttoe rechtaan”, vindt Jitske. “Je hoeft geen kredietrapporten aan te leveren, alleen transactiedata en wat aanvullende gegevens. Bij een gewone bank gaat dat natuurlijk een stuk minder makkelijk.” Door de geavanceerde kredietbeoordeling technologie van Floryn krijg je als ondernemer standaard binnen 24 uur uitsluitsel over hoeveel financiering je kunt krijgen. Zo weet je snel waar je aan toe bent.

Jitske heeft deze snelheid als heel positief ervaren: “Ron van Vliet, mijn contactpersoon bij Floryn, reageerde elke keer dezelfde dag nog, waardoor we snel konden schakelen. Er was dus een super korte doorlooptijd. Hij mailde me ook snel na de aanvraag dat het er in eerst instantie goed uitzag, dat geeft vertrouwen.”

Een fijne ervaring voor ondernemers

De ondernemer uit het voorbeeld was ook erg te spreken over deze snelle procedure. Deze manier van werken verschilt dag en nacht met wat hij ervaren had bij zijn eigen bank. “Hij dacht zelf dat het een erg lastig verhaal zou worden omdat de bank niet enthousiast was. Toen bij Floryn al heel snel bleek dat wat er allemaal mogelijk was, was hij erg opgelucht.”

Het mooie van Floryn vindt Jitske dat er ondanks de snelle doorlooptijd veel aandacht is voor de ondernemer zelf. “Voor de klant krijgen we een mooi bijlage meegestuurd waarin het voorstel verwerkt is. Hierin wordt ook duidelijk uitgelegd hoe het proces verder verloopt, hoe je geld kunt opnemen en hoe het weer wordt geïncasseerd. Het is namelijk echt anders dan bij de bank.”