Floryn geselecteerd voor Techleap.nl Rise, de springplank voor potentiële Nederlandse unicorns

floryn-banner-11

Floryn doet mee met de eerste editie van Techleap.nl Rise. Met dit ambitieuze programma zetten Techleap.nl en topondernemers als Pieter van der Does (Adyen), Ali Niknam (bunq), Steven Schuurman (Elastic), Chris Hall (Bynder), Michiel Muller (Picnic) en Gillian Tans (Booking.com) zich in om de meest veelbelovende scale-ups van Nederland sneller internationaal te laten groeien. 

Als onderdeel van het programma worden founders in groepen van tien tot vijftien deelnemers aangespoord om van elkaar te leren over de uitdagingen van het opschalen van een bedrijf. Zij krijgen daarbij ondersteuning en feedback van Nederlandse topondernemers die hun eigen inzichten en geleerde lessen delen met de nieuwe lichting veelbelovende scale-ups.

Ambitie

Het doel van Techleap.nl Rise is om de opkomst en ontwikkeling van wereldkampioenen in de technologiesector te ondersteunen, minder afhankelijk te worden van technologische oplossingen uit andere landen en een klimaat te creëren waarin twee unicorns per jaar kunnen ‘opstijgen’. Dit zijn scale-ups met een waarde van meer dan 1 miljard dollar, of bedrijven die meer dan 100 miljoen euro in één keer hebben opgehaald. De inzichten uit het programma worden ook gedeeld om het tech-ecosysteem in Nederland verder te verbeteren en knelpunten en oplossingen te definiëren voor de groei-uitdagingen van scale-ups.

Hoge eisen aan deelnemers

De criteria om mee te doen zijn streng. Een scale-up komt in aanmerking voor het programma als ze aan de volgende criteria voldoen: op dit moment wordt €10M+ opgehaald in een financieringsronde of ze zijn dit bedrag aan het voorbereiden om op te halen met hun volgende ronde; een jaarlijkse omzet van meer dan 1 miljoen euro; meer dan 10 FTE in dienst; minimaal 50% groei op jaarbasis en een duidelijk begrip van het product/dienst en de markt die ze bedienen.

Constantijn van Oranje, Special Envoy Techleap.nl: “De coronacrisis heeft weer aangetoond hoe belangrijk het is om niet te afhankelijk te worden van technologische oplossingen uit  landen. Met Techleap.nl Rise willen we daarom meer Nederlandse techbedrijven voortbrengen die zichzelf internationaal kunnen meten met de besten. We hebben de beste ondernemers uit het vak bereid gevonden om onze meest belovende scale-ups te helpen met eerlijke harde en constructieve feedback. Door zo van elkaars ervaringen te leren en ze aan de juiste partijen te verbinden, creëren we een innovatief klimaat waarin de techleiders van morgen boven zichzelf kunnen opstijgen.”

Gillian Tans, Chairwomen Booking.com: “Het Techleap.nl Rise programma stelt me in staat om de inzichten van mijn eigen scale-upreis met Booking.com terug te geven aan de meest veelbelovende bedrijven van nu.”

Sven van der Biezen, CEO Floryn: “We zijn trots om deel uit te maken van de eerste editie van Techleap.nl Rise en ondersteuning te krijgen van Nederlandse topondernemers. Met de inzichten en lessen, kunnen ze ons helpen sneller internationaal te groeien.”

Lees meer over de geselecteerde scale-ups en het programma.