Geschreven door Redactie Floryn
leestijd 3 min

Financieren op basis van online bankafschriften: zo werkt dat!

Ontwerp zonder titel (93)

Bij Floryn financieren we op basis van digitale bankafschriften. Financieren van de toekomst noemen we dat! Wij werken niet met jaarrekeningen en/of stapels papierwerk zoals ze dat bij verschillende banken wel doen. Hoe dat werkt? We vertellen het in dit blog. 

Kijkend naar de toekomst

Floryn staat voor het waarmaken van ambities van ondernemers. Hierbij kijken we naar het heden en de toekomst, wij hebben dus weinig aan jaarrekeningen uit het verre verleden. Het actuele bank beeld is leidend en deze brengen we in beeld door de bankafschriften van jouw klant te analyseren.

Door de bankafschriften van de onderneming in te dienen bij Floryn krijgen we binnen no-time verschillende data in ons systeem binnen. Het indienen gaat gemakkelijk door de PDF bestanden van jouw klant te uploaden. Door middel van onze data- en risicomodellen die we loslaten op deze data, kunnen we snel een passend aanbod doen aan de ondernemer. Deze data- en risicomodellen worden dagelijks verbeterd door middel van machine learning en artificial intelligence. Zo wordt ons aanbod iedere dag een beetje beter!

Een gezonde onderneming

Vanuit de data die we zien kunnen we niet alleen een passend aanbod doen, maar krijgen we ook direct inzicht in de financiële gezondheid van de onderneming. We krijgen onder andere inzicht in de cashflow, omzet, debiteuren en crediteuren. Dit zijn enkele belangrijke peilers wanneer het gaat om de kredietwaardigheid van jouw klant. Als partner van Floryn kun je deze gegevens altijd inzien via het Financieel Dashboard. Het dashboard biedt je als partner vele voordelen. Zo ben je minder tijd kwijt aan het analyseren van jaarrekeningen en heb je vlot een helder advies voor jouw klant. Begrijpelijk en efficiënt voor jou én de ondernemer!

Ontwerp zonder titel (72) 

Een financiering voor jonge ondernemingen

Doordat Floryn niet teveel waarde hecht aan jaarrekeningen en data uit het verleden, maken wij het voor jonge ondernemingen gemakkelijker om aan een financiering te komen. Wanneer een onderneming minimaal zes maanden staat ingeschreven bij de KVK en een minimale omzet van 10.000 euro per maand heeft kunnen wij al onderzoeken of we jouw klant een passende financiering kunnen bieden.

Meer weten over hoe wij financieringen aanbieden aan de hand van bankafschriften? Of heb je interesse in een demo van ons Financieel Dashboard? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers. Ze helpen je graag verder!

Ontdek wat wij voor jouw klant kunnen betekenen!

Dien vrijblijvend een online aanvraag in of neem contact op met een van onze medewerkers.