Nederlandse fintech CEO’s: ‘Geef ruim baan aan nieuwe generatie fintechs’

ruim-baan-fintech

Als onderdeel van een groep van zes Nederlandse fintech bedrijven, waaronder bunq, cm.com en Flow Traders, zien we bij Floryn dat de kansen van fintechs in Nederland te weinig ruimte krijgen. En dat is zonde: Nederland zou haar koploperspositie juist moeten versterken, en profiteren van de innovatieve kracht die fintechs onze economie en samenleving kunnen én willen brengen. Door middel van een brief, ondertekend door zes CEO’s, roepen zij op om ruim baan te geven aan de nieuwe generatie fintechs.

De gezamenlijke oproep van deze fintechbedrijven, waar Floryn deel van uitmaakt, komt voort uit de overtuiging dat innovatie essentieel is om een duurzame en competitieve economie te realiseren. Zo voorkomen we afhankelijkheid van niet-Europese spelers in de financiële sector, en is het mogelijk om een kosten-efficiënt, transparant en open financieel systeem te bevorderen.

Sven van der Biezen (CEO bij Floryn) ziet, samen met de CEO’s van de overige 5 Nederlandse fintechbedrijven, dat er ruimte wordt gecreëerd voor die innovatie, terwijl traditionele financiële instellingen behoudend zijn met het omarmen van innovatie. Maar om de opkomst van de nieuwe generatie fintechs in Europa voldoende te kunnen faciliteren, is meer nodig.


“Wij zijn ervan overtuigd dat de Nederlandse fintech-sector een cruciale bijdrage kan en wil leveren aan een toekomstbestendige Nederlandse economie.”

 

Nederland is Europese koploper in fintech 
De koploperspositie van Nederland ten aanzien fintech heeft ons in de afgelopen decennia maar liefst vijf unicorns opgeleverd. Om deze positie te kunnen behouden en te versterken, is meer focus op innovatie nodig, meer aandacht voor de toegevoegde waarde van fintech en verdere inzet op het juiste binnenlands- en buitenlands talent, zo schrijven de de CEO’s. Deze focus is nodig om de ontwikkeling van nieuwe generatie Europese fintechs in Nederland te bevorderen.

Floryn nodigt, samen met de coalitie van Nederlandse fintech-bedrijven, beleidsmakers, politici en de bredere samenleving uit om in gesprek te gaan en gezamenlijk verantwoorde innovatie in de Nederlandse fintech-sector verder te stimuleren. Sven vult aan: “Wij zijn ervan overtuigd dat de Nederlandse fintech-sector een cruciale bijdrage kan en wil leveren aan een toekomstbestendige Nederlandse economie.”

Benieuwd naar de brief? Je leest hem hier! 

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf?

Doe dan de Quickscan en kom erachter of je in aanmerking komt.